Την Παρασκευή η ΔΕΥΑΚ θα αποφασίσει για να παραιτηθεί ή όχι από τους τόκους των οφειλών του Νοσοκομείου

Ως γνωστό το Νοσοκομείο Καβάλας οφείλει στην ΔΕΥΑΚ για την κατανάλωση νερού περί τις 400.000 ευρώ και ο Διοικητής του κ. Ντίνος Κλειτσιώτης διεμήνυσε στον Δήμο καβάλας και στην επιχείρηση ότι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν το ποσό πλην των τόκων.  Συνεπώς η ΔΕΥΑΚ θα πρέπει να πάρει την σχετική απόφαση, αν θέλει άμεσα να εκταμιεύσει αυτό το ποσό, πλην τόκων. Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι  «Όσο για τα χρήματα προς τη ΔΕΥΑΚ  που οφείλονται από το Νοσοκομείο, την Παρασκευή θα περάσουμε από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ την απόφαση ότι θα παραιτηθούμε  από τους τόκους οι οποίοι είναι κοντά στις 16 χιλιάδες ευρώ ώστε να μπορέσουμε μετά να πάρουμε τα χρήματα από το Νοσοκομείο  αν βέβαια είναι έτοιμοι να μας τα δώσουν. Ξέρω ότι ο κ. Κλειτσιώτης θέλει να μας δώσει αυτά τα χρήματα, απλά ελπίζω να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα από το υπουργείο κι όλα θα πάνε καλά. Άλλωστε ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου δεν έχει τόσο μεγάλο ποσό για να μας το δώσουν. Εκτός και αν η διαβεβαίωση του υπουργού προς τον κ. Κλειτσιώτη είναι ότι τα χρήματα θα δοθούν. Την ίδια ανακοίνωση ακούω από την εποχή του τέως διοικητή του Νοσοκομείου  κ. Καρασσαβόγλου ο οποίος έτσι και αλλιώς έλεγε ότι έρχονται τα λεφτά και τα λεφτά ποτέ δεν ήρθαν».

 ΠΕΡΙ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Σε ερώτηση αν μπορεί σήμερα ο Δήμος Καβάλας   τώρα να προμηθευτεί  πετρέλαιο θέρμανσης  που είναι φτηνό τόνισε  ότι «στα σχολεία οι Σχολικές Επιτροπές έδρασαν ακαριαία και εκμεταλλεύθηκαν την χαμηλή τιμή του πετρελαίου. Πήραν και θα πάρουν και άλλο και έτσι θα καλυφθούν οι ανάγκες, Ο Δήμος Καβάλας έχει  γεμίσει κάποιες δεξαμενές αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι καλά είναι φθηνό το πετρέλαιο αλλά κάποιος πρέπει και να πληρώσει….. Πρέπει σε 15 ημέρες να εξοφλήσουμε το πετρέλαιο αλλά γενικά πήραμε πετρέλαιο».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Αναφορικά με τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας  ανέφερε ότι «Όσον αφορά  για τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας είναι στενά. Γίνεται βέβαια οικονομία, αλλά τα ανταποδοτικά  τέλη θα μειωθούν και άλλο, λόγω των διευκολύνσεων που δίδονται στους επαγγελματίες. Θα μειωθούν γύρω στις 400 χιλιάδες ευρώ. Μέχρι στιγμής είναι καλά τα πράγματα, δ εν κινδυνεύουμε  και ευελπιστώ ότι το υπουργείο θα μας δώσει και επιπλέον χρήματα τις για απώλειες που θα έχουμε από τα ανταποδοτικά τέλη..».

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Τέλος για το Φεστιβάλ Φιλίππων εξήγησε ότι «Το Φεστιβάλ Φιλίππων  θα γίνει με την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρχουν και οι παραστάσεις μια και η υπουργός Πολιτισμού κ.  Μενδώνη υποσχέθηκε επιχορήγηση στους θιάσους για να μπορέσουν να ανεβάσουν παραστάσεις. Συνεπώς και το Φεστιβάλ  Φιλίππων θα γίνει όχι όμως με τον κόσμο που έπαιρνε μέχρι τώρα. Θα δούμε δηλαδή  τι θα κάνουμε και εκεί που θα έπαιρνε 2000 άτομα θα βάλουμε 1000 ή 600 ανάλογα τι θα μας πουν οι αρμόδιοι, Το Φεστιβάλ όμως θα γίνει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.