ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Τοποθετούνται στην Καβάλα οι νέοι κάδοι ανακύκλωσης για χαρτί και χαρτόνι, έπονται οι καφέ

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Στο τελικό στάδιο καθαριότητας βρίσκονται τα σχολεία του Δήμου Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Κυριάκο Σταυρίδη μέχρι την Παρασκευή θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες. Παράλληλα τοποθέτησαν και κάδους ανακύκλωσης χαρτιού και χαρτονιών.

Ο κ. Σταυρίδης είπε ότι «είμαστε στο τελικό στάδιο του καθαρισμού των σχολείων. Βρισκόμασταν στο 5ο Δημοτικό, πάμε στο 1ο Γυμνάσιο. Πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι μέχρι την Παρασκευή (σ.σ. σήμερα) για να υποδεχθούμε τα παιδιά στα σχολεία. Ασχολούμαστε με τους εξωτερικούς χώρους, τους περιβάλλοντες χώρους των σχολείων και τις αυλές. Τα υπόλοιπα είναι θέμα των καθαριστριών. Από τη Δευτέρα θα είμαστε έτοιμοι».

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Για τους καινούργιους κάδους είπε ότι «είναι στο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτί- χαρτόνι. Έπρεπε να τους έχουμε βάλει από το Μάρτιο αλλά λόγω κορωνοϊό δεν μπορέσαμε. Ξεκινάμε τώρα. Από την Τετάρτη τοποθετούμε 10-15 κάδους κάθε μέρα στα Δημοτικά σχολεία. Μπαίνουν στην αυλή αν έχει πρόσβαση ή κάπου ξεχωριστά από τους άλλους κάδους για να μπορέσουμε επιτέλους να κάνουμε πραγματική ανακύκλωση. Νομίζω θα βοηθήσει πάρα πολύ το Δήμο Καβάλας  και τους δημότες. Είμαστε σε ένα στάδιο της ενημέρωσης, δεν μπορούμε δυστυχώς λόγω των προβλημάτων που επικρατούν και των μέτρων να συγκεντρώσουμε τα παιδιά και να τα ενημερώσουμε. Η ενημέρωση γίνεται στους διευθυντές οι οποίοι θα μεταφέρουν τουλάχιστον στα δημοτικά στα παιδιά που μας ενδιαφέρει πιο πολύ, για να αποκτήσουν και μία διαφορετική νοοτροπία στην ανακύκλωση».

ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΙ

Πρόσθεσε ότι «ετοιμάζουμε τους καφέ κάδους που είναι για τα τρόφιμα, τα αποφάγια και ό,τι έχει σχέση μ’ αυτό που δεν θέλουμε να μπαίνουν στον πράσινο κάδο που τον πληρώνουμε πολύ ακριβά στη ΔΙΑΜΑΑΘ και το ΧΥΤΑ. Φέτος πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι οριακά, τουλάχιστον σε ένα μεγάλο αριθμό σε χώρους εστίασης και καταστήματα θα υπάρχουν απ’ έξω. Προχωράμε και σ’ αυτόν τον κύκλο της ανακύκλωσης. Ετοιμάζουμε και κάποια άλλα πράγματα που δεν έχουν ωριμάσει τόσο για να μπορούμε να τα ανακοινώσουμε αλλά σίγουρα θα υπάρξει μια σωστή ανακύκλωση στην πόλη μας. Όσο ελαφρύνουμε τους πράσινους κάδους, τόσο θα πετυχαίνει η ανακύκλωση».

Για τον καθαρισμό των κάδων είπε ότι «όσο μπορούμε τους καθαρίζουμε καθώς διαθέτουμε μόνο ένα πλυντήριο όχημα. Δεν μπορεί να γίνει μία συγκροτημένη δουλειά σε καθημερινή βάση. Προσπαθούμε τουλάχιστον τα σοβαρά σημεία στο κέντρο που υπάρχουν καταστήματα να καθαρίζονται συχνά. Θα πρέπει να οργανώσουμε έτσι το Δήμο Καβάλας  ώστε και με δεύτερο μηχανοκίνητο όχημα  να υπάρχει μία συνεχή ροή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *