Κύριο άρθροΠολιτική

Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Την ερχόμενη Πέμπτη 28/5 θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα των οικονομικών του Δήμου Καβάλας.  Ο πρόεδρος του Σώματος κ. Κώστας Πεφάνης ευχήθηκε να γίνει μία γόνιμη και παραγωγική συνεδρίαση χωρίς ανούσιες συζητήσεις.

Συγκεκριμένα είπε ότι «θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη το δημοτικό συμβούλιο γιατί τη Δευτέρα δεν προλαβαίνουμε. Θα έχουμε τα θέματα που τρέχουν συνήθως και πρέπει να περάσουν καθώς κι αυτό που είχε αναβληθεί κι έχει να κάνει με τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας. Δεν έχουμε κάτι άλλο μέχρι στιγμής, αλλά έχουμε μέρες μπροστά μας. Θα σταλεί η ημερήσια διάταξη τη Δευτέρα και βλέπουμε. Ελπίζω να έχουμε μία καλή συνεδρίαση, να μην έχουμε τις παραφωνίες και παρατυπίες των προηγούμενων συνεδριάσεων με μερίδα συμβούλων να αγορεύει αντί να τοποθετείται. Να μπει επιτέλους μια καινούργια βάση, αλλά αυτό εξαρτάται από τη θέληση και τη βούληση γενικότερα όλων των συμμετεχόντων».

ΣΕΒΑΣΜΟΣ

Πρόσθεσε ότι «το έχουμε ξαναπεί. Επαφίεται στο σεβασμό που πρέπει να επιδεικνύει ο καθένας μας, στο όργανο και σε όλους τους πολίτες της Καβάλας. Δεν έχουν όλοι την όρεξη να μας ακούνε να φαγωνόμαστε χωρίς ουσία, για να αναδειχθούμε ίσως μέσα από αυτήν τη διαδικασία. Είμαστε εκεί για να παράγουμε έργο και το έργο παράγεται μέσα από γόνιμο διάλογο. Όχι φανφάρες, φωνές κι ανούσιες συζητήσεις. Αυτή είναι η λογική άποψη και η επικρατούσα την οποία βέβαια σέβονται οι περισσότεροι. Πρέπει όμως να τη σεβαστούμε όλοι. Είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες, πρέπει να μάθουμε να συνεργαζόμαστε καλύτερα και πάντα μπροστά μας να έχουμε σαν στόχο να βελτιώσουμε τη διαδικασία».

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

Τέλος είπε ότι «και αυτό το δημοτικό συμβούλιο θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, όπως όλα μέχρι να έρθει η οδηγία από το υπουργείου Εσωτερικών για επιστροφή στην κανονική διαδικασία. Δεν μπορεί να γίνει διά ζώσης ακόμη και σε μεγαλύτερο χώρο. Υπάρχουν κάποιες απόψεις να γίνουν οι συνεδριάσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, αλλά δεν υπάρχει χώρος που μπορούνε να συνεργαστούμε έτσι. Κι εφόσον έχουμε ακόμη τον κίνδυνο ας κάνουμε άλλη μία συνεδρίαση έτσι. Θεωρώ ότι από τις αρχές Ιουνίου θα αλλάξουν τα δεδομένα. Όμως η τηλεδιάσκεψη δεν μας εμποδίζει ώστε να λειτουργούμε σωστά. Δεν έβλαψε τη δημοκρατικότητα και τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *