Τις προτάσεις του κατέθεσε χθες ο Μάκης Παπαδόπουλος που θα εφαρμόσει στον Δήμο Καβάλας αν εκλεγεί δήμαρχος

Τις προτάσεις του  για την ενίσχυση των επαγγελματιών αλλά και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών Καβάλας παρουσίασε χθες ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» κ. Μάκης Παπαδόπουλος κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης.

Όπως ανέφερε αρχικά «Με την λήξη της έκθεσης του Επιμελητηρίου θελήσαμε να ανακοινώσουμε ορισμένα επιχειρηματικά μέτρα τα οποία θα εφαρμόσουμε και ως διοίκηση του Δήμου Καβάλας!

Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα και δυναμική στην αγορά της Καβάλας και από εκεί και πέρα να διευκολύνουμε και τους επαγγελματίες. Εμείς ξέρουμε ότι ο Δήμος Καβάλας μπορεί να βοηθήσει στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα μέσα από τις δικές τους δυνατότητες όπως επίσης και κινηθεί διεκδικώντας.

 Πρώτα από όλα θα γίνει μείωση των δημοτικών τελών χρήσης πεζοδρομίου μόλις αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, εξισώνοντας τα τέλη που ισχύουν στο κέντρο με αυτά που ισχύουν στην παραλία.

 Δηλαδή άλλη χρέωση έχει το τέλος στην παραλία και άλλη στο κέντρο. Όλοι οι επαγγελματίες θα πληρώνουν το ίδιο κοστολόγιο ανά τετραγωνικό. Επίσης θα δούμε πως μπορούμε να αναδιαρθρώσουμε τα μισθώματα των ακινήτων του Δήμου Καβάλας και της Δημοτικής Αγοράς εξετάζοντας βέβαια πάντοτε και το καλό του Δήμου Καβάλας και δη των οικονομικών του.

Παράλληλα θα δούμε και τα οικονομικά των επιχειρηματιών ενώ θα εξετάσουμε και τα τέλη για χρήση και τέλη βιομηχανικών μονάδων. Υπάρχουν για παράδειγμα στο Χαλκερό πολλές βιομηχανικές μονάδες οι οποίες χρεώνονται πολλά τετραγωνικά μέτρα αν και κάνουν χρήση λίγων μέτρων. Αυτό πρέπει να σταματήσει να ισχύει και να πληρώνουν όλοι ανάλογα με την χρήση που κάνουν».

Ο ίδιος εκτιμά ότι το παραπάνω μέτρο είναι άδικο και χρειάζεται μια αναδιανομή για να αποκατασταθούν οι αδικίες.

 ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ

Πρόσθεσε δε πως «Παράλληλα θα φροντίσουμε να κάνουμε διευκολύνσεις στους επιχειρηματίες σε ό,τι έχει να κάνει με τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Δήμο Καβάλας. Θέλουμε δηλαδή την βελτίωση ορισμένων δεδομένων σε αυτή το κομμάτι.

 Παράλληλα θα κάνουμε την εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης όπως επίσης θα έχουμε και την κίνηση κατασκευής νέων θέσεων στάθμευσης. Θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε και να στελεχώσουμε την Πολεοδομία Καβάλας που για εμάς είναι ένα ιδιαίτερα κρίσιμο και κομβικό σημείο ενώ θα προχωρήσουμε και στο ξήλωμα και στην πλήρη ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε το πράσινο στο κέντρο, να αποκλείσουμε κάθε ταραχοποιό στοιχείο από το σημείο όπως επίσης και θα κατασκευάσουμε επιτέλους κοινόχρηστες τουαλέτες μέσα στο κέντρο της πόλης.

Χρειάζεται αξιοπρέπεια στις τουαλέτες και αυτές θα πρέπει να λειτουργούν όλο το 24ωρο και τους 12 μήνες το χρόνο. Θέλουμε καθαριότητα και φωτισμό σε όλους τους δημόσιους χώρους. Η πόλη μας πρέπει να λάμπει από καθαριότητα και πρέπει να είναι πεντακάθαρη.

Για αυτό και θα βάλουμε υπόγειους κάδους απορριμμάτων  σε κεντρικά σημεία ώστε η εικόνα της τουριστικής μας πόλης να βελτιωθεί τα μέγιστα. Θα κάνουμε και μια επανεξέταση της τοποθέτησης των κάδων ενώ θα φροντίσουμε και για την αποκομιδή των απορριμμάτων με μια αναδιάρθρωση όμως και διαχωρισμό των απορριμμάτων στην πηγή.

Πηγή είναι το σπίτι, το σχολείο, οι επαγγελματίες ενώ θα φέρουμε αποτελεσματική λύση για την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων από τις γειτονιές. Δεν μπορούν να υπάρχουν διάσπαρτες χωματερές στις γειτονιές. Χρειάζεται να γίνουν πράσινα σημεία για λυθεί μια και καλή αυτό το θέμα.

 Παράλληλα θα φροντίσουμε να εξασφαλίσουμε δωρεάν ιντερνετική παροχή για όλους στο κέντρο της πόλης. Θα φροντίσουμε την πόλη μας, με δρόμους χωρίς λακκούβες, με σωστό ενεργειακό φωτισμό και άρτια πεζοδρόμια και για ΑΜΕΑ, με σωστές διαγραμμίσεις και άρτια σκαλάκια.

 Βέβαια να τονίσω ότι θα υπάρχει και ειδικός σχεδιασμός για να προωθήσουμε την ένωση του κέντρου, της αγοράς με τον Άγιο Νικόλαο και την συνοικία της Παναγίας.

Επίσης  θέλουμε την προβολή του αρχαιολογικού  μνημείου των Φιλίππων, ένα μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς το οποίο αν αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να φέρει και νέες οικονομικές προοπτικές στην πόλη».

 Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι δεν σταματά εκεί ο σχεδιασμός της παράταξης του. «Θέλουμε να κάνουμε και ένα καλεντάρι πολιτισμού προκειμένου οι εκδηλώσεις να γίνονται σωστά, χωρίς η μια να καλύπτει την άλλη. Θέλουμε και την εξοικονόμηση πόρων αλλά και την προσέλκυση επισκεπτών καθ` όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Πρέπει η αναζήτηση και η αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, δημόσιων και ιδιωτικών, ελληνικών και ξένων να γίνει αυτοσκοπός. Και όλα αυτά σε συνεργασία με τους φορείς, όπως η Περιφέρεια, ο Δήμος, ο ΟΛΚ, οι άλλοι φορείς όπως το ΤΕΙ, το Επιμελητήριο και κάθε άλλο φορέα.

 Μικρά και μεγάλα μέτρα θα δώσουν έμφαση μια και η Καβάλα και οι Φίλιπποι μπορούν να αλλάξουν και να γίνει η περιοχή μας πόλος έλξης της ευρύτερης Περιφέρειας μας. Έναν πόλο θέλουμε που θα στηρίζουμε στην παραγωγή, στο εμπόριο, στον τουρισμό και στη μεταποίηση».

 ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Αναφορικά με την ελεγχόμενη στάθμευση και ο ίδιος υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει μια τάξη επιτέλους στο κέντρο της Καβάλας. «Το κυκλοφοριακό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Και εμείς θα κάνουμε μια νέα κυκλοφοριακή μελέτη ή θα επικαιροποιήσουμε αυτή που υπάρχει. Φυσικά θα λάβουμε μέτρα όπως και αυτή η ελεγχόμενη στάθμευση που ολοκληρωμένα θα την δούμε μια και δεν πρέπει αυτό το μέτρο να λειτουργεί ως ένα επιπλέον χαράτσι για τον τόπο μας, για τον πολίτη.

Θέλουμε θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της Καβάλας για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι πολίτες, οι επιχειρηματίες. Θα κάνουμε για όλα αυτά έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό ώστε να λυθεί αυτό το θέμα μια και καλή» σημείωσε καταληκτικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.