ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Την  τοπική κουζίνα θα προβάλλουν οι εστιάτορες της Καβάλας σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στο λιμάνι

Ο Σύλλογος Εστιατόρων Καβάλας θα διοργανώσει τον Ιούνιο εκδήλωση με θέμα «Γεύσεις Καβάλας». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Θεόδωρο Χατζηχρήστο πρόκειται για μία εκδήλωση προβολής των τοπικών γεύσεων.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι μια πρωτοβουλία του Σωματείου Εστιατόρων Καβάλας με τη στήριξη της Ομοσπονδίας μιας και είναι μέλος μας. Έχει να κάνει μία εκδήλωση, ένα event που θέλουν να κάνουν οι εστιάτορες. Θέλουν έτσι, να κάνουν γνωστά τα τοπικά πιάτα και θα λάβει μέρος τον Ιούνιο. Ακόμη δεν έχει οριστεί η μέρα, νομίζω θα είναι μέσα στο πρόγραμμα των Ελευθερίων στο κεντρικό λιμάνι όπου θα υπάρχει ζωντανή παρουσίαση και μαγείρεμα των φαγητών, μια ενημέρωση για τις πρώτες ύλες που έχουμε εδώ τοπικά και από ‘κει και μετά θα υπάρχει φιλανθρωπική προσέγγιση της δράσης όπου θα υπάρχει ένα ελάχιστο αντίτιμο από αυτούς που θα δοκιμάζουν τα πιάτα και το ποσό θα δοθεί σε συλλόγους τοπικούς που ασχολούνται με τον άνθρωπο. Θα υπάρχουν κατηγορίες γαλακτοκομικά- τυροκομικά, ζυμαρικά- όσπρια, κρέατα- αλλαντικά, ψάρια- αλίπαστα, λαχανικά, τουρσιά και οπωροκηπευτικά. Μέχρι τις 31 Μαρτίου, όποιος επιθυμεί να συμμετέχει, θα πρέπει να επικοινωνήσει για να οργανωθεί με τον καλύτερο τρόπο αυτή η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο».

ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Πρόσθεσε ότι «νομίζω πως είναι ανάγκη να προβάλλουμε και αυτό το κομμάτι και να δώσουμε μία ώθηση στην εστίαση την οποία χρειάζεται πάρα πολύ. Ο κλάδος δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται πολύ. Τα προβλήματα είναι πολλά γι’ αυτό και εμείς προσπαθούμε να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε με τον τρόπο που ξέρουμε εμείς καλύτερα».