Κύριο άρθροΠολιτική

Τη στάση της δημάρχου και του Δήμου Καβάλας στα θέματα των διοδίων και του ΤΑΡ επικρίνει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος

Για διγλωσσία κατηγορεί τη δήμαρχο Καβάλας στο θέμα της κατασκευής των νέων διοδίων στην Παράκαμψη ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» κ. Μάκης Παπαδόπουλος. Επίσης, σχολίασε τη θέση της και για τον ΤΑΡ.

Για το θέμα των διοδίων δήλωσε «όπως βλέπετε, ενώ όλη η διοίκηση με μια φωνή είπε θα χυθεί αίμα και είχε αυτήν την επαναστατική τάση, αυτήν την τάση το να κάνουμε συλλαλητήρια αλλά να μην τα πιστεύει η δήμαρχος και να υπονομεύει οποιαδήποτε προσπάθεια, έχει αυτά τα αποτελέσματα. Τα διόδια ήδη γίνονται κανονικά, ούτε αίμα χύνεται, από τα λεγόμενα της διοίκησης, ούτε τα συλλαλητήρια πιστεύουν, ούτε τη δύναμη που πρέπει να πάρει μια Δημοτική Αρχή για να μπορέσει οργανωμένα την επόμενη μέρα, μαζί με άλλους φορείς, να κινητοποιηθεί για να μπορέσει να απευθυνθεί και στο υπουργείο αλλά και στο ΤΕΙΠΕΔ που είναι καθ’ ύλη αρμόδιοι για οτιδήποτε συμβεί στην Εγνατία Οδό. Γιατί η Εγνατία Οδός είναι ο φορέας υλοποίησης, δεν παίρνει τις πολιτικές αποφάσεις. Δυστυχώς βλέπουμε ότι, έστω και μετά από αυτό το συλλαλητήριο, αντί να πάρει κάποια δύναμη η Δημοτική Αρχή να οργανωθεί για την επόμενη μέρα και να διεκδικήσει ώστε να σταματήσει αυτήν την αρνητική εξέλιξη για το δήμο μας, δυστυχώς βλέπουμε ότι τα διόδια κάθε μέρα προχωράει η κατασκευή τους ώστε βλέπω να ολοκληρώνονται σύντομα. Έστω, όμως και τώρα, ξαναλέω στη Δημοτική Αρχή ότι πρέπει να οργανωθείτε, μαζί με άλλους φορείς τεκμηριωμένα, να απευθυνθείτε στο υπουργείο και στο ΤΑΙΠΕΔ ώστε, τουλάχιστον, να μην χρησιμοποιηθούν μέχρι που να δοθεί η λύση των αναλογικών ηλεκτρονικών διοδίων. Για να μπορέσουμε, πραγματικά, να αποφύγουμε τα χειρότερα για τη πόλη μας».

«ΕΙΠΕ ΠΟΛΛΑ ‘’ΝΑΙ’’ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ»

Για τον ΤΑΡ είπε ότι «επιμένουμε και λέμε δυστυχώς η δήμαρχος είπε «ναι» στην κυβέρνηση, στον κ. Σταθάκη, είπε «ναι» στον ΤΑΡ, είπε «ναι» στα έργα, είπε «ναι» στους αγρότες, είπε «ναι» στους πολίτες, σε όλους είπε «ναι». Όποιον μιλάει λέει «ναι». Τώρα, όμως, μπερδεύτηκε γιατί είπε πάρα πολλά «ναι». Η ουσία είναι μία: Τα έργα αυτά συνδέονται με την αλλαγή όδευσης ή όχι; Γατί, σύμφωνα με τις δηλώσεις και μ’ αυτά που κάνει μέχρι τώρα η Δήμητρα Τσανάκα, και δεν διαψεύδει καμία δήλωση από αυτή που έχει βγάλει το υπουργείο, καμία δήλωση από αυτή που έχει βγάλει η εταιρία του ΤΑΡ, δεν έχει διαψεύσει τίποτα, άρα σημαίνει ότι έχει κάνει μία συμφωνία χωρίς να διεκδικήσει την αλλαγή όδευσης. Όμως, κοντός ψαλμός αλληλούια, ό,τι και να λέμε, περιμένουμε αυτό το πλαίσιο της συνεργασίας και της συνχρηματοδότησης για δύο συγκεκριμένα μεγάλα έργα της ύδρευσης και των καθαρισμών των τρικάναλων και των δικάναλων στην περιοχή των τεναγών κι από εκεί και πέρα θα δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί και πώς ακριβώς θα αντιμετωπίσουμε από ‘δω και πέρα οποιαδήποτε κατάσταση. Ίδωμεν…».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *