Τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης περιμένουν οι εργαζόμενοι στην «Αγία Μαρίνα»

Προχθές κλιμάκιο του ΙΚΑ επισκέφθηκε το ίδρυμα για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα» και συνάντησε στο προαύλιό του τους απλήρωτους εργαζόμενους και τους ζήτησαν να ενημερωθούν  πόσο καιρό είναι απλήρωτοι, πόσα χρόνια εργάζονται και διάφορα άλλα θέματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας τους. Παράλληλα ενημερώθηκε αν τους έχει κοινοποιηθεί κάποια απόλυση ή αν βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Από πλευράς τους ενημέρωσαν το κλιμάκιο ότι βρίσκονται καθημερινά στο πόστο εργασίας τους, αλλά δεν έχουν πρόσβαση στο κτήριο καθώς το έχει κλειδώσει η Διοίκηση. Από πλευράς του Δήμου Καβάλας η δήμαρχος κ. Τσανάκα σε δηλώσεις της επανέλαβε ότι ενδιαφέρεται να αναλάβει τις τύχες του Ιδρύματος, πλην όμως πρέπει να ξεπεραστούν κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα.

ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

Στάση αναμονής τηρούν οι εργαζόμενοι στο Ίδρυμα «Αγία Μαρίνα»  όπως δήλωσε η εκπρόσωπος τους κ. Βασιλική Μάρου, η οποία ανέφερε συγκεκριμένα πως «κάθε μέρα είμαστε υποχρεωμένοι να ερχόμαστε στη δουλειά εφόσον δεν έχει λήξει η εργασιακή σχέση με το ίδρυμα, οπότε είμαστε υποχρεωμένοι κάθε πρωί να ερχόμαστε εδώ, να δίνουμε ένα παρών και μετά φεύγουμε, γιατί το ίδρυμα παραμένει κλειστό. Κάποια επικοινωνία με τη διοίκηση δεν έχουμε, οπότε ερχόμαστε καθημερινά εδώ. Την Τετάρτη ήρθε το ΙΚΑ κι έκανε έναν έλεγχο, κατέγραψε τους εργαζόμενους που ήδη βρίσκονταν εδώ πέρα και θέλουμε να δούμε κατά πόσο είμαστε ασφαλισμένοι κι αν μπαίνουνε τα ένσημα. Έκαναν καταγραφή για τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά. Το πόσα χρόνια προϋπηρεσίας έχει εδώ, με τι αποδοχές, όλα γράφτηκαν για τον καθένα ξεχωριστά. Και οι ίδιοι τους μας είπαν ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ερχόμαστε, άσχετα αν είναι κλειδωμένη η πόρτα ή όχι εμείς οφείλουμε να βρισκόμαστε εδώ στην ώρα εργασίας. Εμείς δεν είχαμε καμία επαφή με τη διοίκηση και ούτε ξέρουμε το πώς θα κινηθούν από δω και πέρα».

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συμπλήρωσε πως «εμείς έχουμε συγκαλέσει Γενική Συνέλευση και περιμένουμε να ανακοινωθεί το πότε θα γίνει. Πρέπει εντός επτά ημερών από τη στιγμή που έχει επιδοθεί το χαρτί στον πρόεδρο να τη συγκαλέσει. Οπότε λογικά μέχρι την ερχόμενη Τρίτη θα πρέπει να γίνει η Γενική Συνέλευση. Εκεί εμείς θα προσπαθήσουμε να αναστείλουμε την αναστολή της λειτουργίας. Με κάποιον τρόπο δηλαδή να βρεθεί κάτι και να λειτουργήσει το ίδρυμα μέχρι να δούμε την περαιτέρω εξέλιξή του γιατί περιμένουμε κάποιες αποφάσεις από τους βουλευτές, κάνουν κάποιες προσπάθειες για το αν θα μπορέσει να γίνει κάτι περαιτέρω ή αν θα κλείσει τελικά. Απλά όμως πρέπει να παρθεί αυτή η απόφαση από όλα τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης, όπως μέλη είμαστε και εμείς οι εργαζόμενοι. Δηλαδή δεν μπορεί αυθαίρετα η διοίκηση να πάρει μια απόφαση από τη στιγμή που υπάρχουν μέλη στο Σωματείο. Θα πρέπει ο καθένας να εκφέρει τη γνώμη του και την άποψή του πώς βλέπει το θέμα και να βρεθούν και κάποιες λύσεις και κάποιες ιδέες, κάτι τέλος πάντων και να φύγει η διοίκηση από το αδιέξοδο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή».

ΤΑ ΜΕΛΗ

Στο ερώτημα πόσα είναι τα μέλη του Σωματείου απάντησε ότι  «Τα μέλη του Σωματείου είναι γύρω στα 100, αλλά αυτή τη στιγμή τα μέλη τα οποία είναι ταμειακώς τακτοποιημένα είναι περίπου στα 30, οπότε το 1/5 των μελών μπορεί να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση. Μπορεί να θελήσει και η ίδια η διοίκηση να παραιτηθεί και να εκφράσει κάποιος άλλος την επιθυμία να συμβάλει εκείνος. Απλά πρέπει να γίνει μια συζήτηση γιατί βρεθήκαμε όλοι εξ απροόπτου. Ήταν μια απόφαση που δεν ξέρω αν ήταν προμελετημένη ή αν είχε συζητηθεί, πάντως σε εμάς ανακοινώθηκε τελευταία στιγμή, λίγο πριν σχολάσουμε την περασμένη Πέμπτη μας είπαν ότι το ίδρυμα θα αναστείλει τη λειτουργία του. Εμείς ζητήσαμε πίστωση χρόνου για να μπορέσουμε να δούμε πώς θα κινηθούμε γιατί βρεθήκαμε εξ απροόπτου, δεν υπήρχε καν στα δικά μας τα πλάνα κάτι τέτοιο. Ούτε την πίστωση χρόνου που ζητήσαμε τη σεβάστηκαν, ζητήσαμε μέχρι Τρίτη – Τετάρτη λίγο να περιμένουνε για να ρωτήσουμε κι εμείς το δικηγόρο μας να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και πώς θα είμαστε κατοχυρωμένοι, γιατί σε αυτήν την περίοδο που βρισκόμαστε είναι πάρα πολύ δύσκολο κάποιος μετά από 22, 23 χρόνια να βρεθεί στο δρόμο έτσι ξαφνικά. Και για αυτό θελήσαμε να δούμε το κατά πόσο υφίσταται αυτή η αναστολή το τι μπορεί να γίνει με εμάς περαιτέρω. Δεν μας δόθηκε ούτε αυτή η πίστωση χρόνου. Ενώ το ζητήσαμε και μας είπαν σε λίγο θα σας απαντήσουμε, η απάντησή τους ήταν να το κλείσουμε την Παρασκευή. Περιμένουμε τώρα να μας ανακοινωθεί το πότε θα γίνει η Γενική Συνέλευση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση