ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Την μαθήτρια Ευθυμία Ζιώτα του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας  βράβευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος

Όπως ήταν προγραμματισμένο, την μαθήτρια Ευθυμία Ζιώτα του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, η οποία κατέκτησε την 1η θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Microsoft για το PowerPoint, υποδέχθηκε στο γραφείο του χθες το μεσημέρι ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Αρχικά στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε πως

«Με έκπληξη και ιδιαίτερη χαρά διαπιστώσαμε πριν λίγες μέρες την πανελλήνια πρωτιά της Ευθυμίας Ζιώτα, η οποία σε έναν εξαιρετικά απαιτητικό διαγωνισμό, όπως αυτός της Microsoft, κατέλαβε την πρώτη θέση. Το σημαντικό είναι ότι εκτός από την επιτυχία της, έχουμε την ίδια στιγμή μια πλειάδα ανθρώπων από την πόλη μας που διακρίθηκαν στον ίδιο διαγωνισμό, τους οποίους συγχαίρω, όπως και τον κ. Ασλανίδη και την ιδιωτική σχολή του που κάνει μια φιλότιμη προσπάθεια που πετυχαίνει αποτελέσματα».

ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

«Στις μέρες μας κι έτσι όπως εξελίσσονται οι καταστάσεις, οι συνθήκες, οι απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, αλλά και της εκπαίδευσης, πρέπει να πούμε ότι παρότρυνση δική μας και σαν περιφέρεια, σαν Π.Ε. αλλά και σαν μεγαλύτεροι που περάσαμε από τα σχολεία χωρίς η πληροφορική να είναι κάτι που διαδραμάτιζε ρόλο στην εκπαίδευση, να απευθύνουμε κάλεσμα σε όσους το δυνατό περισσότερους ανθρώπους, γονείς και παιδιά για να στραφούν στην πληροφορική για να διακριθούν σ’ αυτό το επίπεδο», συμπλήρωσε  ο κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος δώρισε στην Ε. Ζιώτα μια συμβολική πλακέτα, ενώ της ευχήθηκε στον διαγωνισμό που θα γίνει στην Αμερική εκπροσωπώντας την Ελλάδα, να καταγάγει τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία.

ΟΙ ΚΟΠΟΙ  ΑΝΤΑΜΕΙΦΘΗΚΑΝ

Από τη μεριά της η μαθήτρια του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας σημείωσε στις δηλώσεις της ότι  «Ο διαγωνισμός ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, πήγαμε στην Αθήνα μια ομάδα έξι παιδιών να διαγωνιστούμε. Υπήρχε άγχος, πανικός, αλλά πετύχαμε καλές θέσεις όλα τα παιδιά. Χάρηκα ιδιαίτερα που πήρα την πρώτη θέση κι ένιωσα ότι οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία που μπορεί να προσφέρει πολλά στα παιδιά, ανοίγοντας πολλούς δρόμους. Η προσπάθεια και μόνο αρκεί. Είμαι επίσης ενθουσιασμένη με το ταξίδι στην Αμερική, το περιμένω πως και πως. Θα έχει μεγάλη προετοιμασία, αλλά η εμπειρία και μόνο θα είναι σημαντική».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *