Το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» μπορεί να υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του καινούριου νόμου περί εξωδικαστικού συμβιβασμού υποστηρίζει ο βουλευτής  Γιώργος Παπαφιλίππου

Υπάρχει λύση για το Ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» όπως δηλώνει ο βουλευτής κ. Παπαφιλίππου Γιώργος. Ο ίδιος τόνισε πως το Ίδρυμα μπορεί να ενταχθεί στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Στις δηλώσεις του ο κ. Παπαφιλίππου σημείωσε πως «το ίδρυμα της Αγίας Μαρίνας μπορεί να υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του καινούριου νόμου περί εξωδικαστικού συμβιβασμού. Μίλησα τη Δευτέρα και με την κ. Ιωσηφίδου και με την κ. Φιλιππίδου, τις παρέπεμψα στις σχετικές διατάξεις, γιατί αυτό προκύπτει από συνδυασμό διατάξεων νόμων. Είναι ενός άρθρου του νέου νόμου και τριών άρθρων του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μπορεί να υπαχθεί σε αυτές τις ευεργετικές διατάξεις και πιστεύω ότι έχουν αρθεί και οι αμφιβολίες τους μετά τη συζήτησή μας. Ήταν εκ του περισσού να υπάρξει ρητή διάταξη στον καινούριο νόμο, δεδομένου ότι έτσι όπως είναι διατυπωμένο το άρθρο 2 έπρεπε να μπει και άλλο άρθρο που να το ορίζει ρητά. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό το ζήτημα, άλλωστε υπάρχει και ρητή δήλωση του υπουργού Οικονομίας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου. Εφόσον συντρέχουν και οι υπόλοιπες προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, το ίδρυμα μπορεί να υπαχθεί. Θα πρέπει να κάνει λίγη υπομονή το ίδρυμα, να είναι σε λειτουργία, γιατί αν αναστείλει τη λειτουργία του δεν θα μπορέσει να υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου και αφού μπει σε αυτές που θα έχει ως συνέπεια το σημαντικό κούρεμα των οφειλών του, μπορεί να δημιουργήσει το ίδιο το ίδρυμα ιδιωτικό ΚΔΑΠ και να επωφεληθεί από τις χρηματοδοτήσεις που έχουν τα ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ που είναι πέντε χιλιάδες ανά άτομο. Έτσι με τη χρηματοδότηση αυτή και με τις ενέργειες που κρίνω σκόπιμο ότι πρέπει να γίνουν, θα διασφαλίσει τη λειτουργία του για μακρύ χρονικό διάστημα. Και αν εφαρμοστεί η λύση που πρότεινε η κ. δήμαρχος, που και αυτή ομιλεί για ίδρυση καινούριου ΚΔΑΠ, ο ίδιος χρόνος θα απαιτηθεί. Αυτή τη στιγμή και με την υπάρχουσα οικονομική συγκυρία δεν βλέπω να υπάρχει άλλη λύση. δεδομένου ότι τους τροφίμους του ιδρύματος δεν μπορεί να τους πάρει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας, δεδομένου ότι δεν έχει υποδομές».

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Σε άλλο θέμα τώρα και συγκεκριμένα στο ζήτημα που αφορά στα δρομολόγια προς το νησί της Θάσου, καθώς το τελευταίο αναχωρεί από την Κεραμωτή μόλις στις 6.30 το απόγευμα, ο κ. Παπαφιλίππου επισήμανε πως «το λάθος ξεκίνησε πάλι από τις ναυτιλιακές εταιρίες. Δεδομένου ότι πέρσι όταν υπέβαλαν αίτηση για δρομολόγια για την περίοδο αυτή του Μαΐου, είχαν ζητήσει τα δρομολόγια που εκτελούνται μέχρι σήμερα. Εκ των υστέρων ζήτησαν συμπληρωματικά, έκανε μια γνωμοδότηση το ΣΑΣ που δεν είναι απορριπτική αλλά θέτει δυο όρους. Ότι θα πρέπει να τηρηθεί η αναλογικότητα και η κυκλικότητα στα πλοία των τριών εταιριών. Σε κάθε περίπτωση όμως είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας, ελπίζω και πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση».

ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ

Όσον αφορά την Ακτή Καλαμίτσας, ο βουλευτής Καβάλας σημείωσε πως «είναι σε εξέλιξη τα πράγματα. Αυτή τη βδομάδα θα έχουμε συνάντηση με τους αρμόδιους παράγοντες για να έχουμε καλύτερη πληροφόρηση. Από όσο ξέρω η Καλαμίτσα είναι βαλτωμένη, θα δούμε για τα υπόλοιπα ζητήματα που εκκρεμούν. Μας έχουν δηλώσει οι αρμόδιοι παράγοντες της ΕΤΑΔ ότι όλα τα έξοδα που γίνονται για την Καλαμίτσα θα τα αναλάβει η ΕΤΑΔ. Από όσο γνωρίζω υπήρξε επίσκεψη ενός δικηγόρου της Καβάλας στην ΕΤΑΔ για λογαριασμό του δήμου, δεν ξέρω τι συνέβη. Πάντως αν κάνει έξοδα ο δήμος με ρίσκο δικό του τα κάνει. Δεδομένου ότι ο δήμος και η δήμαρχος ειδικότερα είχε τη διαβεβαίωση από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ ότι θα τα αναλάβει τα έξοδα λειτουργίας της ακτής η ΕΤΑΔ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση