ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Την ύπαρξη διαμεσολαβητών για τη διευκόλυνση σύνταξης βιογραφικών υποψήφιων εργαζομένων στην κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος  Αγροτών  Θέμης Καλπακίδης

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Την ύπαρξη διαμεσολαβητών στην περιοχή Τεναγών Φιλίππων για τη διευκόλυνση σύνταξης βιογραφικών ώστε να προσληφθούν ως εργαζόμενοι στην κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Δήμου Καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης. Μάλιστα ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ζυγού παραδέχθηκε ότι διευκολύνουν αυτή την πρακτική.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καλπακίδης επισήμανε πως «γενικότερα γίνονται πάρα πολλά. Όλοι ξέρουν πράγματα σε κάθε επίπεδο αλλά προφανώς δεν έχουν το θάρρος να βγουν να το παραδεχτούν. Πριν από λίγο καιρό, όταν έγινε μια καταγγελία από την Κίνηση Πολιτών στους Φιλίππους, δεν απάντησε κανείς, δεν είπε κανείς ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Αντιθέτως βγήκε δημόσια ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ζυγού και παραδέχθηκε ότι ουσιαστικά βοηθούμε τους ανθρώπους να κάνουν σωστά βιογραφικά. Δεν ξέρω γιατί δεν γίνεται και στις άλλες επιχειρήσεις αυτό και γίνεται μόνο στο συγκεκριμένο κομμάτι. Το ζήτημα είναι ότι υπάρχουν πολλές φήμες, υπάρχουν πολλές μαρτυρίες, το θέμα είναι ότι αυτοί που ζουν τα γεγονότα δεν πηγαίνουν να τα καταγγείλουν. Ακούγονται πολλά και διάφορα, δεν μπορώ όμως να πω δημόσια ακούστηκε αυτό ή ακούστηκε το άλλο, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό. Δηλαδή δεν έχει συμβεί κάποιο περιστατικό σε εμένα, έχω ακούσει όμως από ανθρώπους τους οποίους έχουν υποσχεθεί, ας βγουν να το καταγγείλουν οι ίδιοι».

ΤΡΑΓΙΚΟ

Πρόσθεσε δε ότι «Από και κει πέρα αυτό που συμβαίνει είναι τραγικό, γιατί ουσιαστικά δείχνει και το επίπεδο των ανθρώπων αυτών και τη σκοπιμότητα που έχουν. Και προφανώς θέλουν να εξυπηρετήσουν άλλα σχέδια και άλλα πράγματα. Όπως έκανε τις προσλήψεις ο ΤΑΡ με κάποιους άλλους υπαλλήλους, μπορούσε να κάνει το ίδιο και εδώ. Αλλά εδώ προφανώς θα πρέπει να εξοφληθούν κάποια γραμμάτια. Ουσιαστικά παραδέχθηκαν κάποιοι από το δήμο εν πάση περιπτώσει ή από αυτούς που εκπροσωπούν το δήμο, ότι βοηθούν τους ανθρώπους να κάνουν σωστά βιογραφικά. Δεν ξέρω αν αυτό προβλέπεται και αν δεν είναι μεμπτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να απολογηθούμε εμείς για αυτό. Ο κόσμος ακούει, ο κόσμος καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά τι γίνεται. Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι από την πλευρά του ΤΑΡ είχαν διοργανωθεί κάποιες συναντήσεις με προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, δεν συμμετείχαν όλοι, δεν γνωρίζω ποιοι συμμετείχαν. Αυτό που ζητούσαν ήταν να γίνει μια καταγραφή αρχικά όσων θέλουν να εργαστούν εκεί, κάποιων συλλόγων που θέλουν να κάνουν διάφορες εκδηλώσεις για να δώσουν χορηγία από την πλευρά αυτή και ενδεχομένως συζητήθηκαν κι άλλα πράγματα που δεν έχουν σημασία όπως τα αντισταθμιστικά οφέλη που λένε ότι ενδεχομένως να δώσουν και δεν έχουν σημασία γιατί δεν υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνεχώς όταν μιλάνε για κάποια πράγματα μιλάνε για αντισταθμιστικά οφέλη. Όλα αυτά βέβαια δείχνουν το επίπεδο των ανθρώπων αυτών της εταιρίας, δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο κινούνται και τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να πείσουν τον κόσμο».

ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Ως παράδειγμα ο κ. Καλπακίδης ανέφερε αυτό που έγινε πριν από λίγο καιρό όταν σταμάτησαν μηχανήματα που παρανόμως εισέβαλαν σε ιδιοκτησίες, «πήρε κάποιος τηλέφωνο και πίεζε για να προχωρήσουν οι εργασίες παρανόμως. Και μάλιστα αυτός ο κύριος από ότι έχουμε μάθει είναι απόστρατος στρατιωτικός. Τον έχει προσλάβει η εταιρία από ότι έχουμε μάθει ως υπεύθυνο ασφαλείας. Ισχύει αυτό που μου είπε ο παππούς μου, αυτός που πολεμάει δίπλα σου δεν πρόκειται να σε πουλήσει. Ο στρατηγός όμως θα σε πουλήσει, αν κάποιος σε πουλήσει θα είναι ο στρατηγός».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *