Το Επιμελητήριο Καβάλας θα διοργανώσει και φέτος την Έκθεσή του, από τις 18 έως τις 21 Σεπτεμβρίου

Το Επιμελητήριο Καβάλας θα διοργανώσει και φέτος την Ετήσια Έκθεσή του από τις 18 έως τις 21 Σεπτεμβρίου σε μία προσπάθεια στήριξης της επιχειρηματικότητας. Ο πρόεδρός του κ. Μάρκος Δέμπας υπογράμμισε πως παρέχουν ένα διάστημα 20 ημερών σε όσες επιχειρήσεις θέλουν να συμμετάσχουν.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έστω και σ’ αυτήν τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλοι σαν κοινωνία και σαν οικονομία, διοργανώνουμε την Έκθεση. Θα δούμε κατ’ αρχάς τη διάθεση και τη θέληση των επιχειρήσεων να συμμετάσχουν και φέτος στην Kavala Expo στην οποία έχουμε βάλει σαν πρώτο στόχο στις 18 Σεπτεμβρίου να έχουμε τα εγκαίνιά της. Είναι ένα πρώτο αναγνωριστικό βήμα. Πηγαίνουμε σύμφωνα και μ’ αυτά τα οποία έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για την οργάνωση εμπορικών εκθέσεων. Βαδίζουμε ταυτόχρονα και συνεργαζόμαστε με τη ΔΕΘ Hellexpo που ήδη διοργανώνει τη δική της έκθεση στη Θεσσαλονίκη, στην οποία θα μετέχει και το Επιμελητήριο Καβάλας μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Από τη στιγμή που υπάρχει, ναι μεν, ένα αρνητικό κλίμα, από την άλλη όμως πρέπει την επιχειρηματικότητα να την αναδείξουμε, να τη στηρίξουμε, για να δώσουμε κι ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Ότι αγωνιζόμαστε και παλεύουμε, να ξεπεράσουμε κι αυτήν την κρίση, μία κρίση υγειονομική που έχει εξελιχθεί και σε σοβαρότατη οικονομική, για να μπορέσουμε να δούμε πώς θα ανταπεξέλθουν και οι επιχειρήσεις το επόμενο διάστημα».

ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Πρόσθεσε ότι «είναι μια προσπάθεια που συνήθως σε καλές εποχές ήδη θα είχε ξεκινήσει η ανακοίνωση και η ενημέρωση, τουλάχιστον από τον Ιούνιο έφευγαν οι προσκλήσεις. Τώρα ξεκινάμε μέσα στον Αύγουστο, δίνουμε ένα 20ήμερο να έχουμε επαφές με τις επιχειρήσεις ξεκινώντας από τις περσινές που είχαν συμμετάσχει. Έτσι κι αλλιώς σε σχέση με πέρυσι που είχαμε περίπου 160-170 επιχειρήσεις, φέτος με τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε θα είναι περίπου οι μισές. Θα υπάρχουν επίσης μέτρα για την είσοδο των επισκεπτών. Θα είναι μια δύσκολη προσπάθεια, βλέπουμε όμως ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Υπάρχουν επιχειρήσεις που προτού ακόμα ξεκινήσουμε την προσπάθεια, τηλεφωνούσαν και ρωτούσαν αν  θα γίνει η φετινή έκθεση. Τελικά αποφασίσαμε και σαν Διοικητικό Συμβούλιο και σαν Διοικητική Επιτροπή να ανιχνεύσουμε τη διάθεση των επιχειρήσεών μας. Οι εξελίξεις βέβαια τρέχουν. Θα δούμε τι συμβαίνει και με τον κορωνοϊό. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας και πιστεύω να καταλήξουμε θετικά για να διοργανώσουμε και φέτος την έκθεση. Είναι δύσκολη η συγκυρία, όμως υπάρχει εμπιστοσύνη στα υγειονομικά πρωτόκολλα και υπηρεσίες. Ακούω πολλές φωνές για Lock down, για κλείσιμο της Π.Ε. Καβάλας. Αυτό θα είναι μία καταστροφή. Υπέρτατο αγαθό είναι η υγεία, αλλά με τα μέτρα που πρέπει να παίρνονται, αν τα ακολουθήσουμε θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει κάποια περαιτέρω έξαρση και μπορούμε να περιορίσουμε αυτό το κακό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.