ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Το ΕΚΑΒ Καβάλας συνεχίζει να απέχει από τις δευτερογενείς μεταφορές περιστατικών του Νοσοκομείου Καβάλας και λόγω έλλειψης προσωπικού

Το ΕΚΑΒ Καβάλας συνεχίζει να απέχει από τις δευτερογενείς μεταφορές περιστατικών του Νοσοκομείου Καβάλας και λόγω έλλειψης προσωπικού. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων  στο ΕΚΑΒ κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης δήλωσε ότι το Νοσοκομείο προσέλαβε προσωπικό για αυτά τα περιστατικά και συνεπώς δεν υποχρεούνται για το συγκεκριμένο έργο.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Τσιτσιλικάκης σημείωσε πως «είναι οι δευτερογενείς μεταφορές οι οποίες αφορούν τα εξιτήρια και τις επανεξετάσεις. Αυτού του είδους τις μεταφορές από το Νοσοκομείο εμείς εδώ και περίπου τρεις μήνες δεν τις κάνουμε, απέχουμε από την εκτέλεσή τους, κι ο λόγος είναι ότι εδώ και περίπου ένα χρόνο το Νοσοκομείο Καβάλας έχει πάρει προσωπικό δύο οδηγούς πληρώματα ασθενοφόρου για να κάνουν αυτήν τη δουλειά, αλλά δυστυχώς ο διοικητής του Νοσοκομείου δεν λέει να τους βάλει να κάνουν αυτή τη δουλειά, με αποτέλεσμα τόσο καιρό το ΕΚΑΒ να επιβαρύνεται με αυτού του είδους τις μεταφορές και ουσιαστικά να στερεί από τα επείγοντα περιστατικά ένα ασθενοφόρο. Ήδη εδώ και πάρα πολλά χρόνια είμαστε προβληματικοί όσον αφορά τον κόσμο, δηλαδή δεν έχουμε πάρα πολλές μετακινήσεις προς την Καβάλα. Είχαμε μια συνταξιοδότηση, είχαμε και κάποιες μετακινήσεις προσωπικού μέσα στα γραφεία από έξω από την κίνηση, διασώστες δηλαδή μπήκαν μέσα στα γραφεία για να μπορεί να γίνει η δουλειά στα γραφεία, κάποια συνάδελφος έφυγε καθώς ο διευθυντής τη μετακίνησε στη Θάσο, ήρθανε κάποιοι από το ΚΕΕΛΠΝΟ κάποιοι φύγανε γιατί τελείωσε η σύμβασή τους, δύο ακόμα που έχουμε από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε δύο μήνες τελειώνει η σύμβασή τους, άρα ουσιαστική ενίσχυση δεν υπήρξε. Ήρθαν μόνο δύο άτομα με οργανικές θέσεις που ήρθαν πριν από περίπου δυο μήνες ο ένας και ο άλλος ήρθε τώρα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Όπως τόνισε με έμφαση «η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει ουσιαστική ενίσχυση για το ΕΚΑΒ Καβάλας και αυτό που λέμε εμείς είναι ότι πρέπει το ΕΚΑΒ να εξυπηρετεί μόνο το σκοπό του που είναι η παροχή επείγουσας φροντίδας. Για αυτό ακριβώς ζητάμε και διεκδικούμε το Νοσοκομείο Καβάλας να ασχοληθεί με αυτού του είδους τα περιστατικά. Στο Νομό Σερρών που υπήρχε το ίδιο πρόβλημα και οι συνάδελφοι εκεί έκαναν αποχή από τέτοιου είδους μεταφορές, έδωσε λύση ο ΥΠΕάρχης μαζί με το διοικητή του Νοσοκομείου και κάποιοι οδηγοί πληρώματα ασθενοφόρων απο το Κέντρο Υγείας του Ροδολίβους μετακινήθηκαν για τρεις μήνες στο Νοσοκομείο για την εκτέλεση αυτού του είδους περιστατικών. Εδώ δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια τέτοιου είδους απόφαση, με αποτέλεσμα ο κόσμος, χωρίς βέβαια να είναι αυτό ευθύνη μας, να ταλαιπωρείται. Εμείς λέμε ότι πρέπει να δοθεί μια λύση η οποία θα είναι μόνιμη και θα εξυπηρετεί για πάντα τον κόσμο. Γιατί εδώ και καιρό που εκτελούσαμε αυτού του είδους τις μεταφορές βοηθώντας ουσιαστικά το Νοσοκομείο γιατί τα περιστατικά αυτά είναι του Νοσοκομείου Καβάλας, δεν είναι του ΕΚΑΒ, υπήρχαν πάρα μα πάρα πολλές περιπτώσεις που δεν εξυπηρετήθηκε ο κόσμος, διότι έπρεπε εμείς να εξυπηρετήσουμε επείγοντα περιστατικά, οπότε δεν μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε αυτού του είδους τα περιστατικά, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μένει στο Νοσοκομείο ή τέλος πάντων να βρίσκει κάποιον άλλο τρόπο για να φεύγει. Εμείς αυτό το θεωρούμε απαράδεκτο, θεωρούμε ότι ο κόσμος πρέπει να εξυπηρετείται ασχέτως αν το ΕΚΑΒ έχει διακομιδές σε περιφερειακά νοσοκομεία ή έχει επείγοντα περιστατικά και για αυτό ακριβώς απέχουμε από αυτού του είδους τις μεταφορές. Εμείς θα συνεχίσουμε».

ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Συμπλήρωσε πως «πριν λίγες μέρες συναντηθήκαμε και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία, επειδή κάποια στιγμή ακούσαμε τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ σε μια συνέντευξή του να λέει ότι είναι ένα τοπικό θέμα εδώ και ότι αυτό το κάνουν μόνο το ΕΚΑΒ Καβάλας, η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες. Πριν λίγες μέρες βρεθήκαμε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία στη Θεσσαλονίκη, συζητήσαμε για θέματα που αφορούν στο ΕΚΑΒ κυρίως για τη δημιουργία του Οργανισμού του ΕΚΑΒ που αυτή τη στιγμή είναι πεπαλαιωμένος, είναι τριάντα ετών και δεν καλύπτει πλέον τους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν αναβαθμιστεί από πληρώματα ασθενοφόρων που είχαν προσληφθεί τότε είναι πλέον διασώστες με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, κάτι που δεν αναγράφεται πουθενά στον Οργανισμό. Και υπήρξε απόφαση που ουσιαστικά λέει ότι από περίπου τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει μια πανελλαδική κινητοποίηση κι όχι μια τοπική που υπάρχει τώρα εδώ στην Καβάλα. Θα υπάρξει γενική κινητοποίηση σε όλη την Ελλάδα που θα αφορά τα αλλότρια καθήκοντα. Κι αλλότρια καθήκοντα είναι ουσιαστικά αυτά που προανέφερα. Γιατί υπάρχουν και κάποιοι συνάδελφοι στην υπόλοιπη Ελλάδα που εκτελούν και καθήκοντα που έχουν σχέση με μεταφορά σεντονιών και ουσιαστικά είναι σαν ταξιτζήδες ας πούμε κι εξυπηρετούν τέτοιου είδους περιστατικά του Νοσοκομείου».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αναφερθείς ο κ. Τσιτσιλικάκης στις πληροφορίες που αναφέρουν ότι επίκειται η επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας κ. Πολάκη στην Καβάλα, σημείωσε πως «η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο μάθαμε κι εμείς, όχι βέβαια στην Καβάλα, δεν ξέρω αν θα καθίσει καθόλου στην Καβάλα. Σίγουρα θα περάσει από δω, αλλά από ότι έμαθα θα πάει να εγκαινιάσει το καινούριο τομέα ΕΚΑΒ που φτιάχτηκε στη Θάσο. Δεν νομίζω να έχουμε κάποια συνάντηση, συνέβησαν αρκετά πράγματα τελευταία. Δεν νομίζω να έχουμε κάποια συνάντηση και δεν μας κάλεσε και κανένας για να έχουμε κάποια συνάντηση για να συζητήσουμε επί των θεμάτων που μας απασχολούν. Φυσικά στην Καβάλα τα κυριότερα θέματα που μας απασχολούν είναι αυτό που ήδη προανέφερα που έχει σχέση με τις δευτερογενείς μεταφορές και το δεύτερο θέμα που μας απασχολεί και μας απασχολεί χρόνια τώρα είναι το κτηριακό που δεν έχουμε χώρο στέγασης που να πληροί τις προδιαγραφές που προβλέπει ο νόμος σχετικά με τη στέγαση των εργαζομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *