ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Τη διοργάνωση σύσκεψης φορέων για το θέμα της αλλαγής όδευσης του αγωγού ΤΑΡ σχεδιάζει η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας

Η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφάσισε τη διοργάνωση μίας σύσκεψης φορέων για την αλλαγή όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ.  Σχετικές δηλώσεις έκανε ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αρσονιάδης σημείωσε πως «η Ομοσπονδία στο Δ.Σ. της Πέμπτης αποφάσισε ομόφωνα να αναλάβει δράση σχετικά με το να ενεργοποιήσει κάθε φορέα ο οποίος είναι εμπλεκόμενος με τον αγωγό ΤΑΡ. Θα το κάνει το επόμενο διάστημα, θα καλέσει και την εταιρία και φυσικά όλους τους υπόλοιπους πολιτικούς και μη φορείς, δήμο, βουλευτές, ακόμα και εκπροσώπους από το υπουργείο, για να δούμε τελικά γιατί δεν προχωράει η πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας για να συζητηθεί η αλλαγή της όδευσης. Η Ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό των μελών της που είναι στην περιοχή του πρώην Δήμου Φιλίππων, υπάρχουν επαγγελματίες των οποίων τα συμφέροντα θίγονται και προς αυτήν την κατεύθυνση από την πρώτη στιγμή η Ομοσπονδία βρέθηκε κοντά στο να ενδιαφερθεί για αυτήν την κατάσταση και φυσικά να βοηθήσει με κάθε τρόπο και μέσο ώστε να αλλάξει αυτή η όδευση, να περάσει πάνω από το βουνό. Μια όδευση που θα εξυπηρετούσε τους πάντες κι όχι μόνο την εταιρία με τα γνωστά και άγνωστα ενδιαφέροντά τους. Σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα, θα τους προσκαλέσουμε και θα βγάλουμε κι ένα δελτίο τύπου. Είναι το αυτονόητο αυτό που κάνει η Ομοσπονδία και φυσικά μπορεί να πουν κάποιοι ότι επειδή συμμετέχω εγώ και στους δύο φορείς και στη Συντονιστική Επιτροπή δηλαδή επηρεάζεται αυτή η κατάσταση, αλλά δεν είναι έτσι. Υπάρχουν επαγγελματίες μέλη που βλέπουν ότι τα συμφέροντά τους θίγονται. Αν περάσει από δω ο αγωγός από την περιοχή του πρώην Δήμου Φιλίππων, υποβαθμίζεται τουριστικά η περιοχή μας πάρα πολύ, για να  μην πω στο απόλυτο. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται αναπτυξιακές κινήσεις, να έχει αλλάξει το κέντρο των Κρηνίδων, να έχουν γίνει πεζοδρομήσεις, να έχουν γίνει πλακοστρώσεις και όλα αυτά να τα ρίχνουμε σε έναν κάδο απορριμμάτων γιατί κάποιοι θέλουν να παίξουν με το μέλλον μας, με τις ζωές μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση λοιπόν θα αναλάβουμε την πρωτοβουλία ως Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας να αναζητηθούν λύσεις στο ζήτημα που βλέπουμε ότι υπάρχει στασιμότητα τόσο χρονικό διάστημα».

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Συμπλήρωσε δε πως «φυσικά εκτός από τα ερωτήματα θα αναλάβουμε και δράση. Και πάνω σε αυτό να ενημερώσω ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι συγκεντρώσεις σε τοπικό επίπεδο. Προγραμματίζεται την Κυριακή (σ.σ. αύριο) να γίνει μια ανοιχτή συγκέντρωση στο Ζυγό, οπότε καλούμε όλο τον κόσμο από την περιοχή να την παρακολουθήσει, με πρωτοβουλία του Φυσιολατρικού Συλλόγου Ζυγού. Όπως και αντίστοιχα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λυδίας όπου θα γίνει μια συγκέντρωση στη Λυδία την επόμενη Τρίτη. Θα γίνουν συγκεντρώσεις στις οποίες θα συμμετέχει η Συντονιστική Επιτροπή, θα συζητηθεί το θέμα, θα αναλυθούν όλα τα δεδομένα τα οποία υπάρχουν σήμερα επίκαιρα για την όδευση. Φυσικά θα συζητηθούν όλα τα ψέματα που με έντεχνο τρόπο η εταιρία προσπαθεί να διαδώσει και σε κάθε περίπτωση θα αναλυθεί στον κόσμο η αλήθεια, γιατί η εταιρία έχει προχωρήσει σε πάρα πολύ άσχημες καταστάσεις. Έχει φτάσει στο σημείο να χρηματοδοτεί με 70 ευρώ ερωτηματολόγια, τα έχουμε τα αποδεικτικά. Πληρώνει τον κόσμο για να πάρει πληρωμένες απαντήσεις από τον κόσμο. Φυσικά όλα αυτά εμείς δεν θα τα αφήσουμε στο σκοτάδι. Θα τα φέρουμε στην επιφάνεια για να αντιληφθεί και ο κόσμος και η κοινωνία γενικότερα το τι γίνεται με αυτήν την περίπτωση, να αντιληφθεί τις πρακτικές της εταιρίας που κατασκευάζει αυτό το έργο και φυσικά όλοι μαζί να συσπειρωθούμε ώστε να αλλάξει αυτή η όδευση. Να πάει πάνω από το βουνό για να εκτονωθεί αυτή η κατάσταση. Είμαστε σε μεγάλη ένταση. Αν τολμήσει η εταιρία να μπει μέσα στην περιοχή του πρώην Δήμου Φιλίππων τότε θα μας βρει μπροστά της. Θα βρει ανθρώπινες ζωές μπροστά της. Και αυτό δεν το λέμε εμείς για να κάνουμε επικοινωνιακά τρικ όπως κάνει αυτή. Το λέμε γιατί ισχύει. Το αποδείξαμε και θα το επαναλάβουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *