Το Ίδρυμα Αγία Μαρίνα επισκέφθηκε χθες ο βουλευτής  Νίκος Παναγιωτόπουλος

Όπως ήταν προγραμματισμένο, το ίδρυμα της Αγίας Μαρίνας και το Ειδικό Παιδί επισκέφθηκε χθες το πρωί ο βουλευτής ΝΔ Καβάλας κ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ακολουθούμενος από την  κ.  Μαρίνα Φιλιππίδου, τους  κ.κ. Μπάμπη Δράκο και Κλειτσιώτη, καθώς και εκπρόσωπο των γονέων των παιδιών που φιλοξενούνται κ. Αναστασία Λουιζά  εκεί προκειμένου να συνομιλήσει με τον διευθυντή του ιδρύματος κ. Αφεντούλη Τσουλή.

Ο κ Παναγιωτόπουλος δήλωσε  πως «πραγματοποίησε και εκείνος , όπως πολλά στελέχη της ΝΔ  επίσκεψη σε όλα τα ιδρύματα στην Ελλάδα, για κοινωνική αναφορά.

Κλείσαμε ραντεβού με τους ανθρώπους του ιδρύματος προκειμένου ενημερωθούμε για τα πολλά του προβλήματα, πως εξελίχτηκαν από την τελευταία ενημέρωση που είχαμε, να δούμε τι ενέργειες έγιναν προς την επίλυσή τους και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε πανω σ αυτό.

Το ίδρυμα αυτό πρέπει πάση θυσία να κρατηθεί ζωντανό , γιατί είναι σημείο αναφοράς για την πόλη και παρά τα μεγάλα προβλήματα που έχει τίποτα δεν πρέπει να θεωρηθεί πως είναι άλυτο.

Η Αγία Μαρίνα πρέπει να παράγει έργο μεγάλης κοινωνικής ευαισθησίας, ιδίως απέναντι σε παιδιά που είναι και ο σκοπός του και μείς ο καθένας από το μέτρο της ευθύνης που του αναλογεί να κάνουμε ότι  μπορούμε γι αυτό.

Θα ενημερωθούμε από τον πρόεδρο για όλα τα προβλήματα, ξέροντας πως όλα θα ξεκινήσουν από το Υπουργείο σε μια διευθέτηση  που ακούμε εδώ και μήνες να έρχεται με επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις και χωρίς να γίνεται τίποτα.

Από τη πλευρά μας θα πιέσουμε ώστε να μπεί το νερό στο αυλάκι και να ανοίξει ο δρόμος για να ρυθμιστούν τα υπόλοιπα οικονομικά προβλήματα του ιδρύματος».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η κ. φιλιππίδου σε ότι αφορά την «Αγία Μαρίνα» δήλωσε ότι «υπάρχει μια πολύ μεγάλη οφειλή στο  ΙΚΑ που φτάνει τις 396 .000ευρώ. Όμως η πραγματική οφειλή είναι 270.000ευρώ και τα υπόλοιπα αφορούν προσαυξήσεις και πρόστιμα δηλαδή οι υπόλοιπες 120.000 ευρω και που θα έπρεπε να διαγραφούν. Όταν το κράτος βλέπει ένα ίδρυμα να είναι στο χείλος του γκρεμού οφείλει να το βοηθήσει. Δεν πρέπει να μπαίνουν τέτοιες προσαυξήσεις.

Η συμφωνία με τον κ Αλεξιάδη είναι να γίνει ένα πάγωμα του χρέους, ώστε να αποκτήσει το ίδρυμα ασφαλιστική ενημερότητα.

Η δεύτερη προτεινόμενη λύση είναι να μπει το ίδρυμα στο κέντρο κοινωνικής πρόνοιας της ΑΜΘ και να γίνει δημόσιο, όπως έγινε το 2015, επί κυβέρνησης Σαμαρά .

Πρέπει τα ιδιωτικά αυτά ιδρύματα που βοηθούν άτομα με αναπηρία και το κράτος δεν μπορεί να απορροφήσει αυτά τα άτομα τότε θα πρέπει να γίνονται δημόσια.

Μέχρι στιγμής όμως δεν έχουμε καμία απάντηση. Ο χρόνος είναι αρνητικός για το ίδρυμα και εργαζόμενοι δεν μπορούν να κάνουν άλλη υπομονή. Αν δεν υπάρξει λύση σε ένα μήνα το ίδρυμα θα κλείσει

Και πέρυσι έγινε μια προσπάθεια, πληρώνοντας τις δύο δόσεις, αλλά όχι την Τρίτη, διότι ο ΕΟΠΥΥ δεν πλήρωσε τα νοσήλεια. Άρα λοιπόν το κράτος αν δεν είναι συνεπής δεν μπορεί να απαιτεί το ίδιο από τους πολίτες.

Η κυβέρνηση πρέπει να δει αυτά τα παιδιά με βαρειές αναπηρίες  και δεν τα δέχεται κανένα ίδρυμα στην περιφέρεια μας και πρέπει να πάνε στο σπίτι τους.

Είναι ντροπή για την κοινωνία μας».

 

Ρωτώντας τον διευθυντή του ιδρύματος κ. Τσουλή για την βοήθεια των καβαλιωτών στο ίδρυμα δήλωσε πως είναι πολύ μεγάλη. Μάλιστα οι προσφορές φέτος ανήλθαν στις 35.000υευρώ.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Όσο για την εκπρόσωπο των γονέων κ.  Λουιζά Αναστασία τόνισε ότι «την χρόνια κατάσταση του ιδρύματος που όμως τώρα έχει φτάσει τα όρια του. Τον Ιούλιο πήγαμε στον κ Αλεξιάδη και μας υποσχέθηκε πως θα γίνει το πάγωμα του χρέους. Αν δεν γίνει αυτό τα παιδιά μας θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους, χωρίς φροντίδα, θα γίνουν επιθετικά και δεν θα έχουν τις οδηγίες καλής επιβίωσης».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση