Την Τετάρτη 7 Μαρτίου η καθιερωμένη επίσκεψη των Γιατρών του Κόσμου στην περιοχή του Νέστου με αφετηρία το κοινοτικό διαμέρισμα Χρυσοχωρίου

Εμβολιασμούς θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 7/3 ομάδα των Γιατρών του Κόσμου στην περιοχή του Νέστου για μία ακόμη φορά. Η εκπρόσωπος των Γιατρών Κόσμου Καβάλας κ. Άννα Γιοβανιού σημείωσε ότι αυτές τις πρωτοβουλίες τις αναλαμβάνουν  κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου Νέστου.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «έχουμε επισκεφθεί αρκετές φορές το Δήμο Νέστου για εμβολιασμούς ανασφαλίστων παιδιών και παιδιών Ρομά. Είναι μια καθιερωμένη επίσκεψη. Τα παιδιά θα εμβολιαστούν με όλη την γκάμα των παιδικών εμβολίων που είναι δωρεά των Γιατρών του Κόσμου, του Ροταριανού Ομίλου Νεάπολης και του Ομίλου Innerwheel. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συμπαράσταση και το γεγονός ότι βρίσκονται τόσα χρόνια στο πλευρό μας. Θα βρεθούμε την Τετάρτη με παιδίατρο, νοσηλεύτρια και διοικητικό, στο κοινοτικού διαμέρισμα Χρυσοχωρίου με τους εμβολιασμούς να γίνονται περίπου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από ‘κει και μετά θα συνεχίζουμε στο δημοτικό διαμέρισμα Πηγών. Συγχρόνως προετοιμάζεται με την Περιφέρεια και η Εβδομάδα Υγείας για τον Απρίλιο και εκεί σαν Γιατροί του Κόσμου, με μονάδες από την Αθήνα, θα φροντίσουμε να είμαστε στο πλευρό της Περιφέρειας η οποία είναι κοντά μας όλα αυτά τα χρόνια».

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι «επέστρεψαν» κάποιες ασθένειες επειδή σταμάτησαν οι εμβολιασμοί, είπε ότι «αυτό οφείλεται σε απόφαση ορισμένων γονέων. Είναι το κίνημα που προέκυψε τα τελευταία χρόνια του μη εμβολιασμού των παιδιών, ξεχνώντας ότι όντας εμβολιασμένα κάποια άλλα έχουν την κάλυψη. Τώρα που ήρθαν καινούργιοι πληθυσμοί στην Ελλάδα και δεν μιλάω μόνο για τους πρόσφυγες, καθώς οι Σύριοι εμβολιάζουν τα παιδιά τους από τη μέρα που γεννιούνται –δεν είναι το πρόβλημα εκεί. Κι αν παρατηρήσει κανείς, οι επιδημίες όπως της ιλαράς που εμφανίστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεν ήταν σε πληθυσμούς προσφύγων».

ΠΕΡΙ ΤΟΥΣ 357

Σε ότι αφορά το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου και τους πρόσφυγες ανέφερε ότι σήμερα αυτοί έχουν μειωθεί σε 357. «Ήδη έφυγε μία οικογένεια μεγάλη για το Ιράκ όπου και επέστρεψε με έξοδα της Αρμοστείας  και μία άλλη για την Γερμανία για να συναντηθεί με

τον σύζυγο ο οποίος ήδη βρίσκεται εδώ και χρόνια στη Γερμανία και εργάζεται. Οι πληροφορίες που έχουμε, διότι συνεχίζουμε να έχουμε επαφή με τα παιδιά και τις οικογένειες που έφυγαν, είναι πολύ περισσότερα τα χρήματα που δίνει η Γερμανία κατά άτομο. Εδώ μια πενταμελής οικογένεια παίρνει 455 ευρώ για να ψωνίσει τα απαραίτητα για φαγητό και εκεί το κάθε άτομο παίρνει 450 ευρώ. Συγχρόνως στέλνουν στα σχολεία τα παιδιά 16-17 ετών και τα ενήλικα και τους έχουν βρει εργασία για τις απογευματινές ώρες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.