Το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα θα το αποφασίσει ο Κ. Μητσοτάκης όπως δηλώνει ο Μακάριος Λαζαρίδης

Την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα κλήθηκε να σχολιάσει ο Μακάριος Λαζαρίδης μετά και την επίσκεψη του υπουργού Αναπληρωτή Υγείας κ. Παύλου Πολάκη. Όπως τόνισε αρχικά   «Σε ό,τι αφορά τον φίλο της ΝΔ κ. Πολάκη ο οποίος νομίζω ότι έχει  κριθεί από τον κόσμο και από τη δουλειά που κάνει ως αναπληρωτής υπουργός υγείας έχω να πως συγκεκριμένα πράγματα.

Ασφαλώς οι κάτοικοι της Καβάλας όπως και οι κάτοικοι όλης της χώρας έχουμε ανάγκη από καλές υπηρεσίες υγείας. Όμως τέτοιου είδους κομματικές φιέστες προεκλογικής σκοπιμότητας δεν εξυπηρετούν κανένα.

Έβαλαν μια ΤΟΜΥ στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας χωρίς μελέτη και χωρίς να ακούσουν τις ενστάσεις των ανθρώπων εκεί. Η ΤΟΜΥ κινδυνεύει από υποστελέχωση ενώ δεν υπάρχει και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση αφού το ΕΣΠΑ στηρίζει το εγχείρημα».

ΠΕΡΙ ΕΚΑΒ

Αναφορικά με τα εγκαίνια που έγιναν στον τομέα ΕΚΑΒ της Θάσου από τον κ. Πολάκη ανέφερε ότι  «Για την Θάσο αφού δεν έχουμε πλοία για επείγουσες διακομιδές αυτό θα σημαίνει αναγκαστικά ότι ο σταθμός της Θάσου θα προσφέρει υπηρεσίες μόνο εντός του νησιού. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ο τομέας υγείας γενικά είναι τραγικός Δεν ήταν καλά και πριν τα πράγματα αλλά η σημερινή τραγική κατάσταση με τους Έλληνες πολίτες να μεταφέρουν βαμβάκια και οινοπνεύματα δεν ταιριάζουν σε μια κυβέρνηση που θέλει να εμφανίζει ως φιλολαϊκή».

ΠΡΟΟΔΟΣ

Στην δήλωση του Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Καρασσαβόγλου περί βελτίωσης των πραγμάτων ο ίδιος τόνισε ότι «Δεν θα ακυρώσω την προσπάθεια που κάνει ο κ. Καρασσαβόγλου αλλά από εκεί και πέρα η συνολική εικόνα που έχω δεν είναι αυτή που μας μετέφερε ο διοικητής. Και ο κόσμος είναι αυτός που τελικά μπορεί να κρίνει τα πάντα».

Αναφορικά με τις συγκοινωνίες του νησιού και το σύστημα που όπως όλοι λένε είναι υπέρ των εταιρειών ο ίδιος τόνισε ότι  «Δεν τα κάναμε όλα σωστά. Αλλά ιδού πεδίο δόξης λαμπρό. Πρέπει να κοιτάμε το παρόν, το μέλλον και όχι το παρελθόν ώστε να διορθώνουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Για αυτό και αυτό που πιστεύω το διατυμπανίζω κάθε φορά και το λέω πλέον και στο νομό Καβάλας. Μένω πλέον στην Καβάλα, βλέπω την ομορφιά της πόλης από τον Άγιο Λουκά. Έχασα πολλά φεύγοντας από την Καβάλα. Στο πλαίσιο αυτής της επιθυμίας συναντώ πολίτες, βλέπω φορείς του νομού, επισκέφθηκα Πυροσβεστική Υπηρεσία,  Αστυνομία, χωριά και επιμελητήρια, και μιλώ με τον κόσμο.

Βασικός στόχος διττός. Πρώτον να καταγραφούν τα σημαντικά προβλήματα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. Και παράλληλα μεταφέρω το μήνυμα του αρχηγού της ΝΔ που λέει ότι με μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, με μείωση δαπανών, με ένα φιλικό και ευέλικτο δημόσιο θα φέρουμε αλλαγή στην χώρα, ανάπτυξη, 120 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και ουσιαστική πρόοδο».

ΜΕ ΔΙΣΤΑΓΜΟ

Σχετικά με την αμφισβήτηση προς τον πολιτικό κόσμο σχολίασε ότι «Ο κόσμος αντιμετωπίζει με δισταγμό τους πολιτικούς βέβαια αλλά εγώ βλέπω ότι όταν ακούς αληθινά τους πολίτες τότε θα τους θερμάνεις. Είναι σημαντικό να αποκατασταθεί το αίσθημα εμπιστοσύνης.

Δεν είναι εύκολο. Αλλά όλοι μαζί παλιοί και νέοι πολιτικοί να αποκαταστήσουμε την σχέση μας με τους πολίτες. Αρκεί να μιλάμε με αλήθειες και πράξεις. Αν μπορείς να κάνεις κάτι κάντο. Αν όχι πες το στον κόσμο. Αν στεναχωρηθεί πρόσκαιρα ο πολίτης θα καταλάβει ότι τελικά είχες δίκιο που του είπες την αλήθεια.

Προσωπικά συνάντησα και άρνηση κι απομάκρυνση του πολίτη την ώρα που του μιλούσα. Απλά πάμε πόρτα πόρτα για να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, Πρέπει να παλέψουμε για να πετύχουμε αυτό που πρέπει».

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

Αναφορικά με την δήλωση του πρώην βουλευτή Γ. Καλαντζή περί μη συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο ο ίδιος σχολίασε ότι   « Ο Γ. Καλαντζής έχει προσφέρει πολλά. Τον γνώρισα το 1986 όταν ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και εγώ ήμουν 17 ετών και άκουσα για τον υποψήφιο Δήμαρχο Μίμη Χριστοφιλογιάννη. Ο μοναδικός σίγουρος υποψήφιος είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Όλοι οι άλλοι θα κριθούμε για να καταρτισθεί το ψηφοδέλτιο του νομού.

Θα υπάρξει ανανέωση στα βουλευτικά ψηφοδέλτια είπε ο Πρόεδρος  της ΝΔ κ. Μητσοτάκηςκαι αυτή θα φτάσει στο 60%. Απλά όλα είναι αποφάσεις που θα ληφθούν από τον κ. Μητσοτάκη όταν πρέπει. Εμένα δεν με ενδιαφέρει το ψηφοδέλτιο του νομού. Κάθε άλλη συζήτηση πυροδοτεί ένα κύκλο εσωστρέφειας.

Συναντώ τους εκπροσώπους του κόμματος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά η ΝΔ θέλει μια ακομμάτιστη Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Όλοι ξέρουμε όμως τι συμβαίνει έστω και αν δεν υπάρχουν επίσημα χρίσματα».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Αναφορικά με την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο τόνισε πως «επί 14 μήνες ο κ. Μέττιος είναι Περιφερειάρχης  και εισπράττω για το έργο που γίνεται ένα πολύ θετικό κλίμα. Ο κ. Μέττιος είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων και βεβαίως με τη βοήθεια και των χωρικών αντιπεριφερειαρχών όπως του κ. Μαρκόπουλου θα δώσει ένα καλό αποτέλεσμα και στο τέλος της 5ετίας θα συνεχίσει το έργο του.

Από εκεί και πέρα ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας  κ. Μαρκόπουλος επικουρεί το έργο του κ. Μέττιου. Η κ. Τσανάκα είναι δήμαρχος καθημερινά στα προβλήματα του πολίτη και πολύ σημαντικό έργο κάνει και ο δήμαρχος Παγγαίου κ.  Φίλιππος Αναστασιάδης. Για αυτό τους βλέπω και πάλι στα ίδια πόστα».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.