Τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο  Μαρκόπουλο επισκέφθηκαν μαθητές από το πρόγραμμα ERASMUS

Όπως ήταν προγραμματισμένο, αντιπροσωπεία μαθητών από τρεις χώρες του εξωτερικού, τη Σλοβενία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, αλλά και την Ελλάδα, η οποία εκπροσωπείται από το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας, επισκέφθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο.

Ο τελευταίος στις δηλώσεις του τόνισε πως «Δεχόμαστε την επίσκεψη μιας αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών και μαθητών, που έρχονται στην πόλη μας μέσω του προγράμματος Erasmus, αντικείμενο το οποίο έχει δύο διαστάσεις, το πολιτισμικό, που έχει να κάνει με την παράδοση, την ιστορία, την αρχαιοελληνική γραμματεία κι από την άλλη με τον τρόπο της εκπαίδευσης, θέμα, που είναι σύγχρονο και εξελισσόμενο.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Μέσω αυτών των προγραμμάτων και των επισκέψεων, η περιοχή μας κερδίζει πάντα πόντους, κερδίζει ανθρώπους που τη βλέπουν θετικά και λειτουργούν πολλαπλασιαστικά για τις δυνατότητες που έχει», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο Θόδωρος Μαρκόπουλος καλωσορίζοντας παράλληλα την αντιπροσωπεία στην πόλη μας.

Από μεριά της, η εκπαιδευτικός του 1ου ΕΠΑ.Λ. και 6ου Γ.ΕΛ., Πόπη Ντόλου, υπογράμμισε ότι «σκοπός όσων συμμετέχουν, είναι να βοηθήσουν για τη συνέχιση του προγράμματος Erasmus, στο οποίο έχουν όλοι δικαίωμα, δίνει φτερά και απογειώνει ανθρώπους», ενώ ανέφερε επίσης ότι η εν λόγω αντιπροσωπεία θα παραμείνει στην Καβάλα για πέντε ημέρες, αναπτύσσοντας δραστηριότητες, σχετικές με την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία.

Η Στέλλα Μαντατζή τέλος, υποδιευθύντρια του 6ου Λυκείου Καβάλας, δήλωσε ότι το σχολείο συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα Erasmus, ευχαρίστησε δε τον κ. Μαρκόπουλο για την υποδοχή και επισήμανε ότι είναι ιδιαιτέρως σημαντική η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών μεταξύ των αντιπροσωπειών μέσα στο πρόγραμμα κινητικότητας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.