Κύριο άρθροΥγεία

Τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στη Θάσο συζήτησαν οι εργαζόμενοι του φορέα με τον δήμαρχο του νησιού, Λευτέρη Κυριακίδη

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό στο ΕΚΑΒ στη Θάσο. Το Σωματείο των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ επισκέφθηκε τον δήμαρχο Θάσου κ. Λευτέρη Κυριακίδη για ενημέρωση και ενεργοποίηση, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ήταν η τρίτη επίσκεψη που κάναμε στον δήμαρχο στη διάρκεια της οποίας πάρθηκαν οι αποφάσεις γενικότερα για τα προβλήματα που αφορούν το νησί. Φυσικά μιλήσαμε για τις ελλείψεις σε προσωπικό αλλά επειδή αυτές είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται να αλλάξει και φέτος το καλοκαίρι, αν και από πέρυσι που είχαν παρουσιαστεί τα προβλήματα είχαμε λάβει διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση ότι θα προκηρυχθούν θέσεις στο ΕΚΑΒ, δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν φαίνεται κάτι. Ενώ έχουν προκηρυχθεί κάποιες θέσεις στη βόρεια Ελλάδα, ουσιαστικά θα γίνουν προσλήψεις από τη Λάρισα και κάτω και σε κάποια νησιά. Άρα δεν έχουμε κάτι να περιμένουμε εμείς σαν νομός Καβάλας. Αναγκαστικά θα πάμε στο καθεστώς των προηγούμενων ετών με προσκλήσεις ενδιαφέροντος, εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού του ΕΚΑΒ κλπ. Αυτά για να γίνουν χρειαζόταν και χρειάζονται κάποιες βάσεις ώστε οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ να είναι διάσπαρτες στο νησί. Θέλουμε να υπάρχουν δύο βάρδιες ασθενοφόρων στη Θάσο ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Υπήρξαν προτάσεις και εισηγήσεις στον δήμαρχο για τις βάσεις που θεωρούμε ότι θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών σε πιο μικρό χρόνο. Μία βάση είναι στην περιοχή της Παναγίας που ο δήμαρχος μας είπε ότι θα μας παραχωρηθεί το καλοκαίρι. Οπότε αφού έρθει προσωπικό, θα πηγαίνει εκεί το καλοκαίρι σε ένα χώρο κάμπινγκ. Μία ακόμη βάση θέλουμε να υπάρξει από την πλευρά του Ποτού. Είναι προς διερεύνηση κι αν μας παραχωρηθεί κι εκεί, ενδεχομένως να μπορεί να γίνεται και εναλλάξ, αναλόγως και τον τουρισμό που θα έχει».

ΠΛΩΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ

Πρόσθεσε ότι «μένει να υλοποιηθούν οι διαβεβαιώσεις για τις συζητήσεις που κάναμε και τις αποφάσεις που πάρθηκαν. Θα υπάρξει και μια αλλαγή στη βάση των ασθενοφόρων που σήμερα βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας Πρίνου. Θα μετακινηθούν λίγο πιο ανατολικά, στην περιοχή της Σκάλας Σωτήρος.

Μιλήσαμε επίσης για το πλωτό ασθενοφόρο, το οποίο θεωρούμε επιτακτική ανάγκη. Ζητήσαμε από τον δήμαρχο να κάνει τις επαφές με τους αρμόδιους ώστε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αφορά τη διακομιδή των ασθενών, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, να λυθεί. Να πάει ένα πλωτό ασθενοφόρο στο νησί και να μειώσουμε έτσι παρακάτω από το μισό τον χρόνο διακομιδής ενός ασθενή από τη Θάσο στην Καβάλα».