ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Το Επιμελητήριο  Καβάλας θέλει να αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο του Βιοτεχνικού Πάρκου

Εθιμοτυπική και ουσιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας και το Μέλος του Δ.Σ. Αβραάμ Δημητριάδης στη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, χθες.

Βασικό θέμα της συζήτησης με τη Δήμαρχο ήταν το Βιοτεχνικό Πάρκο της Καβάλας. Έγινε αναλυτική αναφορά στις υποχρεώσεις του ΒΙΟΠΑ και στις πιθανές λύσεις, αλλά και στον τρόπο αξιοποίησής του.

Επίσης, συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας του Δήμου Καβάλας με το Επιμελητήριο, σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, δράσεις και εκδηλώσεις.  Ως γνωστό, το θέμα της διαχείρισης του Βιοτεχνικού Πάρκου που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Καρβάλης, απασχολεί έντονα την Διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Εξερχόμενος του δημαρχείου ο Μάρκος Δέμπας, πρόεδρος του Επιμελητηρίου, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι    «Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση με τη δήμαρχο Καβάλας, σχετικά με το Βιοτεχνικό Πάρκο, το οποίο σχεδόν από τη στιγμή που ξεκίνησε είχε μια απαξίωση, μια στασιμότητα, αφού μόνο μια επιχείρηση έχει κατορθώσει να ενεργοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει οι τρεις εταίροι, η περιφέρεια Α.Μ.Θ., το Επιμελητήριο και ο δήμος Καβάλας να πάρουν τις αποφάσεις τους για το πώς θα πρέπει να πορευτούμε εφεξής».

ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΙΟ.ΠΑ.

«Ήδη το πρόβλημα έχει αρχίσει να μας χτυπά την πόρτα. Πριν από μερικούς μήνες είχαμε από τον σύμβουλο – λογιστή την πρώτη αγωγή, την οποία κέρδισε κι έχει στραφεί εναντίον των οικοπεδούχων. Νομίζω ότι είναι επιτακτική ανάγκη να βρούμε μια λύση για το πώς θα μπορέσουμε αυτά τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια να τα αντιμετωπίσουμε. Η συζήτηση ξεκίνησε παρουσιάζοντας στη δήμαρχο το ποσό αναλυτικά, καθώς μιλάμε για 640.000 ευρώ υποχρεώσεις, η πιο βασική εκ των οποίων είναι το τραπεζικό δάνειο που είναι 540.000 ευρώ και 100.000 οι άλλες υποχρεώσεις προς τρίτους (Δ.Ε.Η., Δ.Ε.Υ.Α.Κ)», συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. Να σημειωθεί ότι η περιφέρεια έχει το 51%, ο δήμος το 29% και το Επιμελητήριο το 20% του ΒΙΟ.ΠΑ.

ΠΛΕΟΝ ΤΟ 51% ΤΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

«Επαναφέρουμε την πρότασή μας ότι μας ενδιαφέρει να αναλάβουμε τη διαχείριση του ΒΙΟ.ΠΑ., αφού ως επιχειρηματίες το ζητούσαμε να δημιουργηθεί, ώστε επιχειρήσεις χαμηλής όχλησης να έχουν χώρο οργανωμένο για να στηθούν. Έχουμε κάνει πρόταση να αναλάβουμε συγκεκριμένες υποχρεώσεις και από εκεί και πέρα να έχουμε το πλειοψηφικό πακέτο, δηλαδή το 51%. Η δήμαρχος είναι θετική στη συζήτηση που έχουμε αναπτύξει. Θα ακολουθήσει συνάντηση με τον περιφερειάρχη, αφού η περιφέρεια έχει το μεγαλύτερο ποσοστό και θα πρέπει να αποφασίσει πως θα πάει η διαδικασία. Η πρότασή μας είναι σαφής και συγκεκριμένη και στη συνάντηση των τριών πλευρών, ίσως την άλλη εβδομάδα, θα μας δοθεί η δυνατότητα να πάρουμε τις τελικές αποφάσεις», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Μάρκος Δέμπας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *