ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Το εμπόριο είναι στην εντατική», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στην αγορά της Καβάλας καθώς η αγοραστική κίνηση είναι μειωμένη κατά 50%. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σχολίασε πως η αγορά της Καβάλας είναι στην εντατική…

Συγκεκριμένα είπε ότι «ο τίτλος που πρέπει να βάλουμε σε ό,τι αφορά την αγορά και την εμπορική κίνηση είναι «Το εμπόριο στην εντατική». Οι μήνες που περνούν είναι βασανιστικοί. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι τουριστικοί μήνες για την περιοχή, αλλά στην πραγματικότητα δεν θυμίζουν την κίνηση άλλων ετών. Ακόμη και εσωτερικά η κίνηση είναι πάρα πολύ μικρή. Οι τζίροι είναι πάρα πολύ χαμηλοί, η πτώση σε ποσοστό είναι πάρα πολύ μεγάλο και πλέον η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει. Οι υποχρεώσεις έχουν ξεφύγει και δεν αντιμετωπίζονται εύκολα και γρήγορα, που θα μπορούσαμε αν υπήρχε η πολυπόθητη βοήθεια που δεν υπήρξε ποτέ από το κράτος. Οδηγούμαστε στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου όπου οι δυνάμεις και τα εφόδια λιγοστεύουν. Αν θεωρήσουμε ότι υπάρχει ένα κομμάτι τουρισμού από το οποίο η αγορά κέρδιζε κάποια χρήματα αυτούς τους 2-3 μήνες, κομμάτι που δεν ήρθε ποτέ, κι αυτές οι επιχειρήσεις μετά το Σεπτέμβριο θα αντιμετωπίσουν πολύ περισσότερα προβλήματα. Κι αυτών οι υποχρεώσεις είναι κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Δεν ξέρω τι μπορεί να αλλάξει κι αν μπορεί. Σίγουρα η τελευταία κατάσταση που δημιουργήθηκε στην περιοχή μας συνετέλεσε ώστε ακόμη κι από όμορους νομούς να μην έρχεται κόσμος. Δεν μειώθηκε μόνο η επισκεψιμότητα, πλέον δεν υπάρχει κίνηση κι από κόσμο, από γύρω περιοχές που ερχόταν έστω τα Σαββατοκύριακα. Τις τελευταίες μία- δύο εβδομάδες με όλα αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή μας, δεν έρχονται. Επιπροσθέτως με όλα τα προβλήματα δημιουργείται μια κατάσταση που φέρνει την αγορά στην εντατική».

ΑΣΘΕΝΗΣ

Συνέχισε λέγοντας ότι «όταν έχουμε έναν ασθενή, πρέπει να τον σώσουμε από την αρχή. Όταν τον αφήνουμε και φτάνει στο τελευταίο στάδιο ίσως και το καλύτερο φάρμακο να βρεθεί μπορεί να μην τον σώσουμε. Σ’ αυτήν την κατάσταση είμαστε αυτήν τη στιγμή και δυστυχώς οι προσδοκίες που είχαμε όσον αφορά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, εξανεμίστηκαν. Ούτε την αναμενόμενη κίνηση είχαμε, ούτε τη βοήθεια που περιμέναμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *