Την υπόσχεση ότι θα λυθεί το πρόβλημα με τους απλήρωτους συμβασιούχους του Δήμου Καβάλας εξασφάλισαν οι εργαζόμενοι από τον υπουργό Ναυτιλίας

Την υπόσχεση ότι θα λυθεί το πρόβλημα με τους απλήρωτους συμβασιούχους του Δήμου Καβάλας εξασφάλισαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Καβάλας από τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή. Ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Δήμου Καβάλας κ. Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου σημείωσε ότι δεν είναι και τόσο βέβαιος ότι θα λυθεί το θέμα…

Στις δηλώσεις του για το θέμα ο κ. Χατζηκωνσταντίνου σημείωσε πως «είμαστε στον τρίτο μήνα που οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι. Πάμε για τον τέταρτο μήνα και λύση δεν έχει δοθεί στο θέμα της πληρωμής των συμβασιούχων. Κατορθώσαμε την Τρίτη και για πέντε λεπτά μας δέχθηκε ο υπουργός, μια αντιπροσωπεία του συλλόγου μας και του θέσαμε πάλι το ζήτημα. Ναι μεν η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν νόμο, μια τροπολογία, που θα έδινε λύση στην πληρωμή των συμβασιούχων, από την άλλη όμως πλευρά έχουμε το Ελεγκτικό Συνέδριο που αυτόν το νόμο τον έχει πετάξει στο καλάθι των αχρήστων. Με αποτέλεσμα να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι. Διότι θεωρεί ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός. Κι εγώ θα επικαλεστώ το άρθρο 3 του Συντάγματος το κατά πόσο οι πολίτες σε αυτή τη χώρα είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Δεν μπορεί οι νότιοι Επίτροποι να υπογράφουν και να πληρώνονται οι εργαζόμενοι και οι βόρειοι Επίτροποι να μην υπογράφουν τα εντάλματα και να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι. Τελικά ποιοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο; Το άλλο ζήτημα που έβαλα στον υπουργό είναι το εξής. Μπορεί να έρχεται σήμερα η κυβέρνηση και να λέει ότι ψήφισε ένα νόμο, δεν σταματάει όμως η υποχρέωση της κυβέρνησης εδώ. όταν ψηφίζουμε έναν νόμο αναλαμβάνουμε κι όλες εκείνες τις πολιτικές πρωτοβουλίες να υπερασπίσουμε αυτό το νόμο και να εφαρμοστεί. Δεν λέει τίποτα στους εργαζόμενους αυτή τη στιγμή το γεγονός ότι ψηφίσανε ένα νόμο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι τρεις μήνες απλήρωτοι, πάνε στον τέταρτο μήνα και το θέμα άρχισε να αποκτά κοινωνικές διαστάσεις. Και αυτοί οι άνθρωποι είναι χρήσιμοι στο δήμο. Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Καβάλας βάζει μεταφορικά μέσα και τους παίρνει από τα σπίτια τους για να έρθουν στη δουλειά γιατί δεν έχουν ένα ευρώ να πληρώσουν το αστικό. Δεν δουλεύουν αυτοί οι άνθρωποι για την πλάκα τους. Δεν είναι εργολάβοι που έχουν κεφάλαια στην άκρη και περιμένουν πότε θα τελειώσει το έργο για να πληρωθούν. Υπάρχουν καταστάσεις σοβαρές. Για αυτό θα πρέπει να δώσει λύση η κυβέρνηση».

ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ

Πρόσθεσε δε πως «Κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι κυβερνούν σε αυτή τη χώρα, δεν μπορεί να φταίνε μόνο οι άλλοι. Ο υπουργός μας το δήλωσε τέσσερις φορές μάλιστα κατηγορηματικά ότι θα δοθεί λύση σύντομα. Είχε και ο ίδιος μια επικοινωνία με την αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία του είπε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα πάρει μια απόφαση και αυτό που άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι προς τη θετική εξέλιξη των πραγμάτων ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Αλλά εγώ αμφιβάλλω. Πριν τη συνάντηση με τον κ. Κουρουμπλή είχαμε μια συνομιλία με τους τοπικούς βουλευτές, ο βουλευτής κ. Παπαφιλίππου άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει μια πρωτοβουλία από την κυβέρνηση κάτι να γίνει. Βγήκε το βράδυ της Τρίτης όμως το υπουργείο Εσωτερικών με μια ανακοίνωσή του και είπε ότι οποιαδήποτε πλέον νομοθετική πρωτοβουλία έχει εξαντληθεί κι ότι ήταν να κάνουνε το κάνανε. Εξαντλείται πλέον η υπομονή των εργαζομένων, έδωσε μια διορία μιας εβδομάδας και η ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο να βρεθεί  μια λύση, μετά πιστεύω ότι θα έχουμε δυναμικές κινητοποιήσεις. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι κυβερνούν. Το είπα και στον κ. Κουρουμπλή την Τρίτη».

Ο κ. Χατζηκωνσταντίνου δεν παρέλειψε να καυτηριάσει την ισχυρή αστυνομική παρουσία ακόμα και κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού με την αντιπροσωπεία του συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο Καβάλας. «Από ποιους συμβαίνει αυτό, από μια αριστερή κυβέρνηση που έλεγε ότι θα καταργήσει και τα ΜΑΤ. Είναι λίγο άσχημο αυτό» σχολίασε σχετικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση