Την τήρηση των υγειονομικών μέτρων τονίζει ο Διευθυντής Υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος

Τις τελευταίες  ημέρες δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοιού καθώς όλα τα τεστ στο Νοσοκομείο Καβάλας είναι αρνητικά. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος.

Όπως τόνισε “Αυτά τα κρούσματα που ανακοινώνονται στην χώρα καθημερινά δεν είναι τα πραγματικά. Υπάρχουν περισσότερα. Υπάρχει βέβαια και το ασυμπτωματικό κρούσμα ενώ υπάρχει γενικά στην χώρα μια συγκράτηση της αύξησης αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να μετακινηθεί και να αλλάξει από στιγμή σε στιγμή.

Τα πράγματα κρέμονται σε μια κλωστή και αν κρατήσουμε τα μέτρα θα κρατήσουμε σταθερό τον αριθμό. Αλλιώς θα δούμε χειρότερες καταστάσεις. Ο αριθμός να μηδενίσει δεν γίνεται.

Είναι φυσιολογικό σε έναν πληθυσμό να μην λαμβάνονται πλήρως τα μέτρα. Ένα 20% λέγεται να μην τηρεί τα μέτρα και θέλει όλοι να αναλάβουμε την ατομική ευθύνη και να καταλάβουμε ότι από εμάς εξαρτάται η διασπορά. Εμείς τον μεταφέρουμε και αν κρατήσουμε την απόσταση, αν λάβουμε τα άλλα μέτρα, θεωρώντας ότι εμείς είμαστε οι φορείς τότε πράγματι μπορούμε να μειώσουμε την εξάπλωση του ιού.

Γι αυτό και μιλώ για κοινωνική ευθύνη. Εμείς βέβαια κάνουμε αυτό που πρέπει ως υπηρεσία, κάνουμε τους ελέγχους μας σχεδόν καθημερινά και πρόστιμα μπαίνουν. Το θέμα δεν είναι να βάζεις πρόστιμα. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι δεν έχουμε άλλα όπλα εναντίον του ιού, ο οποίος δεν είναι μια απλή γρίπη».

ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Σε ό,τι αφορά την λειτουργία των σχολείων θα βγουν και αναλυτικές εγκύκλιοι αν και η υπηρεσία μας θα είναι παρούσα όπου χρειασθεί. Τώρα η πρώτη φάση θέλει τα σχολεία να ανοίγουν για να μπορέσουν τα παιδιά να προσαρμοστούν στα πρωτόκολλα που έχουν ανακοινωθεί. Ο έλεγχος θα έρθει στη δεύτερη φάση.

Υπάρχουν και αντιδράσεις βέβαια αλλά πρέπει να μάθουμε ως πολιτεία συντεταγμένοι να υπακούμε στις οδηγίες και στους κανόνες που μας βάζουν στο κράτος. Για να βγαίνουν κάποια μέτρα πρέπει να τα εφαρμόζουμε πρώτα και μετά να διαφωνούμε. Επιστημονικά μπορεί να έχω και εγώ κάποιες διαφορετικές απόψεις. Κάποιες φορές ….αλλά πρέπει να σεβαστώ. Δεν μπορεί ο καθένας να θέλει να κάνει αυτό που νομίζει. Δεν λειτουργούμε έτσι.

Στα σχολεία σαφώς θα χρειασθεί περίοδος προσαρμογής.  Μιλάμε για παιδιά και ειδικά τα μικρά δεν θα είναι εύκολο να προσαρμοστούν. Και θα δούμε πως θα αποδώσει όλο αυτό. Αλλά δεν έχουμε και άλλο τρόπο να ανοίξουμε τα σχολεία. Να τα ανοίξουμε χωρίς καθόλου μέτρα; Κάτι πρέπει να κάνουμε.  Το όσο θα αποδώσουν θα φανεί αργότερα. Τα σχολεία αν μείνουν κλειστά παρασύρουν όλο τον κλάδο της οικονομίας. Οι γονείς είναι εργαζόμενοι, θα έχουν το πρόβλημα με τις δουλειές τους. Τα σχολεία δεν μπορεί να κλείνουν έτσι απλά εκτός και αν είναι γενικό κλείσιμο».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ο ίδιος τόνισε ότι κάποιοι έλεγχοι γίνονται κύρια αν υπάρχουν καταγγελίες. “Αφήσαμε πίσω κάποια πράγματα και επικεντρωθήκαμε στον ιό. Απλά δεν πρέπει να ησυχάζουμε. Είναι μια κατάσταση δυναμική ρευστή και τα πράγματα να έρθουν τα πάνω κάτω όταν θα αρχίσει η χαλάρωση. Καλό είναι το κλίμα αισιοδοξίας αλλά η τήρηση των απλών μέτρων, μάσκα, χέρια και απόσταση πρέπει όλοι να το κρατήσουμε και να το θεωρήσουμε συνήθεια και όχι μέτρο πίεσης. Δεν είναι τόσο τρομερό.

Όσο για το εμβόλιο το ιού μιλάμε για κάτι καινούριο ενώ στοιχεία από την Αθήνα δεν μας ζητήθηκαν. Όταν ξέρει η χώρα πότε και τι θα πάει τότε θα δοθούν στοιχεία και θα γίνει καταμερισμός”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.