Κύριο άρθροΟικονομία

Την παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων ζητούν και οι λογιστές της Καβάλας

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι λογιστές και τον φετινό Ιούλιο, με περισσότερες υποχρεώσεις σε σχέση με άλλες χρονιές. Για τον λόγο αυτό ζητούν νέα παράταση στην υποβολή των φορλογικών δηλώσεων μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Για το θέμα έκανε δηλώσεις  με την ιδιότητα του λογιστή, ο αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού και Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Καβάλας, Γιάννης Προμούσας.

ΕΝΑ ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ

”Πρόκειται για μια ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών που απευθύνεται στον υπουργό Οικονομικών, τον κ. Χατζηδάκη και στην οποία γίνεται αναφορά για τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο μας αυτή τη στιγμή και ιδιαίτερα στην πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Μιλάμε για τα αναρίθμητα προβλήματα και τις τεχνικές λειτουργίες του συστήματος, καθώς και τα επιπλέον βάρη και διαδικασίες που φορτώνονται στις πλάτες των λογιστών. Η προθεσμία των τεσσάρων μηνών είναι ένα πάγιο αίτημα, διότι πάντα προκύπτουν προβλήματα στην περίοδο των φορολογικών δηλώσεων”, ανέφερε σχετικά ο κ. Προμούσας.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

”Έτσι και φέτος υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην αποστολή όλων των βεβαιώσεων από τους δημόσιους φορείς και πολλά λάθη που διαπιστώθηκαν στην πορεία. Υπήρξε καθυστέρηση στην έναρξη υποβολής των δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα, ενώ ακολούθησαν ερμηνευτικές εγκύκλιοι κατόπιν εορτής. Πολλά είναι τα προβλήματα στο mydata, αλλά και το κλείσιμο του Φ.Π.Α. προκάλεσε καθυστερήσεις. Γενικότερα υπάρχει ένα σύνολο πλατφορμών που πρέπει να διαχειριστούμε και μας προκαλεί προφανώς καθυστέρηση στη δουλειά μας. Πρόσθετες και τεράστιες αρμοδιότητες και ένας μεγάλος όγκος δουλειάς, ειδικά τον Ιούλιο υπάρχει πληθώρα υποχρεώσεων για τους λογιστές. Η τρέχουσα περίοδος δεν αρκεί για να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας. Πρέπει να εργαζόμαστε νυχθημερόν για να προλάβουμε, ώστε να είμαστε εντός των προθεσμιών. Γι’ αυτό ζητάμε μια παράταση μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Πρέπει να δοθούν οι άδειες στους εργαζόμενους μας να ξεκουραστούν για να είναι αποδοτικοί”, επισήμανε καταληκτικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας.