ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας από τους επιβάτες του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας

Σταδιακά επανέρχεται το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας στους επιβατικούς ρυθμούς του αλλά με αργά βήματα. Ένα θέμα που απασχολεί την Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ όπως παραδέχτηκε ο πρόεδρος του κ. Γιάννης Χαλεπιάδης είναι η υποχρέωση των επιβατών να φορούν μάσκες.

 Ο κ. Χαλεπιάδης σημείωσε αρχικά ότι «Σαφώς εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε αστυνόμευση. Ο οδηγός τίποτε δεν μπορεί να κάνει παρά υπόδειξη ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική. Ο επιβάτης όμως που δεν θέλει άλλον χωρίς μάσκα μπορεί να κάνει καταγγελία, να έρθει η αστυνομία και να μπει και πρόστιμο.

 Εμείς δεν είμαστε ελεγκτικοί μηχανισμοί, δεν μπορούμε να αποβιβάσουμε κάποιον χωρίς μάσκα. Είμαστε υποχρεωμένοι μόνο να πούμε στον πολίτη ότι οφείλει να φορέσει μάσκα και ως εκεί.

 Από εκεί και ύστερα είναι στο χέρι των επιβατών τι θα κάνουν! Όλα αυτά βάζουν σε κίνδυνο βέβαια και τον ίδιο τον οδηγό. Αλλά ο οδηγός δεν μπορεί να μαλώνει με τους επιβάτες. Έχουμε επαφή με τον κόσμο, δεν μπορούμε να μαλώνουμε. Δυστυχώς τα δρομολόγια δεν είναι τόσο γεμάτα. Εμείς μετράμε και βλέπουμε τις πληρότητες. Δεν είμαστε πάνω από το 30% αυτών των πληροτήτων που έχει το αυτοκίνητο».

 ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Και πρόσθεσε πως «Σε γενικές γραμμές όμως τηρούνται τα μέτρα και προς το παρόν δεν είχαμε κάποιο κρούσμα. Μόνο την πρώτη ημέρα της χαλάρωσης των μέτρων είχαμε περιστατικό με επιβάτη που δεν είχε μάσκα και έγινε σε αυτόν τον πολίτη σύσταση. Ο κόσμος όμως σε γενικές γραμμές ακολουθεί τα μέτρα. Παλληκαριές πάνω σε αυτόν τον ιό δεν σηκώνει».

 Ο ίδιος έκανε λόγο για μερική αύξηση της επιβατικής κίνησης. «Τα μαγαζιά που είναι ανοικτά δεν είναι δέλεαρ. Ποιος θα πάει σε αθλητικά ή σε βιβλιοπωλεία; Όταν ανοίξουν όλα τα μαγαζιά τότε θα έχουμε καλύτερη κίνηση.

 Εγώ δεν ξέρω πως θα προχωρήσουν τα πράγματα όπως δεν ξέρω και τι δυνατότητες έχει ο Δήμος Καβάλας για να μας στηρίξει.  Έχει άλλωστε το δικαίωμα ο Δήμος Καβάλας  να κάνει συμβάσεις και να εξασφαλισθεί μια επιδότηση εισιτηρίου ιδίως το διάστημα που ο κόσμος έχει πρόβλημα».

 ΠΕΡΙ ΣΤΑΣΕΩΝ

Αναφορικά με τις στάσεις και της ανανέωσης των τόνισε ότι  «Είναι το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ που έγινε βέβαια πολύ βιαστικά μια και δεν υπήρχαν ημερομηνίες.  Πήραν και πάλι λοιπόν προθεσμία μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, μας έπιασε η επιδημία και από εκεί και μετά δεν ξέρω τι ισχύσει. Η Καβάλα είναι έτοιμη, έστειλε έγγραφα και αναμένει αποφάσεις. Απλά δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από όλους τους Δήμους για αυτό και έχουμε συνεχώς καθυστερήσεις.

 Έτσι προτείνουμε 32 νέα στέγαστρα. Απλά στο διαγωνισμό που έβαλε το υπουργείο Εσωτερικών προβλέφθηκαν τα μέτρα των Αθηνών και ειδικά μέτρα όπως τα πεζοδρόμια των Αθηνών. Εμφανισιακά θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί το πρόγραμμα και μετά να προχωρήσει το πρόγραμμα της επιλογής στεγάστρων. Εμείς θέλουμε στέγαστρα που θα μπορούν τουλάχιστον να επισκευαστούν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *