ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Το απόγευμα του Σαββάτου στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου  ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ – ΚΥΒΩΤΟΣ διοργανώνει εκδήλωση κατά των εξαρτήσεων

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Όπως έγινε γνωστό , εορταστική εκδήλωση και παράλληλα γνωριμίας με το  πρόγραμμα απεξάρτησης με  καβαλιώτικο κοινό ετοιμάζει το Σάββατο το  Συμβουλευτικό Κέντρο ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ που θα παρουσιαστεί στις  7 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου . «Το κάνουμε» είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ-ΚΙΒΩΤΟΣ  κ. Γιώργος Μαύρος, «για ένα και μόνο σκοπό. Να μάθει ο κόσμος της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής, πως υπάρχει ένα πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και  κάθε άλλου είδους εθισμό, όπως το ποτό, τον τζόγο ,ή το ιντερνέτ. Καλούμε είπε όλους τους καβαλιώτες για να μάθουν πώς να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους. Το ευτύχημα είναι πως έχουμε αμέριστη συμπαράσταση από τις αρχές και τον κόσμο.

Αυτό που θα παρουσιάσουμε , είναι  ένα μονόπρακτο του Παύλου Λεμοντζή που το διασκεύασε και το σκηνοθέτησε με παρουσίαση της Λίλας Μπρουκάκη, του Στέλιου Καράμπελα και της Λένας Πασχαλίδου. Μετά το θεατρικό και αφού προηγηθούν ομιλίες των αρχών της πόλης και της κ. Ντέλιας Τζιονγκίδου υπεύθυνης του προγράμματος. Παράλληλα θα υπάρχουν τρία  χορευτικά από πολιτιστικούς συλλόγους της Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων , των Προυσαλιωτών και των Λημνιών Νομού Καβάλας. Θέλουμε τον κόσμο να έρθει κοντά μας, να  μας βοηθήσει και να βοηθηθεί από το Συμβουλευτικό μας Κέντρο» .

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ

Ο κ. Άγγελος Σμυρλόγλου ο οποίος προσφέρει εθελοντικά την δουλειά του  στο Συμβουλευτικό Κέντρο  δήλωσε ότι «πρέπει να γίνει γνωστό σε όλες τις οικογένειες,  ότι υπάρχει ελπίδα και είμαστε ευτυχείς γιατί η  Καβάλα έχει ένα καταξιωμένο, πιστοποιημένο από τον ΟΗΕ πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ που κάνει απίστευτη δουλειά. Εκτός από τα παιδιά , παρακολουθούν συμβουλευτικά προγράμματα και οι οικογένειες κάθε Δευτέρα . Για όσους έχουν πρόβλημα λέμε πως υπάρχει ελπίδα, να μην κρύβονται , να έρθουν σε επαφή με το ΚΕΘΕΑ  και ο Σύλλογος μας είναι αρωγός στην προσπάθεια με του υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό . Πρόσφατα έχω έρθει στο Σύλλογο γιατί με εντυπωσίασε η δουλειά που γίνεται. Οι εγκαταστάσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου είναι εξαιρετικές ,όπως επίσης και του άλλου Κέντρου του Μεγάρου Βασιλειάδη στην οδό Γαληνού που διαχειρίζονται τα μέλη της κοινότητας. Όλα μπορούν να γίνουν αρκεί να το θελήσουν οι γονείς. Μεγάλη βοήθεια προσφέρουν και πολλοί καταστηματάρχες και επιχειρηματίες της πόλης μας. Μάλιστα στην εκδήλωση τα εδέσματα θα είναι  δώρα των καβαλιωτών καταστηματαρχών, καθώς και των οικογενειών των παιδιών του προγράμματος».

ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

Η υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Κέντρου ΚΕΘΕΑ- ΚΙΒΩΤΟΣ, δήλωσε πως «όλοι οι επιστημονικοί φορείς του προγράμματος στηρίζουμε τον Σύλλογο  Οικογένειας, που και αυτός μας στηρίζει με την σειρά του το 2002. Χαρήκαμε αφάνταστα όταν μας ανακοίνωσαν τα μέλη του Συλλόγου πως θα ετοιμάσει αυτή την εκδήλωση. Το θεατρικό έργο είναι εξαιρετικό με πολύ ενδιαφέρον και απευθύνεται στον πόνο της μάνας και ταυτόχρονα στην ελπίδα που υπάρχει πάντα . Η εκδήλωση μας θα κλείσει  με εορταστική μουσική , τραγούδια και χορό εν όψει των ημερών που ακολουθούν. Υπενθύμισε πως στην πόλη της Καβάλας προσφέρουμε υπηρεσίες απεξάρτησης σε ανθρώπους που έχουν θέμα με τον εθισμό τόσο στις παράνομες ουσίες αλλά και το αλκοόλ , σε ανθρώπους ενήλικες που έχουν εθιστεί στα τυχερά παιχνίδια  και πάντα στις οικογένειές τους.  Οι υπηρεσίες αυτές είναι δωρεάν ώστε να υπάρχει η δυνατότητα στον κόσμο που έχει πρόβλημα να το λύσει ερχόμενος σε μας. Το πρόγραμμα είναι εθελοντικό και ο καθένας έρχεται με βάση το δικό του κίνητρο και πάνω σ αυτό δουλεύουμε ώστε να το ενισχύσουμε  και να προχωρήσουμε στο δρόμο της απεξάρτησης. Έχουμε ένα ανοικτό πρόγραμμα 20-30 ατόμων συνολικά και αν δούμε πως υπάρχουν ανάγκες να αυξήσουμε τις ομάδες , μπορούμε να το κάνουμε αφού διαθέτουμε αυτή την ευελιξία. Η προσέλευση γίνεται πολύ απλά με ένα μόνο τηλεφώνημα στο 2510-223131 και κλίνουμε ένα ραντεβού άμεσα. Δεν υπάρχουν λίστες και αξιολογούμε κάθε περίπτωση με τα δικά της χαρακτηριστικά. Να σημειώσουμε ότι εθελοντής μπορεί να γίνει κάθε καβαλιώτης και να προσφέρει την βοήθειά του στην υλοποίηση του προγράμματος».

ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ

Ο ταμίας του Συλλόγου Οικογένειας κ.  Βαγγέλης Κοκκόλης, επεσήμανε ότι» η Καβάλα έχει σοβαρό πρόβλημα από ανθρώπους εξαρτημένους από κάθε είδους εξάρτηση, κυρίως από ουσίες. Όμως οι γονείς των παιδιών φοβούνται να το βγάλουν προς τα έξω και εμείς θέλουμε να το διώξουμε από τους συμπολίτες μας. Λίγο – πολύ όλοι στον κοινωνικό μας περιβάλλον έχουμε ανθρώπους που είναι εξαρτημένοι . Όσοι το κρατάνε κρυφό το πρόβλημα διογκώνεται και γίνεται χειρότερο. Αντίθετα πρέπει να το βγάλουμε έξω . Απευθυνόμενος ο κ Κοκκόλης στα Μέσα Ενημέρωσης, είπε πως μπορούν να παίξουν σημαντικότατο ρόλο στην διάδοση του έργου του ΚΕΘΕΑ- ΚΙΒΩΤΟΣ  και να μεγιστοποιήσουν μέσω των εκπομπών τους το πρόβλημα των  εξαρτήσεων. Έστω είπε και σαν παλιός ποδοσφαιριστής έχω βαρεθεί να ακούω αθλητικές εκπομπές και πολιτικές . Καιρός να ασχοληθούμε με κάτι πιο ουσιαστικό  και ζωτικό. Προέχει να μάθουμε πως θα σώσουμε τα παιδιά μας παρά ποιος ποδοσφαιριστής πήρε μεταγραφή. Πολλοί γονείς δεν ξέρουν που να απευθυνθούν για να βρούν λύση , παρά το ότι είναι γνωστό το έργο του ΚΕΘΕΑ. Εκείνο που προέχει στο πρόγραμμα που κάνουν τα παιδιά μας είναι η εχεμύθεια και είναι το πρώτο που μαθαίνουμε. Ποτέ δεν βγαίνει προς τα έξω. Ένας λόγος που δεν έρχονται εδώ, είναι για να μη το μάθει η κοινωνία. Όμως από αυτή την άποψη είναι εξασφαλισμένοι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *