ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Το επίδομα θέρμανσης και η μείωση των 25 λεπτών δεν λύνουν το πρόβλημα, δηλώνει ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Φώτης Πούλος

«Αυτό που ζητήσαμε από την κυβέρνηση αυτή τη φορά δεν ήταν η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, αλλά ο μηδενισμός του και αν υπήρχε δυνατότητα να γίνει μεταφορά του συντελεστή Φ.Π.Α. από το 24% στο 16%, ώστε να υπάρξει μια μεγάλη ανακούφιση στους καταναλωτές για να έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης σε πολύ καλύτερες τιμές»,  δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος.  Ο οποίος πρόσθεσε πως  «Δυστυχώς για ακόμη μια φορά δεν εισακουστήκαμε και θα έχουμε και φέτος το επίδομα θέρμανσης, συν τη μείωση των 25 λεπτών στην αντλία, αποφάσεις που δεν λύνουν το πρόβλημα. Η ενεργειακή κρίση είναι εδώ, δεν έχει σταματήσει και δεν ξέρουμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Ίσως όμως το πετρέλαιο θέρμανσης να είναι από τις πιο οικονομικές λύσεις που υπάρχουν για να ζεσταθεί κανείς τον φετινό χειμώνα».

Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ

Ερωτηθείς αναφορικά με το γιατί δεν βλέπουμε περαιτέρω πτώση των τιμών στα καύσιμα, παρά τη διεθνή πτώση της τιμής του αργού πετρελαίου, ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας απάντησε ότι  «Υπάρχει όντως μια πτώση στην τιμή του πετρελαίου διεθνώς, δυστυχώς όμως, παράλληλα υπάρχει μια πτώση στην ισοτιμία ευρώ – δολαρίου υπέρ του δεύτερου. Αυτό δυσκολεύει πολύ τα πράγματα και δεν αφήνει αυτήν την αποκλιμάκωση των τιμών στο αργό πετρέλαιο να περάσει στις ταμπέλες των πρατηρίων. Σίγουρα τις τιμές τις βγάζουν τα διυλιστήρια, αυτοί είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι να εξηγήσουν ποιος είναι ο λόγος που πέφτει ή ανεβαίνει η τιμή στα καύσιμα».

Η ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ

Σε ερώτηση για το ποια θα ήταν η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, αν αυτή ξεκινούσε με τα σημερινά δεδομένα, ο κ. Πούλος απάντησε ότι «Αν ξεκινούσε σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης η τιμή του θα διαμορφωνόταν στα 1,35 με 1,40 ευρώ το λίτρο, τιμή στην οποία περιλαμβάνεται και η μείωση των 25 λεπτών στην αντλία που αποφάσισε η κυβέρνηση. Δυστυχώς καθημερινά έχουμε μεταβολές στις τιμές των υγρών καυσίμων, οπότε δεν πρέπει να θεωρήσουμε τίποτα ως δεδομένο και τι θα γίνει μετά από 15 μέρες. Υπάρχει μια πρόθεση από μεριάς Ρωσίας για μείωση παραγωγής του αργού πετρελαίου. Υπάρχει μια συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ στις αρχές Οκτωβρίου. Είναι πράγματα που μπορεί να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά τις τιμές του αργού πετρελαίου. Από την άλλη η αύξηση των επιτοκίων στην Αμερική ισχυροποίησε το δολάριο έναντι όλων των υπόλοιπων νομισμάτων και δη του ευρώ που ενδιαφέρει εμάς και δυστυχώς έχουμε ένα άσχημο μείγμα όσον αφορά την αγορά του αργού πετρελαίου».

ΤΟ ΛΙΤΡΟ

Όσον αφορά στην μέση τιμής της αμόλυβδης βενζίνης στην Π.Ε. Καβάλας στην τρέχουσα περίοδο, ο κ. Πούλος σημείωσε ότι  «Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώνεται λίγο κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο και πιο συγκεκριμένα στα 1,95 ευρώ το λίτρο. Παρά την πτώση της τιμής όμως, σε σχέση με το καλοκαίρι, η κίνηση στα πρατήρια της περιοχής μας συνεχίζει να είναι υποτονική. Δεν έχουμε τις καταναλώσεις που είχαμε ούτε το 2020 ούτε και το 2021, χρονιές που είχαν περιορισμούς λόγω της πανδημίας. Αυτό ούτως ή άλλως έχει καταγραφεί και από τα ελληνική διυλιστήρια».

15 ΛΕΠΤΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ

Τέλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας στάθηκε και στο θέμα της επιδότησης με 15 λεπτά το λίτρο στην αντλία στο πετρέλαιο κίνησης, τονίζοντας σχετικά ότι «Δυστυχώς δεν έχει ξεκαθαρίσει μέχρι σήμερα τι θα γίνει με τα 15 λεπτά επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης, το οποίο σύμφωνα με τη νομοθεσία σταματά στα τέλη Σεπτεμβρίου. Αυτό θα είναι μια άσχημη εξέλιξη για τους καταναλωτές του πετρελαίου κίνησης, δηλαδή για τους επαγγελματίες, τις εταιρείες, τους μεταφορείς κλπ. Θα έχουμε μια επιπλέον αύξηση της τιμής αν δεν υπάρξει κάποια παρέμβαση για τη συνέχιση του μέτρου. Ο υπουργός Οικονομικών έχει πει ότι δεν θα υπάρξει επέκταση του μέτρου, αλλά υπάρχει ελπίδα ότι ίσως κάτι γίνει τελευταία στιγμή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *