Την τιμητική τους είχαν χθες οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας στα ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας

Την τιμητική τους είχαν χθες οι άνθρωποι της 3ης Ηλικίας στα ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας, καθώς το Νομικό Πρόσωπο «Αλληλεγγύη» τους τίμησε για τη Ημέρα Ηλικιωμένων που γιορτάζεται σήμερα, όπως δήλωσε η πρόεδρος κ. Ευαγγελία Δρακονάκη.

Στις δηλώσεις της η κ. Δρακονάκη ανέφερε πως «η 1η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, με αφορμή τη μέρα αυτή αποφασίσαμε να επισκεφθούμε όπως και πέρσι το Κωνταστάντειο Γηροκομείο και το απόγευμα το Πουλίδειο, έτσι ώστε να περάσουμε ένα δίωρο κάνοντας παρέα στους ανθρώπους αυτούς, να πιούμε τον καφέ μας, να κεραστούμε. Να μπορέσουμε να δώσουμε μια διαφορετική νότα στην ημέρα αυτή. Χρωστάμε πολλά σε αυτούς τους ανθρώπους, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε είναι το στήριγμα της νεότερης γενιάς. Η πενιχρή σύνταξη των ηλικιωμένων είναι αυτή που πολλές φορές συντηρεί τα νοικοκυριά των νεότερων, βοηθούν τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Στην ουσία είναι μια μέρα γιορτής για μας. Επειδή η μέρα αυτή πέφτει Σάββατο αποφασίσαμε να κάνουμε αυτήν την επίσκεψη την Παρασκευή (σ.σ. χθες) και τη Δευτέρα 3 του μήνα όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ θα μπορέσουν να κεραστούν τον καφέ και την τυρόπιτά τους από το νομικό πρόσωπο, ως μια ένδειξη ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπό τους».

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Για τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών η κ. Δρακονάκη ανέφερε πως «φέτος η ΕΤΑΑ μας ταλαιπώρησε αρκετά, ενώ στην ουσία δόθηκαν περισσότερα χρήματα και από ευρωπαϊκούς και από εθνικούς πόρους, κάπου τα μπέρδεψαν όσον αφορά τη διαδικασία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σε κάποιες πόλεις της Ελλάδας να εμφανιστούν άνθρωποι έχοντας το επιθυμητό voucher στο χέρι, μην έχοντας όμως υποδομές να μπορέσουν να τοποθετήσουν τα παιδιά τους. Αυτό σημαίνει ότι υπήρχαν voucher που δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Για αυτόν ακριβώς το λόγο δόθηκαν κάποια επιπλέον χρήματα για να δοθούν επιπλέον εισιτήρια για τους Παιδικούς, αλλά θεωρώ ότι έγινε και μια ανακατανομή των voucher που δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Έτσι λοιπόν οι επιλαχόντες πέρασαν για τέταρτη φορά από τα γραφεία των Παιδικών Σταθμών και με την άψογη συνεργασία που είχαν με το προσωπικό, κατάφεραν να πάρουν την υπεύθυνη δήλωση από το φορέα ότι έχουν βρει κενές θέσεις. Είναι περίπου 120 voucher, τα περισσότερα παιδιά είχαν απορροφηθεί ήδη με την καταβολή τροφείων. Είναι ευχής έργον αυτές οι αιτήσεις να ικανοποιηθούν, αφενός για να απαλλαχτούν 120 οικογένειες από την καταβολή τροφείων, αλλά και για το νομικό πρόσωπο να εισπράξει χρήματα για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες τις οικονομικές. Με την έλλειψη 100 παιδιών περίπου του ΕΣΠΑ ήμασταν αμέσως γύρω στις 250.000 ευρώ μείον στον προϋπολογισμό του 2017, ένα ποσό που δεν θα μπορούσε να καλυφθεί. Είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων, ελπίζουμε την επόμενη βδομάδα να έχουμε μια εικόνα. Οι τηλεφωνικές επαφές που έχουμε με την ΕΤΑΑ στην Αθήνα λένε ότι αρχές Οκτωβρίου θα έχουμε τα αποτελέσματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.