Τον Οκτώβριο η διακήρυξη για τα Λουτρά Ελευθερών σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Γάκη

Μία σημαντική σύσκεψη για τον τουρισμό πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο υπό την αιγίδα της Περιφέρειας. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Χρήστος Γάκης.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Γάκης ανέφερε πως «έγινε μια σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο. Έγινε με αφορμή την ανακήρυξη του έτους 2017 ως έτους τουρισμού από την Περιφέρεια, με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ύστερα από πρόταση του Περιφερειάρχη. Κλήθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς του τουρισμού, ήταν οι δήμαρχοι, εκπρόσωποι των ξενοδόχων, προκειμένου να κατατεθούν κάποιες προτάσεις σχετικά με το πώς μπορούμε να κάνουμε κάποιες δράσεις για το 2017 για τη μεγαλύτερη προβολή του τουριστικού προϊόντος του νομού μας. Κατατέθηκαν προτάσεις και από τους ξενοδόχους και από τους δημάρχους πώς μπορεί να γίνει καλύτερη προβολή της περιοχής μας, πώς μπορούμε να κάνουμε συγκεκριμένες και εξειδικευμένες δράσεις για την αναβάθμισή και τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος του νομού μας».

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Όπως διευκρίνισε ο κ. Γάκης «κάποιες προτάσεις από αυτές που κατατέθηκαν ήταν να γίνουν κάποιες εκδηλώσεις γαστρονομίας τόσο στο νησί της Θάσου όσο και στο ηπειρωτικό κομμάτι του Νομού Καβάλας, προκειμένου να προβληθούν και τα τοπικά προϊόντα και τα τοπικά φαγητά στους ξένους. Μια πρόταση ήταν να γίνουν κάποια σεμινάρια στους ανθρώπους που έρχονται άμεσα σε επαφή με τους ξένους προκειμένου να έχουν καλύτερη γνώση της διαχείρισης όλου αυτού του προϊόντος που λέγεται τουρισμός μέσα από μαθήματα ξένων γλωσσών κλπ, συγκεκριμένες δράσεις προβολής μέσω διαδικτύου, αλλά και σε εκθέσεις του εξωτερικού προκειμένου να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα στην περιοχή μας και κάποιες άλλες παράλληλες εκδηλώσεις να οργανώσει η Περιφέρεια στην Καβάλα ώστε να προβληθεί η Καβάλα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι προτάσεις που θα επεξεργαστούν το επόμενο διάστημα και θα κατατεθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να δούμε και τις χρηματοδοτήσεις, ώστε από την αρχή του 2017 να ξεκινήσουμε μια οργανωμένη δράση για να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τον τουρισμό στην περιοχή μας».

ΛΟΥΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ

Ερωτηθείς πότε θα βγει η προκήρυξη για τα Λουτρά Ελευθερών, σημείωσε πως «περιμένουμε την τελική έγκριση από το Νομικό Συμβούλιο του κράτους ως προς τη διακήρυξη και πιστεύω μέσα στον Οκτώβριο θα περάσει άμεσα από το Διοικητικό και θα έχει βγει επίσημα η διακήρυξη στις εφημερίδες προκειμένου να ξεκινήσει ο διαγωνισμός».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση