ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Την πρωτοβουλία των κυβερνητικών βουλευτών ζήτησε ο Αντιδήμαρχος Λεωνίδας Παππάς για το θέμα της διέλευσης των εργαζόμενων Καβαλιωτών από τα νέα διόδια

Πριν ένα μήνα ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών κ. Λεωνίδας Παππάς έθεσε το θέμα των διοδίων των Άσπρων Χωμάτων όπου από χθες και οι Καβαλιώτες υποχρεούνται να πληρώνουν για την διέλευσή τους παρότι είναι μόνιμοι κάτοικοι. Ο ίδιος σημείωσε ότι πέρασε ένας μήνας και δεν αναλήφθηκε καμία πρωτοβουλία.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είχα κάνει μια ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κι έδωσα και συνεντεύξεις. Είχα επισημάνει τον κίνδυνο να φτάσουμε στο παρά 5 και να ξεκινήσει η λειτουργία πλευρικών και μετωπικών διοδίων στην Καβάλα χωρίς να έχει ληφθεί κάποια σχετική πρωτοβουλία για να απαλλαγούν οι Καβαλιώτες που για επαγγελματικούς λόγους μετακινούνται και διέρχονται καθημερινά από αυτά τα διόδια. Είναι πολλοί αυτοί που μετακινούνται, περισσότεροι από 1000. Μόνο προς τα ανατολικά που υπάρχουν οι ΒΙ.ΠΕ. Καβάλας και Ξάνθης, οι βιομηχανίες, είναι μεγάλος ο αριθμός των συμπολιτών μας που μετακινούνται και διέρχονται από εκεί.

Έχει γίνει σε άλλους σταθμούς διοδίων αλλά και στο νομό μας, να ρυθμιστεί νομοθετικά το θέμα και να ζητηθεί από αυτούς που διέρχονται για επαγγελματικούς λόγους, να προσκομίσουν μια σειρά από δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν τη μόνιμη κατοικία τους και τη σχέση εργασίας, ώστε να διασφαλίσουν ελεύθερη πρόσβαση. Είναι κάτι αυτονόητο, έχει γίνει αλλού και πρέπει να γίνει κι εδώ.

Πέρασε ένας μήνας, δεν έχει αναληφθεί καμία σχετική πρωτοβουλία και τις επόμενες μέρες ξεκινάει η λειτουργία πλευρικών, και σύντομα των μετωπικών, διοδίων και θα αναγκαστούν οι Καβαλιώτες που πηγαίνουν ανατολικά για 25 εργάσιμες μέρες, να επιβαρυνθούν από 70 έως 90 ευρώ. Αλλά και λιγότερα να είναι τα έξοδα αυτά, αν αυτήν την επιβάρυνση την προσθέσουμε στα καύσιμα, την ενέργεια και γενικά στο κόστος ζωής, είναι άλλο ένα ψαλίδισμα στις αποδοχές των Καβαλιωτών. Δεν πρέπει να το δεχθούμε, δεν πρέπει να το επιτρέψουμε».

ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ

Πρόσθεσε ότι «θεωρώ ότι υπάρχουν δύο επίπεδα στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος. Είναι η βούληση και η δύναμη. Να θέλεις να το αντιμετωπίσεις και να το μπορείς. Νομίζω ότι οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές και διάθεση έχουν και τη βούληση να το αντιμετωπίσουν κι έχουν τη φωνή να λύσουν αυτό το θέμα. Τους ανθρώπους που θα περνούν από εκεί καθημερινά, θα τους ρίξει έξω από τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Θα αναγκαστούν να κόψουν κάτι.

Κάνω έκκληση στους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού Καβάλας να πάρουν πρωτοβουλία να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα. Και όλοι οι φορείς θα στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *