Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας

Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας για την κάλυψη των μεγάλων κενών σε οργανικές θέσεις. Η πρόεδρος του  σωματείου κ. Πετράκη έκανε δηλώσεις με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για τους συμβασιούχους στην Καθαριότητα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «απλά ήταν μία εξήγηση με αποδείξεις πλέον, γιατί την υποψία την είχαμε όλον αυτόν τον καιρό. Για ποιον λόγο -κι όχι μόνο στο δικό μας Νοσοκομείο- παραμένουν υπό ομηρία οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι. Δηλαδή, από σύμβαση σε σύμβαση και από παράταση σε παράταση και τώρα Προκήρυξη, ορισμένου χρόνου πάντα. Παρ’ όλο που οι θέσεις αυτές, οι ανάγκες που καλύπτουν, είναι πάγιες και διαρκείς και αν και οι θέσεις αυτές είναι «παγωμένες», δεν περιγράφονται στους Οργανισμούς των Νοσοκομείων ανά τη χώρα. Και θα πρέπει να «ξεπαγώσουν» αυτές οι θέσεις και να προκηρυχθούν αν μη τι άλλο για αορίστου χρόνου, αν όχι μόνιμες, δυστυχώς δεν γίνεται αυτό και συνεχίζουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Δηλαδή, έχουν μετατρέψει τους εργαζόμενους σε εργαζόμενους υπό ομηρία. Αρκεί να πω ότι όσο βρισκόντουσαν στους εργολάβους αυτοί οι εργαζόμενοι, δούλευαν σχεδόν 20 χρόνια ο καθένας. Για να γίνει αντιληπτό το οξύμωρο. Δηλαδή, έφυγαν οι εργολάβοι για να γλιτώσουν από τους εργολάβους και βρίσκονται σε μία κατάσταση ομηρίας που μπορεί ο κάθε ένας να κάνει πολιτική προπαγάνδα. Και νομίζω το ακούσατε με τα αυτιά σας το τι γινόταν και πώς χτυπούσε τα χέρια στο τραπέζι ο κ. Διοικητής λέγοντας ότι οφείλουν στο Ξανθό και στον Πολάκη και μάλιστα τους προέτρεπε να βγουν και προς τα έξω στις προσωπικές συζητήσεις και να στηρίζουν αυτές τις πρακτικές και πολιτικές. Τα ακούσατε».

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, είπε ότι «δεν υπάρχουν  ελλείψεις  μόνο στο νοσηλευτικό προσωπικό. Είναι σχεδόν σε όλους τους κλάδους πλην του διοικητικού. Και βέβαια και στο διοικητικό, αν και τα τελευταία χρόνια τα πάντα γίνονται μέσω της πληροφορικής, η υποδιεύθυνση πληροφορικής απαριθμεί μόνιμους δύο-τρεις. Οι υπόλοιποι, επικουρικό ορισμένου χρόνου και αντιλαμβάνεστε το βάρος που σηκώνουν. Κι ενώ γίνονται σχεδόν τα πάντα μέσω της πληροφορικής.

Οι τραυματιοφορείς είναι η μεγαλύτερη «πληγή» αυτήν τη στιγμή, η μεγαλύτερη έλλειψη, κάτω από τα όρια ασφαλείας. Να πω χαρακτηριστικά ότι πριν μερικές μέρες, Παρασκευή απόγευμα, εφημερία ήταν ένας τραυματιοφορέας. Και μιλάμε για 37 χιλιάδες τετραγωνικά. Μέσα στο Νοσοκομείο οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν και όλων των ειδών τις ιώσεις. Είναι το πλέον φυσιολογικό να αρρωστήσει κάποιος ξαφνικά. Ήταν, λοιπόν, προγραμματισμένοι δύο σε απογευματινή βάρδια, αρρώστησε ο ένας και ένα ολόκληρο απόγευμα με ταυτόχρονο χειρουργείο που μπήκε επείγον εκείνη τη στιγμή, υπήρχε ένας τραυματιοφορέας. Πέρυσι τέτοιον καιρό ήταν συνολικά 23 και σήμερα είναι 17. Και δεν γίνεται τίποτε. Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.