Τη βασιλόπιτά του έκοψε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, έγινε ενημέρωση για διάφορα τρέχοντα ζητήματα

Τη βασιλόπιτα του Δήμου Καβάλας ευλόγησε  ο Μητροπολίτης ΦΝΘ κ.κ. Προκόπιος  στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι τοπικοί θεσμοί και η εκκλησία συνεργάζονται και συμπράττουν σε ότι καλό γίνεται στην πόλη και στην περιοχή όπου επεκτείνεται η εκκλησιαστική δικαιοδοσία της Μητρόπολης. Σχολίασε ότι περνάμε δύσκολες ημέρες και δοκιμάζονται πολλοί αδελφοί μας, αλλά όλα γίνονται πιο υποφερτά κάτω από τη συνεργασία και την αλληλοκατανόηση, ενώ σχολίασε ότι ο τόπος μας είναι ευλογημένος, έχοντας πολλές φορές δοκιμαστεί και έχει επιβιώσει. Πρόσθεσε ότι οι ομορφιές του και το γεγονός ότι είναι ένας κόμβος μπορούν να εγγυηθούν την προκοπή του, τονίζοντας καταληκτικά ότι με την αλληλοκατανόηση και την αλληλοβοήθεια μπορεί να προοδεύσει η περιοχή μας, όχι σε βάρος άλλων και να υποβοηθηθεί το έργο άλλων φορέων για το καλό των Καβαλιωτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρυσό φλουρί το έτυχε ο Σεβασμιότατος κ.κ. Προκόπιος, ενώ στα βασιλοπιτάκια τυχερός ήταν ο αντιδήμαρχος κ. Μπόνιας.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η Περιφέρεια και ο Δήμος Καβάλας είναι «καταδικασμένοι» να συνεργάζονται, την ίδια ώρα που βασανίζονται από τη γραφειοκρατία, σχολιάζοντας ότι άκουσαν πολλά λόγω της κακοκαιρίας, πλην όμως εξήγησε ότι προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προέκυψαν κάτω από τη μεγάλη γραφειοκρατία. Επανέλαβε ότι έχουν μια πολύ καλή συνεργασία με τη δήμαρχο και μάλιστα του κατήγγειλαν ότι μεροληπτεί υπέρ του Δήμου Καβάλας. Ευχήθηκε δε στο Δημοτικό Συμβούλιο να παίρνει τις καλύτερες αποφάσεις και το 2017 να είναι μια παραγωγική χρονιά.

ΕΥΧΕΣ

Στη συνέχεια ευχές απηύθυναν οι επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Σιμιτσής, Μ. Παπαδόπουλος, Β. Παππάς, Χρ. Ποτόλιας, Π. Αγανικόλας και ο κ. Σωτηριάδης για λογαριασμό του κ. Βέρρου, ευχόμενοι όλοι η νέα χρονιά να είναι παραγωγική και οι αποφάσεις που θα ληφθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο να είναι κατά το δυνατόν συμφέρουσες για τους δημότες.

ΣΙΓΗ

Καταληκτικά, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γραμμένος ευχήθηκε σε όλους υγεία, αγάπη, κουράγιο, δύναμη και υπομονή, ενώ εξέφρασε τη θλίψη του για το χαμό του τέως Δημοτικού Συμβούλου και αντιδημάρχου Τάσου Χατζηαναστασίου. Όπως σχολίασε ήταν ένας άνθρωπος που προσέφερε πάρα πολλά στο Δήμο Καβάλας με τον πολύ ευγενικό του χαρακτήρα και τη διάθεσή του για προσφορά. Στο πλαίσιο αυτό κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τη μνήμη του.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Από την πλευρά της η δήμαρχος κ. Τσανάκα ενημέρωσε το Σώμα για τις τελευταίες εξελίξεις, αρχής γενομένης από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, το οποίο κατάφερε ο Δήμος Καβάλας να ενταχθεί σε αυτό. Που σημαίνει πολύ σημαντικά κονδύλια για αναπτυξιακά έργα, για αυτό και ευχαρίστησε τον κ. Δημοσθένη Τουλκίδη που έτρεξε την όλη προσπάθεια, το μηχανικό κ. Λαλένη, το συνεργάτη του Δήμου κ. Ηλία Γιαρματζίδη και την κ. Τιτίκα Λαζαρίδου, όπως και το δημοτικό σύμβουλο κ. Μουριάδη.

Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της ακτής της Καλαμίτσας, όπου οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Εμμανουηλίδης και Παπαφιλίππου ενημέρωσαν τη δήμαρχο ότι η ΕΤΑΔ τελικά παραχωρεί κατά χρήση την ακτή στο Δήμο Καβάλας, πλην όμως θα εκμεταλλεύεται τα μισθώματα των επιχειρήσεων που λειτουργούν στην ακτή. Θα δίνει δε και ένα ποσό στο Δήμο Καβάλας για τη συντήρηση της ακτής.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Τέλος, αναφέρθηκε και στην πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε το Δήμο Καβάλας, τονίζοντας ότι ο Δήμος Καβάλας έκανε ότι ήταν δυνατόν για να την αντιμετωπίσει, επιστρατεύοντας όλο το προσωπικό του, της ΔΕΥΑΚ και της Υπηρεσίας Καθαριότητας, ενώ έριξε στους δρόμους περί τους 400 τόνους αλατιού. Η δήμαρχος σημείωσε έντονα ότι ο Δήμος Καβάλας έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να αντιμετωπίσει αυτόν τον πρωτοφανή χιονιά και κατάφερε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, σημειώνοντας ότι είναι σε ετοιμότητα και στο ενδεχόμενο νέας κακοκαιρίας.

Ακολούθησαν ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων για το θέμα αυτό και δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.