ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Την ικανοποίησή του για τους ρυθμούς εκτέλεσης των 21 έργων που έχουν ολοκληρωθεί στην Π.Ε. Καβάλας εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος

Μία σειρά 21 έργων έχουν ολοκληρωθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο. Σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους ρυθμούς εκτέλεσης των έργων, ενώ αναφέρθηκε και στη συνέντευξη της Δευτέρας.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε πως «21 είναι τα σημαντικότερα, διότι υπάρχουν και έργα τα οποία κατατάσσονται στα έργα, αλλά είναι έργα που μπορεί να είναι η εκτύπωση των τουριστικών φυλλαδίων. Ένα άλλο έργο μπορεί να είναι η έκθεση Συνέργεια που κάναμε πέρσι. Αυτά δεν τα μετράμε, μετράμε τα έργα που έχουν σχέση με υποδομές. Εκείνο το οποίο είναι σημαντικότερο και το οποίο είπα τη Δευτέρα, επειδή υπάρχει μια καινούρια τάση σε κάποια ΜΜΕ είναι ότι αφενός μεν ασκείται μια κριτική, η κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενη, αφετέρου όμως δεν παρέχεται η δυνατότητα του αντίλογου. Διότι όταν υπάρχει λόγος πρέπει να υπάρχει και αντίλογος. Δεν μπορεί να είναι μια συζήτηση στην οποία κατηγορώ εγώ ή κάνω κριτική στον α τον β αλλά δεν τους παρέχω τη δυνατότητα να εκφράσουν τη δική τους θέση. Τη Δευτέρα εφόσον ενημέρωσα πρώτα για τα καιρικά φαινόμενα από τα οποία είχαμε θέματα μέσα στο Σαββατοκύριακο, η Περιφέρεια δουλεύει και το Σαββατοκύριακο και σε ώρες που δεν είναι εργάσιμες όταν απαιτείται να προστατευτεί η περιοχή μας, οι κάτοικοί της, οι περιουσίες τους, οι υποδομές μας, η ασφάλειά μας κι έτσι μπήκαμε σε μια συζήτηση, ενημέρωσα για τα θέματα του καιρού και μετά εκείνο το οποίο πρέπει να μείνει ως συμπέρασμα είναι ότι τελικά αν συγκρίνουμε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες στη Βόρεια Ελλάδα ή στην Ελλάδα γενικότερα, ο αριθμός των έργων που έχει ολοκληρωθεί στην Καβάλα και το λέω και με κάποια ικανοποίηση, είναι υψηλότερος από τις άλλες περιοχές. Μιλάμε για έργα που έχουν σάρκα και οστά και για έργα που βρέθηκαν σε μια προβληματική κατάσταση, πολύ λίγες είναι οι περιπτώσεις των έργων που απλά δεν πρόλαβαν να τελειώσουν στην προηγούμενη περίοδο και ολοκληρώθηκαν τώρα, έχουμε περιπτώσεις έργων τα οποία δεν θα τελείωναν ποτέ, όποτε δεν θα τελείωνε ποτέ το Ελαιοχώρι, δεν θα τελείωναν ποτέ οι Μαριές, όπως δεν θα τελείωνε ποτέ το λιμάνι και τα οποία μετά από μια εντατική προσπάθεια που κάναμε και η διοίκηση και οι αιρετοί και οι υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν ολοκληρωθεί και μπορούμε με αισιοδοξία να δούμε την επόμενη μέρα».

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ

Ερωτηθείς ο κ. Μαρκόπουλος αν έχουν γίνει στο Νομό Καβάλας αντιπλημμυρικά έργα, σημείωσε πως «τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουμε είναι δεδομένα. Προσπαθήσαμε όμως όσο μπορούμε και τα συντηρήσαμε με αυτούς τους πενιχρούς πόρους που έχουμε και έχουμε καλά αποτελέσματα. Δηλαδή τα Τενάγη για παράδειγμα, είπα ότι είναι βέβαιο ότι θα ξαναπλημμυρίσουν αλλά ξεπλημμυρίζουν σε σύντομο χρόνο διότι με λιγότερα λεφτά από ότι άλλες εποχές κάναμε στοχευμένες παρεμβάσεις. θέλαμε να κάνουμε μια συνολική παρέμβαση, δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να το κάνουμε, αλλά κάναμε στοχευμένες παρεμβάσεις οι οποίες αποδίδουν καλύτερα. Όπως επίσης στο έργο της Βόρειας Εισόδου, που δεν έγινε καταληπτό που το είπα τη Δευτέρα, είναι το έργο στο οποίο διατηρήσαμε τα κομμάτια του δρόμου που είναι σε καλή κατάσταση, αντικαταστήσαμε μόνο τα υπόλοιπα, προκειμένου να μπορούμε να κάνουμε περισσότερα έργα και παρεμβάσεις, δοθείσας της οικονομικής στενότητας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *