«Το έργο θα γίνει» δηλώνει για το 12ο Δημοτικό σχολείο η Αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη

Δεν θα λειτουργήσει φέτος το 12ο Δημοτικό Σχολείο λόγω των εργασιών που θα ξεκινήσουν για την βιοκλιματική αναβάθμισή του αλλά και της ριζικής ανακαίνισής του. Η Αντιδήμαρχος κ. Ευαγγελία Δρακονάκη διέψευσε τους ισχυρισμούς του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας κ. Μπαντίκου ότι στις 11 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο αγιασμός στο σχολείο καθώς δεν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο.

Όπως είπε, «προ μηνών είχε πραγματοποιηθεί μία συνάντηση στο γραφείο της δημάρχου παρουσία των διευθυντών του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου, εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και ενημερώθηκαν για την εξέλιξη των διαδικασιών για την υπογραφή της σύμβασης για το 12ο. Υπήρξαν κάποιες αμφιβολίες ορμώμενοι από την καθυστέρηση που παρατηρείται πολλές φορές στα δημόσια έργα, εύλογη ως ένα βαθμό. Τους είχαμε πει ότι το σχολείο για τη σχολική χρονιά 2018-19 δεν θα είναι εφικτό να λειτουργήσει γιατί θα μετατραπεί σε εργοτάξιο και ουδείς μπορεί να αναλάβει την ευθύνη να εκτελεί εργασίες έχοντας τα παιδιά μέσα. Το κατάλαβαν, έγινε αντιληπτό, παρ’ όλο που τέθηκαν ζητήματα στο να υπογράψουν οι γονείς τις υπεύθυνες δηλώσεις να αναλάβουν την ευθύνη. Αυτό δεν είναι εφικτό. Από ‘κει και πέρα έχοντας το φόβο να αργήσουν να ξεκινήσουν οι εργασίες θεωρώντας ότι ίσως πιάσουμε Δεκέμβριο ή και το Μάρτιο του 2019, εξέφρασαν την άποψη να ξεκινήσει  η σχολική χρονιά στο 12ο και αν χρειαστεί να μετακομίσουν στο ενδιάμεσο. Τους είπα τότε, χαρακτηριστικά, ότι μπορεί να κληθείτε να κάνετε αγιασμό στις 11 και στις 12 να χρειαστεί να ετοιμαστεί το σχολείο. Συμφώνησαν και μάλιστα ο κ. Μπαντίκος εκεί είχε δηλώσει ότι ήδη έχει επιλέξει το 25ο και το 15ο ως σχολεία τα οποία θα απορροφήσουν τα παιδιά του 12ου Δημοτικού σχολείου και από εμάς τέθηκε η πρόταση, τα παιδιά του νηπιαγωγείου να φιλοξενηθούν στον παιδικό σταθμό της Τσολάκη. Άλλωστε είναι ο παιδικός σταθμός από τον οποίο όταν τελείωναν πήγαιναν στο 12ο δημοτικό, εξυπηρετεί δηλαδή την ευρύτερη περιοχή».

ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Μείναμε με αυτήν τη διαβεβαίωση και με αυτήν την συμφωνία. Εμείς μόλις την προηγούμενη εβδομάδα κοινοποιήσαμε και εγγράφως με το χαρακτήρα του εξαιρετικά επείγοντος τον κ. Μπαντίκο και τον ενημερώνουμε για την υπογραφή της σύμβασης από τον ανάδοχο είναι σε εξέλιξη αφού μας προσκόμισε τα δικαιολογητικά τα οποία έχουν εγκριθεί. Παραμένει μόνο να προσκομίσει ένα ακόμη χαρτί και από ‘κει και πέρα να υπογραφεί η σύμβαση κι από την ημέρα της υπογραφής της σύμβασης ο χώρος πρέπει να παραδοθεί, να γίνει εγκατάσταση του εργολάβου και του εργοταξίου.

Τώρα, το τι μπορεί να λέει ο κ. Μπαντίκος και τι όχι, γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Δεν ήμασταν υποχρεωμένοι κάθε μέρα να τηλεφωνούμε στην Πρωτοβάθμια για να λέμε βήμα- βήμα τη διαδικασία. Ήταν γνώστης, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ήρθε και με την πρόταση των δύο σχολείων στο ραντεβού που είχαμε στο γραφείο της δημάρχου. Από ‘κει και πέρα, ουσιαστικά θεωρώ ότι ο εργολάβος στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, μετά την υπογραφή της σύμβασης και την έγκριση χρονοδιαγραμμάτων κι όλα αυτά που επιτάσσει η νομοθεσία, θα πρέπει να είναι ελεύθερο το σχολείο για να μπορέσει να ξεκινήσει.

Δεν άρθηκε ποτέ η άποψη ότι δεν θα γίνει το έργο. Δεν ξέρω από πού προκύπτει αυτό. Για μας είναι κάτι τελειωμένο και είναι χρηματοδοτούμενο έργο το οποίο δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αλλά εξαρτάται και από την Περιφέρεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.