«Τηρώντας τα μέτρα θα κλείσουμε την πόρτα στον covid-19», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης

Η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κάθε πολίτη ξεχωριστά και η έμφαση στην ατομική ευθύνη, με στόχο τη μείωση της μετάδοσης του κορωνοϊού, ήταν τα κύρια μηνύματα που προέκυψαν από την συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη, παρουσία φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακών παραγόντων.

O προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι μέχρι τα μέσα Ιουλίου 2020 η μετάδοση του κορωνοϊού γινόταν αλλού, ενώ τώρα η μετάδοση γίνεται μέσα στην κοινότητα, καθώς κι ότι πλέον μπορούμε να κολλήσουμε τον ιό από οπουδήποτε!

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι σε αυτή την περίπτωση φτιάχνουμε τείχος για την προστασία της κοινότητας και κλείνουμε την πόρτα στον κορωνοϊό, ενώ εκτίμησε ότι μπαίνουμε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Απέκλεισε δε τα γενικευμένα μέτρα στην κοινότητα, διότι, όπως είπε σχετικά αυτά θα είναι καταστροφικά.

Ο κ. Αντωνιάδης χαρακτήρισε την κατάσταση υπό έλεγχο. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «θεωρήσαμε σκόπιμο να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για την κατάσταση που επικρατεί στο νομό Καβάλας όσον αφορά τον covid-19. Η Καβάλα είναι τουριστικός προορισμός, που δέχεται τουρίστες κυρίως από τις βαλκανικές χώρες όπου υπάρχει μια έξαρση του ιού. Ήταν λογικό να έχουμε κάποια ύποπτα κρούσματα και στην περιοχή μας. Επίσης πολλοί συμπατριώτες μας από πολλά μέρη της χώρας έρχονται για τις διακοπές τους. Έτσι θελήσαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι κατ’ αρχάς δεν πρέπει να υπάρξει πανικός σε ό,τι αφορά τα νούμερα των κρουσμάτων που ανακοινώνονται κάθε μέρα. Από την άλλη, όμως, θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Αν τηρούμε τα μέτρα που ορίζει ο ΕΟΔΥ, μπορούμε να κλείσουμε την πόρτα στον ιό, κάνοντας έτσι εμείς το δικό μας lock down».

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ

Πρόσθεσε ότι «μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Το Νοσοκομείο Καβάλας, τα Κέντρα Υγείας και οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας είναι σε εγρήγορση. Έχουν υποβληθεί μια σειρά από τεστ σε επιχειρήσεις που θεωρήσαμε σκόπιμο να γίνουν. Πρέπει όλοι μας να έχουμε την ατομική ευθύνη υγιεινής ώστε πραγματικά να αποτρέψουμε την περεταίρω εξάπλωση του covid-19 στην περιοχή μας.

Σε όλη την Ελλάδα υπάρχει μια αύξηση των κρουσμάτων. Ήταν λογικό. Πολύ περισσότερο στην Καβάλα που είναι μια τουριστική περιοχή. Από τη στιγμή που άνοιξαν τα σύνορα και δεχθήκαμε πολλούς Βαλκάνιους ήταν λογικό να υπάρξει αυτή η έξαρση των κρουσμάτων. Οι υπηρεσίας μας είναι σε εγρήγορση και εμείς πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στην ατομική ευθύνη ώστε με απλά μέτρα να πετύχουμε πολλά».

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

Τέλος είπε ότι «ξεκίνησαν στη Βιομηχανική Περιοχή της Καβάλας, στο ύψος της Πετροπηγής, ασφαλτοστρώσεις από την Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.)  Καβάλας. Ένα πολύ σημαντικό έργο σε ένα οδικό δίκτυο που βρισκόταν σε κάκιστη κατάσταση. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα. Οι παρεμβάσεις της Π.Ε. Καβάλας σ’ αυτόν τον τομέα είναι τέτοιες ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των οδηγών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.