ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ για το γεγονός ότι ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από Μόσχα για την Καβάλα

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ για το γεγονός ότι ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από Μόσχα για την Καβάλα. Άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών αυτών θα κατευθύνονται προς τη Θάσο.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Χατζηεμμανουήλ σημείωσε πως «είναι κάτι που το περιμέναμε, που το συζητούσαμε από το Χειμώνα και με τις εταιρίες και με τους πράκτορες. Βλέπουμε ότι υλοποιείται, βεβαίως και είναι πάρα πολύ σημαντικό, η αεροπορική σύνδεση είναι αυτή που θα φέρει περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη. Το ότι κατέβαιναν τα αεροπλάνα στη Θεσσαλονίκη και έπρεπε να παρακάμψουν τη Χαλκιδική για να έρθουν στη Θάσο οι τουρίστες από Ρωσία ήταν ένα μειονέκτημα. Τώρα με αυτήν την εξέλιξη βλέπουμε ότι οι όροι του τουριστικού ανταγωνισμού του καλώς εννοούμενου είναι νομίζω δίκαιη και η Θάσος έχει όλα τα φόντα να παίξει δυνατά».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Συμπλήρωσε πως «το βράδυ της Παρασκευής (σ.σ. απόψε) έχουμε την παρουσίαση στο Αρχαιολογικό Μουσείο του βιβλίου του κ. Παρίση του στρατηγού «Αριστοτέλης και Αλέξανδρος», είμαι ένας από τους ομιλητές.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ

Για τους συμβασιούχους σημείωσε πως «συνεχίζω να είμαι στο πλευρό τους. κι αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι συμβασιούχοι είναι ότι όπως πληρώθηκαν από το Δήμο Θάσου, βρήκαμε τον τρόπο και κάνανε γιορτές αξιοπρεπώς με τις οικογένειές τους, έτσι ο δήμαρχός τους και η δημοτική αρχή βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους εφόσον συνεχίσουν να εργάζονται, ώστε να πληρωθούν τα δεδουλευμένα. Αντιλαμβάνεται κανείς πως η κατάσταση είναι τέτοια που είναι εγκλωβισμένη και η κυβέρνηση με την απόφαση αυτή και οι δήμοι όλης της Ελλάδας και οι εργαζόμενοι. Αυτό που τους είπα στις 22 Μαΐου που τους κάλεσα είναι να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι. Βεβαίως για να πετύχουμε τον αγώνα μας χρειαζόμαστε και την κοινωνία του νησιού μαζί μας. Δεν πρέπει να έχουμε απέναντί μας την κοινωνία και ο μοναδικός δρόμος για να το πετύχουμε αυτό μεσούσης της τουριστικής σεζόν, γιατί είμαστε μέσα στην τουριστική σεζόν, θα πρέπει η εικόνα του νησιού μας να είναι αυτή που αρμόζει στο τουριστικό μας προϊόν. Αν λοιπόν καταστρέψουμε τον τουρισμό θα υπάρχει πρόβλημα σε όλους μας. Αυτά ήταν τα λόγια μου, ότι δεν πρέπει να κάνουμε ζημιά στον τουρισμό μας γιατί αυτός είναι που δίνει το ψωμί σε όλους και στους συμβασιούχους. Οι άνθρωποι άκουσαν, δέχθηκαν και δήλωσαν ότι τους ενδιαφέρει και η εικόνα του νησιού αφού σκουπίδια και τουρισμός είναι ασυμβίβαστα πράγματα και βέβαια θα αγωνιστούμε όλοι από κοινού, ο καθένας από το δικό του μετερίζι και με το δικό του ρόλο ούτως ώστε αυτοί οι άνθρωποι να δικαιωθούν. Έτσι κι αλλιώς προσλήφθηκαν, δεν ήρθαν από μόνοι τους οικιοθελώς να εργαστούν. Προσελήφθησαν από το δήμο, άρα έχουν τα δικαιώματά τους, έχουν τα δεδουλευμένα τους και θα πληρωθούν όταν όμως και η κυβέρνηση δώσει λύση στο αδιέξοδο που οδήγησε μια υπουργική απόφαση. Όσον αφορά την επιστολή ήταν άστοχη και φαντάζομαι ήταν άτυχη στη στιγμή του συντάξαντος γιατί μπέρδεψε και τους ναυτεργάτες. Είναι γνωστό τοις πάσι από το 2011 που είμαι δήμαρχος παραστέκομαι όχι με λόγια αλλά ως βασικός μάρτυρας υπεράσπισης σε όλες τις δίκες στους ναυτεργάτες. Τους παραστέκομαι και θα συνεχίσω να το κάνω όχι επειδή έχω κομματικές εντολές και διαταγές, αλλά επειδή η πεποίθησή μου είναι τέτοια ότι πρέπει να συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους για καλύτερες εργασιακές συνθήκες ή όταν νιώθουμε ότι αδικούνται ή καταπιέζονται».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *