«Το ΕΚΑΒ πλέον λειτουργεί κάτω από τα όρια ασφαλείας», δήλωσε ο εργαζόμενος σε αναστολή, Γιώργος Αδαμόπουλος

 

 

 

 

Δύσκολες ώρες βιώνει το ΕΚΑΒ Καβάλας καθώς 10 διασώστες και 2 διοικητικοί είναι σε αναστολή λόγω ότι δεν εμβολιάστηκαν. Ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Αδαμόπουλος Γιώργος έχει τεθεί σε ανατολή λόγω του ότι δεν εμβολιάστηκε και η υπηρεσία πλέον λειτουργεί κάτω από τα όρια ασφαλείας.

Για το θέμα αυτό είπε ότι «από τη 1 του μήνα είμαστε εγώ και άλλοι 9 συνάδελφοι σε αναστολή εργασίας, εφαρμόζοντας η Υπηρεσία το νόμο που ψηφίστηκε για την υποχρεωτικότητα. Είναι η «επιβράβευση» 30 χρόνων εργασίας με αυτόν τον τρόπο, διότι δεν κάναμε κάτι που θεωρείται «καλό;». Αναγκαστήκαμε να είμαστε εκτός δουλειάς, κάτι πολύ λυπηρό γιατί πιθανόν η υπηρεσία να λειτουργεί κάτω από τα όρια της ασφάλειας. Λείπουν 10 εργαζόμενοι από το δυναμικό της και πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα στην αντιμετώπιση των περιστατικών. Εκτός αν έχει λήξει η πανδημία και δεν χρειαζόμαστε, αλλά αν ισχύει αυτό θα πρέπει να λήξει και η αναστολή μας, όπως ορίζει ο νόμος που με τη λήξη της πανδημίας θα λήξει και η υποχρεωτικότητα».

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Στη συνέχεια είπε ότι «το πρόβλημα είναι με την υποχρεωτικότητα. Το τι φέρνει τώρα και τι θα φέρει στο μέλλον. Ήδη έχει φέρει και κάτι που λίγοι ίσως το κατάλαβαν. Υπάρχει υποχρεωτικότητα στη μετακίνηση των συναδέλφων από παράρτημα σε παράρτημα για τρεις μήνες κι όποιος δεν το δεχθεί αυτό θα δεχθεί περικοπή αποδοχών έως και 12 μήνες. Δεν ξέρουμε πού θα πάει αυτή η υποχρεωτικότητα.

Η αντίστασή μας δεν είναι κατά του εμβολίου, αυτό κι εγώ ο ίδιος δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό ή πώς μπορώ να προφυλαχθώ από τη νόσο. Προσέχω να μην νοσήσω και στην εργασία μου και στην προσωπική μου ζωή.

Στην υπηρεσία τώρα υπάρχει αναστολή αδειών, το προσωπικό σχεδόν δύο χρόνια δεν έχει πάρει άδεια. Λειτουργεί στα όριά του, κουρασμένο, καταπονημένο, διότι δεν είναι εύκολο να λειτουργείς τόσο καιρό υπό πίεση και στο άγνωστο, φοβούμενος την πανδημία. Κι η δική μου απορία είναι ότι ενώ με την έναρξη της πανδημίας θέλαμε και επικουρικό προσωπικό για να ανταπεξέλθουμε σ’ αυτό το φαινόμενο, φτάσαμε στο σημείο να σταματήσουμε 10 άτομα και να είμαστε ακόμη σε περίοδο πανδημίας. Άρα ή δεν υπάρχει η πανδημία κι έχει λήξει, όπως γίνεται σε άλλες χώρες ή είναι κάτι αλαζονικό. Δεν υπολογίζουν, δηλαδή, τον πολίτη της χώρας.

Ειπώθηκε ότι θα αντικατασταθούμε με συμβασιούχους τρίμηνης διάρκειας. Αυτό δεν έχει γίνει ακόμη και χρειάζεται κάποια διαδικασία. Θέλει το λιγότερο 10-15 μέρες. Αυτό το διάστημα πρέπει να φροντίσουν όλοι να μην πάθουν κάτι γιατί ίσως δεν θα υπάρχουν οι κατάλληλες δυνάμεις να ανταποκριθούν σ’ αυτό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση