Τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαριστούν πλήρως οι αρμοδιότητες του Γιώργου Γραμμένου στην Περιφέρεια

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας ορίστηκε ο δικηγόρος Καβάλας κ. Γιώργος Γραμμένος.

Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, δημοτικός σύμβουλος καθώς και τέως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, ο κ. Γραμμένος διαθέτει την απαραίτητη γνώση και εμπειρία τόσο από τη θητεία του σε διοικητικές θέσεις ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ (ΟΤΑ) και την ιδιότητά του ως αιρετού της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και από την επαγγελματική του ενασχόληση. Ο κ. Γραμμένος σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες του.

Όπως ανέφερε αρχικά “Πράγματι αναλαμβάνω την θέση αυτή και για να είμαι ειλικρινείς μην φανταστείτε ότι πρόκειται για μια θέση που έχει ιδιαίτερες αρμοδιότητες και άμεση εμπλοκή στα διοικητικά της Περιφέρειας.  Είναι μια θέση συμβουλευτική και σε συνεργασία με τον κ. Περιφερειάρχη τίθενται η ενασχόληση με κάποια θέματα επί τάπητος,. Βέβαια στις επόμενες ημέρες θα καθορίσουμε τις αρμοδιότητές μου με τον κ. Περιφερειάρχη, αρμοδιότητες βέβαια πάντα ρόλου συμβουλευτικού».

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Και πρόσθεσε πως «Με την ευκαιρία να σημειώσω ότι και προεκλογικά είχα δημόσια ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας των συμβούλων που είχαν ταχθεί στην παράταξη του κ. Τοψίδη και δεν γνώρισα τον κ. Τοψίδη, τον έμαθα αργότερα, απλά υπήρχε μακροχρόνια σχέση και φιλία με τον τέως Αντιπεριφεριάρχη κ. Μαρκόπουλου, τον κ. Χ. Γάκη και τον κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, που είναι περιφερειακοί σύμβουλοι. Θέση στην παράταξη του κ. Τοψίδη δεν είχα, τον γνώρισα αργότερα και μου φάνηκε συμπαθείς ενώ είχαμε αρκετές επαφές.

Στην συνέχεια ως απλός ψηφοφόρος και ταγμένος σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, είδα να βγαίνει ο κ. Μέττιος στην Περιφέρεια. Και είναι από τον ίδιο χώρο που και εγώ πολιτικά προέρχομαι και ανήκω. Θεώρησα τιμητικό ότι ο κ. Μέττιος έκανε μια διερευνητική επαφή αν θέλω να ασχοληθώ με θέση συμβούλου. Απάντησε μετά από καιρό και θεώρησα τιμητικό ότι ένας άνθρωπος που γνώριζε ότι δεν το στήριξα προεκλογικά μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Μπήκα κανονικά με προκήρυξη και δεν έγινε καμία μεταγραφή. Δεν ήμουν αλλού και δεν πήγα αλλού, αλλά θα προσφέρω όπου χρειάζεται και όπου είναι απαραίτητο. Έτσι θα βοηθήσω και το Ν.  Καβάλας και αν μπορούσα να εισακουσθεί η άποψη μου αυτό θα ήταν χαρά και τιμή. Αυτός ήταν ο λόγος που αποδέχθηκα την θέση και σαφώς και δεν θέλω καμία πολιτική αντιπαράθεση με τους συναγωνιστές μου. Δεν έχω τέτοια πρόθεση, δεν θα με ακούσετε να κρίνω πράξεις, λόγια ή τοποθετήσεις συμβούλων που προέρχονται από τον κ. Τοψίδη.  Τους εκτιμώ και δεν νομίζω ότι έκανα κάτι μεμπτό. Και απαντώ στην τοποθέτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ιωσηφίδη Αλέκου που ζήτησε να παραιτηθώ από πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και από την θέση του δημοτικού συμβουλίου. Δεν υπήρχε τέτοιο κώλυμα ενώ αν υπήρχε δεν θα δεχόμουν καν αυτή την θέση. Με ενδιαφέρει πάντα όμως ο Δικηγορικός Σύλλογος και το 2021 θα θέσω για μια ακόμη φορά υποψηφιότητα για το αξίωμα του Προέδρου”.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Ο ίδιος αναφορικά με τα δημοτικά πράγματα τόνισε ότι όντας σύμβουλος της αντιπολίτευσης έχει περιορισμένες αρμοδιότητες. “Συμμετέχω στα δημοτικά συμβούλια, στο μέτρο που μου αναλογεί,  θα στηρίξω την πόλη και τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας  όποτε χρειασθεί και είναι προς το συμφέρον της πόλης. Αρκεί να είναι σωστές οι αποφάσεις και εγώ θα στηρίζω τις αποφάσεις που είναι προς την σωστή κατεύθυνση” τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.