Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας στο πλευρό των εργαζομένων στο Μαρινόπουλο, στη ΒΦΛ και στο ΕΚΑΒ

Εκρηκτικό ήταν το μείγμα χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, καθώς παραβρέθηκαν οι εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου, οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ αλλά και η Πρωτοβουλία Πολιτών για τους πρόσφυγες και κάτοικοι του Περιγιαλίου που αντιδρούν στη μετεγκατάσταση των προσφύγων στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου!

Από την πλευρά των εργαζομένων στο Μαρινόπουλο για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τοποθετήθηκε η πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας κ. Καραγεώργη Αναστασία, η οποία περιέγραψε την αγωνία των 80 εργαζομένων στα καταστήματα της Καβάλας, επισημαίνοντας την πολύ δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται και ζητώντας ψήφισμα αλληλεγγύης από το Σώμα, καθώς και έμπρακτη αλληλεγγύη με όποιον τρόπο γίνεται προς αυτούς. Πρόσθεσε δε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί πέρασαν από όλα τα αντεργατικά μέτρα με μειώσεις μισθών και περικοπές επιδομάτων αλλά και ωμούς εκβιασμούς για να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις και μάλιστα αρκετοί που τις υπέγραψαν οδηγήθηκαν σε απόλυση. Πρόσθεσε δε ότι είναι μεγάλη η κούραση όλων γιατί από σήμερα στις 5.30 το πρωί πρόκειται να βρίσκονται έξω από το Μαρινόπουλο περιμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου για υπαγωγή της εταιρίας στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Τέλος ανέφερε ότι περιμένουν να βρεθεί μια βιώσιμη λύση και να μη χάσει κανείς την εργασία του, διευκρινίζοντας ότι τους οφείλεται ένα μηνιάτικο και το επίδομα αδείας και ταυτόχρονα ζητούν να μην αλλάξουν οι συνθήκες εργασίας για αυτές τις 80 οικογένειες της Καβάλας.

ΕΝΟΙΚΙΑ

Σημειωτέον ότι η κ. Καραγεώργη δήλωσε πως δεν τους αφορά το θέμα των ενοικίων που οφείλει η εταιρία στη «Δημωφέλεια». Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γραμμένος τόνισε ότι είναι περιττό να τονίσουν ότι το Δ.Σ. συμφωνεί και συμπαρίσταται στους εργαζόμενους, αλλά τόνισε ότι υπάρχει σχέση οφειλών μεταξύ του δήμου και του Μαρινόπουλου που είναι πάρα πολύ σημαντική διότι αν η «Δημωφέλεια» αποφάσιζε να κάνει έξωση στην εταιρία θα είχε πολύ σοβαρές επιπτώσεις αυτή η απόφαση στους εργαζομένους. Μάλιστα δήλωσε ότι έδειξαν όση ανοχή μπορούσαν, διότι υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται σε αυτήν την εταιρία και θα υπήρχαν προβλήματα για αυτούς.

ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ

Τέλος, η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» σε πολύ φορτισμένη κατάσταση αναφέρθηκε στο ιστορικό που προηγήθηκε με τις προσπάθειες που έγιναν από την πλευρά της να μην οδηγηθούν σε έξωση του Μαρινόπουλου από τη Δημοτική Αγορά γιατί χρωστάει πολλά ενοίκια και αναφέρθηκε στους διακανονισμούς που έκαναν με την εταιρία για την πληρωμή των ενοικίων. Μάλιστα καταφέρθηκε εις βάρος του δημοτικού συμβούλου κ. Μάκη Παπαδόπουλου για τις δηλώσεις που έκανε εις βάρος της «Δημωφέλεια» και της κ. Ιωσηφίδου για το γεγονός ότι δεν οδήγησαν στα άκρα το θέμα για τα ενοίκια.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΌ ΤΟΥΣ

Φυσικά το Δημοτικό Συμβούλιο στάθηκε στο πλευρό και των εργαζομένων της ΒΦΛ και του ΕΚΑΒ, ενώ όπως ανακοινώσε και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ κ. Τσιτσιλικάκης, αναστέλλουν από σήμερα τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την Τρίτη, καθώς τους ειδοποίησαν από το υπουργείο ότι θα προχωρήσουν στην ικανοποίηση αιτημάτων τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση