Τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας, που από σήμερα μπαίνει στη θερινή λειτουργία του

Τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας στην εκδίκαση των υποθέσεων. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος σημείωσε ότι τα πρωτόκολλα τηρούνται αυστηρά ενώ οι υποθέσεις εκδικάζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Συγκεκριμένα είπε ότι «με δεδομένη την αύξηση των κρουσμάτων ειδικά στη βόρεια Ελλάδα και την περιοχή μας, είναι πάλι επίκαιρο το θέμα της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα δικαστήρια και τις εκδικάσεις των υποθέσεων. Επειδή δεν υπάρχει ζήτημα να κλείσουν τα δικαστήρια και ξεκίνησαν να δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς -15 Ιουλίου με 30 Αυγούστου, πάντως, λειτουργούν τα τμήματα διακοπών με πολύ επείγουσες υποθέσεις- θα πρέπει να δούμε κατά πόσο τηρούνται τα πρωτόκολλα. Σήμερα παρατηρούμε ότι τηρούνται τα πρωτόκολλα, ειδικά μέσα στα ακροατήρια που επιβλέπει η Αστυνομία. Μέχρι τώρα δεν έχει παρατηρηθεί κάποιο φαινόμενο δυσλειτουργίας. Παίζει ρόλο ότι στην Καβάλα τα δικαστήρια έχουν περιορισμένο αριθμό υποθέσεων και δεν έχουμε τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται στα μεγάλα δικαστήρια. Εδώ τηρούνται τα μέτρα, υπάρχουν μάσκες και αντισηπτικά κι εμείς ως Δικηγορικός Σύλλογος έχουμε τα απαραίτητα για τους συναδέλφους.

Ελπίζουμε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση και χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτήν την περίπτωση. Εδώ στην Καβάλα, πάντως, είμαστε ασφαλείς αυτήν τη στιγμή».

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Για την κατάσταση του κλάδου αυτήν τη στιγμή είπε ότι «έχει πληγεί από τον κορωνοϊό. Η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων ήταν μεγάλη. Έχουμε το παράπονο που εκφράζαμε διαρκώς ότι δεν τύχαμε της ανάλογης υποστήριξης όσον αφορά τα επιδόματα που δόθηκαν. Σε μας δόθηκαν μόνο από 600 ευρώ και αυτό ήταν. Δεν είχαμε καμία άλλη βοήθεια από το κράτος. Είναι δύσκολες οι συνθήκες αφού όλο αυτό το διάστημα δεν δούλεψαν οι δικηγόροι και ιδίως για τα νέα παιδιά που έχουν περιορισμένα εισοδήματα ούτως ή άλλως, αυτές οι υποθέσεις που αναβλήθηκαν τα πήγαν όλα πίσω και οι περισσότεροι έμειναν χωρίς δουλειά. Είναι ένα θέμα που πρέπει να ξεπεράσουμε. Νοιώθουμε αδικημένοι, εκφράσαμε τα παράπονά μας, δεν τύχαμε της ανάλογης συμπαράστασης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.