Τον Σεπτέμβριο θα επιστρέψει στην δράση το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας

Τα 75 χρόνια λειτουργίας του κλείνει φέτος το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας που θα επιστρέψει σε πλήρη δράση από τον Σεπτέμβριο. Η πρόεδρος του κ. Μαρίνα Φιλιππίδου σε δηλώσεις της σημείωσε πως λόγω κορωνοϊού οι δράσεις θα επιστρέψουν από το Φθινόπωρο για λόγους ασφαλείας.

 Η κ. Φιλιππίδου σημείωσε αρχικά ότι «Πράγματι το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας από τις 10 Μαρτίου που σταμάτησαν τα σχολεία να λειτουργούν σταμάτησε και ο δικός μας ο σύλλογος. Και αυτό για να προστατευθούμε και να προστατέψουμε τους χορευτές μας.

 Μετά μάλιστα την τελευταία ανακοίνωση ότι μπορεί να λειτουργήσουν από τον Ιούνιο οι σύλλογοι αλλά χωρίς εκδηλώσεις, εμείς κάναμε διοικητικό συμβούλιο και αποφασίσαμε ότι δεν θα πρέπει να ανοίξουμε μια και πάντοτε τον Ιούνιο κλείναμε για το καλοκαίρι. Γινόταν όμως οι εκδηλώσεις μας ενώ φέτος  θα γιορτάζαμε και τα 75 χρόνια λειτουργίας και θέλαμε να κάνουμε μια μεγάλη χορευτική παράσταση με άλλα Λύκεια στις 20 Ιουνίου και με δεδομένο το υγειονομικό πρωτόκολλο ότι θα πρέπει να τηρούμε αποστάσεις και όχι μόνο, θεωρήσαμε ότι δεν θα έπρεπε για ένα μήνα να ξεκινήσουμε.

 Είναι και δύσκολο με τα μικρά παιδιά να τηρήσουμε αυτές τις αποστάσεις και έτσι αποφασίσαμε να μην ανοίξουμε καν, και να ξεκινήσουμε από τον Σεπτέμβριο ευχόμενοι βέβαια να μην υπάρξει νέο κύμα και όλα να πάνε καλά χωρίς δεσμεύσεις και απαγορεύσεις!».

 ΕΛΛΕΙΨΕ Η ΔΡΑΣΗ

Η ίδια τόνισε στην συνέχεια ότι  «Είναι γεγονός πως η δράση μας έχει λείψει. Εμείς έχουμε τμήματα ζωγραφικής, μουσικής, εικαστικών, δημιουργικό εργαστήρι, θεατρικό εργαστήρι όπου θα ανεβάζαμε και τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, είχαμε γενικά και άλλα τμήματα, και όλα αυτά σταμάτησαν και είναι λογικό να μας λείπουν Εγώ προσωπικά χορεύω από μικρό παιδί οπότε και ο χορός μου λείπει αλλά και η επαφή με τους χορευτές.

 Ήταν δύσκολα και είναι δύσκολα όλα αυτά. Εμείς οι άνθρωποι της παράδοσης δυσκολευόμαστε αλλά για να τηρήσουμε το γράμμα του νόμου κάναμε και εμείς αυτό που έπρεπε.

 Βέβαια δεν κρύβω ότι δυσκολίες έχουμε και στα οικονομικά μας. Έχουμε ένα μεγάλο κτήριο, τα πάγια τρέχουν και δεν έχουμε βοήθεια χωρίς συνδρομές αλλά θα παλέψουμε. Εύχομαι πραγματικά τον Σεπτέμβριο να είναι όλα καλά για όλους και σε όλα τα επίπεδα και να ξαναγυρίσουμε στην κανονικότητά μας. Αναλόγως τότε θα δούμε πως θα γιορτάσουμε τα 75 μας χρόνια. Ειδάλλως πάμε το 2021. Σε αναμονή και εύχομαι όλα καλά να πάνε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.