Το Επιμελητήριο Καβάλας θα γιορτάσει φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του

Τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του θα γιορτάσει φέτος το Επιμελητήριο Καβάλας σε συνδυασμό και με την ετήσια Έκθεση του που πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Κέντρο στην Νέα Καρβάλη. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Μάρκος Δέμπας δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθούν διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις.

Για τα 100 χρόνια του Επιμελητηρίου είπε ότι «φέτος είναι μία χρονιά επετειακή. Το 1918, στις 18 Νοεμβρίου, συστήθηκε το Επιμελητήριο Καβάλας και ουσιαστικά ήταν η Δράμα και οι Σέρρες μαζί, ένα ενιαίο Επιμελητήριο. Νομίζω ότι φέτος αυτά τα 100 χρόνια ενός φορέα δυναμικού, ενός φορέα που ήταν πρωτοστάτης σε πολλούς αγώνες, κοινωνικούς, οικονομικούς και νομίζω έχει προσφέρει πάρα πολλά στον τόπο μας. Αξίζει επομένως να τιμήσουμε το Επιμελητήριο και αυτήν τη στιγμή σκεφτόμαστε διάφορες εκδηλώσεις και για τον τρόπο που θα πρέπει να τιμήσουμε και το Επιμελητήριο και τους επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις που ακόμα αντέχουν αυτά τα χρόνια και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τόπο μας. Επομένως, και κατά τη διάρκεια της Expo αλλά και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις που πιστεύω ότι Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο θα κορυφωθούν. Θα λέγαμε ότι τα 100 χρόνια του Επιμελητηρίου Καβάλας θα δώσουν μία άλλη προβολή για τις δράσεις του φορέα».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Για τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη κ. Μέτιο αυτήν την εβδομάδα, είπε ότι «πράγματι έτσι είναι. Πιθανόν και σήμερα (σ.σ. χθες) το μεσημέρι που έχουμε διοικητικό συμβούλιο στην Κομοτηνή, στον Δεσμό –τον ενδιάμεσο φορέα. Πιθανόν, αν και ο ίδιος ο περιφερειάρχης έχει τη δυνατότητα, θα έχουμε μία συνάντηση. Αν όχι, τότε τις επόμενες μέρες, γιατί αύριο (σ.σ. σήμερα) έχουμε μία συνάντηση στην Αθήνα επίσης με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος έχει καλέσει όλους τους προέδρους των Επιμελητηρίων και από ‘κει και πέρα αν δεν μπορέσουμε σήμερα (σ.σ. χθες) νομίζω ότι από Τετάρτη- Πέμπτη θα ανανεώσουμε ένα ραντεβού προκειμένου να δούμε το θέμα του ΒΙΟΠΑ της Καβάλας.

Σχετικά μ’ αυτό, εμείς ουσιαστικά αναμένουμε την απόφαση της Περιφέρειας. Θέλουμε να δούμε αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση, να τη συζητήσουμε, να τη θέσουμε στα όργανά μας. Αυτό είναι το θέμα μιας τέτοιας συνάντησης και φυσικά θα πρέπει να έχουμε και τον δήμο Καβάλας, να δούμε αν οι τρεις φορείς καταλήγουμε κάπου, πώς θα πρέπει να είναι από ‘δω και πέρα τα πράγματα για το ΒΙΟΠΑ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.