Την περάτωση του οδικού έργου για το Νοσοκομείου Καβάλας περιμένουν στο Δήμο Καβάλας  και βλέπουν για τις νησίδες…

Την περάτωση του οδικού έργου για το Νοσοκομείου Καβάλας περιμένουν στο Δήμο Καβάλας έτσι ώστε να προβούν αν χρειαστεί σε κάποιες διορθωτικές παρεμβάσεις, όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Φιλιππίδης απαντώντας στα παράπονα για τις νησίδες στην διασταύρωση του δρόμου προς την Παιδόπολη. Υπενθυμίζεται ότι έχουν κατασκευαστεί δύο νησίδες που έχουν προκαλέσει αρκετά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Στις δηλώσεις του ο κ. Φιλιππίδης σημείωσε πως «καταρχάς να εξηγήσω ότι αυτές οι νησίδες μπήκαν με κάποια κυκλοφοριακή μελέτη η οποία έδωσε αυτά τα στοιχεία για να γίνουν. Επειδή είμαι της άποψης ότι όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, αυτό το έργο έτσι κι αλλιώς πληρώνεται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων γιατί το καινούριο ΕΣΠΑ δεν προβλέπει δρόμους, άρα αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα την οποία δίνουμε είναι να τελειώσει το έργο. Από κει και μετά, αν αφού μπουν και τα όποια σήματα εξακολουθεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα το διορθώσουμε. Ακόμα και το στήσιμο των νησίδων είναι καινούριο, μέχρι να μπορέσουν να το συνειδητοποιήσουν οι οδηγοί θέλει ένα χρόνο προσαρμογής. Παρόλα αυτά βλέποντας και κάνοντας. Αυτή τη στιγμή ακολουθούμε μια συγκεκριμένη μελέτη, αυτό δεν μπορώ να το αποφύγω, το έχω πει και για άλλα έργα. Είναι μια κατάσταση που λέει τελειώνουμε το έργο για να δοθεί στην κυκλοφορία κανονικά με τα σήματά του, με τα λουλούδια του, με ότι στραβό έχει τέλος πάντων. Από κει και μετά παραλαμβάνεται, με τον καιρό βλέπουμε αν όντως εξακολουθούν να ισχύουν τα προβλήματα που εν πάση περιπτώσει ο κόσμος και οι οδηγοί λένε, κι από κει και μετά θα κάνουμε τις ανάλογες παρεμβάσεις. Οι κυκλοφοριακές μελέτες έχουν δύο χρόνια ζωής μάξιμουμ, πρέπει συνέχεια να επικαιροποιούνται, όλα αυτά λοιπόν θα συνυπολογιστούν από ένα σημείο και μετά. Να παραληφθεί όμως το έργο, να το δουλέψουν οι Καβαλιώτες να δουν πώς περπατάει. Αυτή τη στιγμή όπως και να το κάνουμε είναι καινούριο. Δεν το ξέρουν, επίσης έρχονται και ξένοι δεν περνάνε μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι. Με τον καιρό να δούμε πώς θα πάει και βλέποντας και κάνοντας, θα το διορθώσουμε».

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Σχετικά με τις παιδικές χαρές και ερωτηθείς αν βγήκε άγονος ο διαγωνισμός, ο κ. Φιλιππίδης σημείωσε πως «ήταν δύο φάσεις, η μια ήταν εργολαβία που τακτοποιούσε όλα μέσα στην Παιδική Χαρά και ήταν και μια προμήθεια των παιχνιδιών. Όντως βγήκε άγονο. Πήραμε απόφαση να προκηρυχθεί με τους ίδιους όρους και βλέποντας και κάνοντας. Ακολουθούμε τη νόμιμη διαδικασία η οποία λέει ότι πρέπει να βγει άλλη μια φορά στον αέρα και μετά να γίνει απευθείας ανάθεση. Αν δεν τελεσφορήσει καμία από όλες αυτές, θα υποχρεωθούμε να αλλάξουμε τη μελέτη» τόνισε ο κ. Φιλιππίδης, επιβεβαιώνοντας ότι αν συμβεί αυτό θα υπάρξει καθυστέρηση στη διαδικασία.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση