Την λειτουργία Πολεοδομικού Τμήματος στον Δήμο Θάσου προτείνει ο Δήμος Καβάλας

Την λειτουργία Πολεοδομικού Τμήματος στον Δήμο Θάσου προτείνει ο Δήμος Καβάλας στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης της Πολεοδομίας Καβάλας αποστέλλοντας και την σχετική προγραμματική σύμβαση.  Η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ευαγγελία Δρακονάκη σημείωσε ότι αναμένουν την θετική ανταπόκριση του Δήμου Θάσου.

Όπως τόνισε αρχικά «Πράγματι είχε γίνει μια προσπάθεια, κάναμε μια επαφή με το Δήμαρχο Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ  και του στείλαμε ένα σχέδιο σύμβασης για την συνεργασία Δήμου Καβάλας και Δήμου Θάσου για την έκδοση οικοδομικών αδειών στην περιοχή της Θάσου από την Θάσο,

Είναι ένα σχέδιο προγραμματικής σύμβασης που καλύπτει τα πάντα αφήνοντας μόνο εκτός της αρμοδιότητά την κεντρική στο Δήμο Καβάλας ωσότου κάνει αυτόνομη Πολεοδομία ο Δήμος Θάσου.

Εμείς προτείνουμε να δοθεί ένας υπάλληλος της Πολεοδομίας Θάσου για την έκδοση αδειών σε δύο μόνο περιοχές αρχικά.

Προτείναμε την Σκάλα Παναγίας και την Σκάλα Ποταμιάς ως δύο περιοχές που είναι πιο στρωτή στον έλεγχο, δεν έχουν κάποιο ειδικό καθεστώς ή την περίπτωση της αρχαιολογίας.

Το αίτημα των δημοτών και των ιδιοκτητών ή των μηχανικών είναι για ανέγερση νέων οικοδομών κυρίως και ας πούμε ότι αυτό θεωρείται πολεοδομικά μια εύκολα περιοχή!».

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ

Πρόσθεσε δε πως «Βέβαια κάθε μελέτη για την ανέγερση οικοδομήματος είναι μια ξεχωριστή μελέτη η οποία έχει τις δυσκολίες της και τις απαιτήσεις της. Ωστόσο είναι περιοχές που έχουν αρκετά αιτήματα και έτσι θα αποσυμφορήσουν λιγάκι την Πολεοδομική  Υπηρεσία της Καβάλας ενώ παράλληλα θα καταφέρουμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα και πιο εύκολα τους πολίτες που έχουν τις δικές απαιτήσεις.

Ελπίζω να το δει θετικά ο Δήμαρχος Θάσου για να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και για τις δύο πλευρές. Είμαστε εν αναμονή. Η έλλειψη προσωπικού είναι υπαρκτή και στο Δήμο Θάσου, αλλά και στο Δήμο Παγγαίου αυτό συμβαίνει, ωστόσο εκεί ο Δήμος Παγγαίου ανέλαβε ένα σημαντικό μέρος οπότε αν έχουμε συνεργασία όλοι μαζί θα συμβάλλουμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τις καταστάσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.