Την  Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο  θα διεξαχθούν διεθνείς κολυμβητικοί αγώνες στο Κλειστό Κολυμβητήριο της Καβάλας

Το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν διεθνείς κολυμβητικοί αγώνες στο Κλειστό Κολυμβητήριο της Καβάλας από πλευράς του Δήμου Καβάλας και της «Δημωφέλεια». Ο Αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Φιλόσογλου Γιώργος σημείωσε πως πρόκειται για μία σημαντική διοργάνωση με 600-700 αθλητές.

Όπως τόνισε «Είναι η πρώτη φορά που με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας και την συνδρομή της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ αποφασίσθηκε από πέρσυ να μπει στο καλεντάρι ένας καταπληκτικός αγώνας με τους συλλόγους της Καβάλας σε πρωταγωνιστικό ρόλο και να αποκτήσει διαχρονικότητα και να γίνει θεσμός.

Ετοιμαζόμαστε λοιπόν πυρετωδώς για να παράσχουμε τα πάντα στους ανθρώπους μια και μιλάμε για αγώνες για μικρούς αλλά και για μεγάλους. Πέρσυ αναμένουμε πάνω από 6οο συμμετοχές ίσως φτάσουμε και τις 700. Μάλιστα 120-130 αθλητές είναι από εκτός Ελλάδος, κυρίως Τουρκία και Βουλγαρία και από την Ελλάδα έχουμε συμμετοχές από 26 πόλεις  μέχρι τώρα.

Άρα είναι ένα μεγάλο στοίχημα να πάμε καλά. Ήρθαν μάλιστα ήδη οι Τούρκοι που θα μείνουν εδώ για μια εβδομάδα και οι άνθρωποι αυτοί μένουν σε ξενοδοχείο της πόλης, πληρώνουν φαγητά, τα πάντα και κάθε μέρα αναμένουμε την έλευση των αθλητών.

Θα έρθει σήμερα  και η Κέλλυ Αραούζου ενώ έχουμε και παγκόσμιους αθλητές, αθλητές με τίτλους και διακρίσεις. Μαζί μας θα είναι μεγάλα ονόματα της ελληνικής κολύμβησης. Μιλάμε για την αφρόκρεμα και όσοι δεν θα έρθουν είναι αυτοί που ετοιμάζονται στο εξωτερικό κυρίως σε πανεπιστήμια όπου είναι και υπότροφοι.

Την Παρασκευή θα έρθει και ο κ. Καρακατσάνης πρόεδρος της Ομοσπονδίας θα έρθουν ομοσπονδιακοί προπονητές και νομίζω ότι γενικά θα πάμε καλά.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Όπως ανέφερε «Οι αγώνες ξεκινούν το απόγευμα της Παρασκευής, μετά το Σάββατο από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, 4.30-5 είναι η τελετή έναρξης και Σάββατο απόγευμα, Κυριακή πρωί και απόγευμα θα έχουμε συνεχώς αγώνες».

Το πρόγραμμα εξάλλου όπως έκανε ο ίδιος γνωστό θα ανακοινωθεί εγκαίρως και αναλυτικά προκειμένου να ξέρουν και αυτοί που θέλουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες και τους μεγάλους αθλητές πότε θα μπορούν να τους δουν να αγωνίζονται.

«Και μιλάμε για τουρίστες που έρχονται σε μια νεκρή τουριστική περίοδο μέσω αυτής της διοργάνωσης και ευχαριστώ κάθε έναν που βοηθά στην δράση αυτή. Φέτος οι άνθρωποι των Ομίλων είναι παντού ενώ οι τιμές των ξενοδοχείων είναι πολύ καλές. Να θυμίσω επίσης ότι πρέπει να ευχαριστούμε και τους καταστηματάρχες των μαγαζιών εστίασης ότι κάνουν πολύ καλές τιμές, διότι και αυτοί βάζουν πλάτη.

Με 8 ή 10 ευρώ το άτομο μπορούν να φάνε οι αθλητές και οι επισκέπτες  ένα πλήρες και γευστικό μενού».

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο ίδιος τόνισε ότι μέσα στην χρονιά θα υπάρχουν εξελίξεις και στη στέγη του κολυμβητηρίου. «Η στεγανοποίηση δεν θα μας πάρει πολύ καιρό. Δυστυχώς είχαμε καθυστερήσεις αλλά τώρα πια όλα προχωρούν. Επίσης πλέον έχουμε μεγάλο μπόιλερ και λύνουμε και το θέμα με το ζεστό νερό στο κολυμβητήριο.. Και βέβαια υπήρχε η πρόβλεψη για ζεστό νερό αλλά δεν αρκούσε. Το χειρότερο ήταν ότι δεν υπήρχε χώρος για να μπει νέο μπόλιερ. Ήρθε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, κάναμε παρεμβάσεις, βρήκαμε χώρο και τελικά βάλαμε δύο συνολικά μπόιλερ με 5000 λίτρα νερού για τους χρήστες του κολυμβητηρίου με θερμοκρασία γύρω στους 60 βαθμούς.

Για αυτό και φτάσαμε πλέον στο μεγάλο αριθμό των 800 αθλητών που αθλούνται στο Κολυμβητήριο  αλλά από μήνα σε μήνα έχουμε μικρές αυξομειώσεις. Τον Ιανουάριο σημειώθηκε ρεκόρ εισπράξεων και το ταμείο χτύπησε κόκκινο. Εγώ θα είμαι ικανοποιημένος αν ξεπεράσουμε τους 1000 αθλητές.  Οι τιμές είναι χαμηλές, οι παροχές είναι πολλές και πρέπει επιτέλους οι ενήλικες να έρθουν στο κολυμβητήριο για να μάθουν μπάνιο. Δεν γίνεται να ζούμε σε μια παραθαλάσσια πόλη και να μην ξέρουμε μπάνιο».

ΒΕΡΟΥΛΕΙΟ

Τέλος ερωτηθείς για το Βερούλειο Στάδιο και την ανακατασκευή του  τόνισε ότι θα έχουμε θετικές εξελίξεις. «Ζητήθηκαν κάποια σημεία προς διευκρίνιση, αναμένουμε να έρθει γραφειοκρατικά πια η απαντητική έγκριση και μόλις έρθει πάμε σε σύμβαση με τον εργολάβο.. Νομίζω ότι θα ξεκινήσουμε τάχιστα. Και πάλι βέβαια θα το πω ότι έχουμε πολλές καθυστερήσεις ενώ οι αθλητικοί σύλλογοι είπαν να ξεκινήσουμε μια ώρα αρχύτερα για να τελειώσουμε και μια ώρα αρχύτερα».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.