ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Την Παρασκευή από το Βέλγιο η  πρώτη πτήση Βρυξελλών- Καβάλας

Την Παρασκευή θα έρθουν στην Καβάλα 20 δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες στο πλαίσιο της καταγραφής των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Καβάλας αλλά και της έναρξης των απευθείας πτήσεων Καβάλας – Βρυξελλών. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη, που χθες έδωσε συνέντευξη τύπου  την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο Καβάλας μία εκδήλωση υποδοχής αυτών των ανθρώπων.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «την Παρασκευή 4 Μαΐου έχουμε την πρώτη αεροπορική πτήση από τις Βρυξέλες στο αεροδρόμιο της Καβάλας. Είναι μια πάρα πολύ σημαντική γραμμή. Το Βέλγιο είναι ένα κράτος με υψηλό οικονομικό δείκτη το οποίο, μάλιστα, ταξιδεύει πάρα πολλές φορές κατά τη διάρκεια του έτους και μάλιστα δείχνει ένα έντονο ενδιαφέρον για τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Επομένως, είναι μία σύνδεση την οποία οφείλουμε όλοι οι φορείς και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να την στηρίξει αυτή τη σύνδεση μεταξύ Βρυξελλών και Καβάλας. Ξεκινάει η πρώτη πτήση 4 Μαΐου. Στις 12 το μεσημέρι θα έχουμε την άφιξη όπου μαζί με τους επιβάτες θα υπάρχουν και δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες προκειμένου να τους φιλοξενήσουμε και να τους προβάλλουμε όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα αλλά και τις ομορφιές που έχει ο τόπος μας. Θα καθίσουν περίπου 5 μέρες. Θα γίνει μία μικρή εκδήλωση φιλοξενίας την Παρασκευή, στις 12, στο αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» όπου θα τους προσφέρουμε τα παραδοσιακά εδέσματα και θα υπάρξει κι ένας χορευτικός σύλλογος ο οποίος θα χορέψει ελληνικούς χορούς. Την Κυριακή θα πάνε στη Θάσο και θα τους κάνουμε μία περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Είναι ένα σημαντικό μνημείο, για το οποίο δείχνουν ως Καθολικοί έντονο ενδιαφέρον για τα βήματα του Αποστόλου Παύλου και νομίζω ότι τέτοιες προσπάθειες που γίνονται και από την Περιφέρεια αλλά και από τους ανθρώπους του τουριστικού κλάδου, τους ξενοδόχους, τους πράκτορες, αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί από την πρώτη στιγμή είπα ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία και συνέργεια όλων των θεσμικών φορέων».

ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Ακολούθως  ότι «εμείς, όμως, δεν μένουμε εκεί. Έχουμε και άλλες φιλοξενίες δημοσιογράφων και πρακτόρων το επόμενο χρονικό διάστημα. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, 25 και 26 Μαΐου, θα έχουμε αυτήν τη φορά Ρουμάνους δημοσιογράφους και πράκτορες οι οποίοι θα επισκεφθούν την περιφέρειά μας, Σαμοθράκη, Αλεξανδρούπολη και 25-26 Μαΐου θα είναι στην Καβάλα για να τους δείξουμε ακόμη μία φορά τις ομορφιές που έχει ο τόπος μας. Κι από και πέρα, φυσικά, θα υπάρξουν κι άλλες διοργανώσεις και άλλες εκδηλώσεις από Σέρβους αλλά και Αυστριακούς δημοσιογράφους. Η Περιφέρεια ενδιαφέρεται άμεσα για τον τουρισμό. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, θεωρώ ότι τέτοιες εκδηλώσεις, τέτοιες δράσεις, ωφελούν την προβολή της περιφέρειάς μας, γι’ αυτόν τον λόγο γίνονται όλες αυτές οι δράσεις που σκοπεύουν στο να γνωρίσουν και οι Ευρωπαίοι και γενικά οι Βαλκάνιοι τις ομορφιές που έχει ο τόπος μας. Τουριστικώς, τις έχουμε προβάλλει όπως έπρεπε».

3 ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Τέλος αναφέρθηκε σε 3 συμμετοχές, η πρώτη θα είναι στην Έκθεση Τουρισμού Greek Travel στο Μαρούσι την  Παρασκευή 4 Μαΐου, η δεύτερη από 11-13 Μαΐου στην Αθήνα στο Περιστέρι στην Έκθεση Ελλάδος Γεύσεις  όπου θα συμμετάσχουν 13 επιχειρήσεις  της Περιφέρειας  μας και η  Τρίτη αφορά την διοργάνωση Δραμοινογνωσία  που αναφέρεται στην παρουσίαση των οινοπαραγωγών της Δράμας  από τις 20 Μαΐου και για μια εβδομάδα. Κατά την διάρκεια τους όλοι μπορούν να  επισκεφθούν οινοποιία και να  γευτούν κρασιά της περιοχής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *