Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να μεταφερθούν στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου Καβάλας 70 πρόσφυγες, συριακής και ιρακινής καταγωγής

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να μεταφερθούν στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου Καβάλας 70 πρόσφυγες, συριακής και ιρακινής καταγωγής. Η εκπρόσωπος των Γιατρών του Κόσμου στην Καβάλα κ. Άννα Γιοβανιού σε δηλώσεις της τόνισε πως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στα κτήρια του Ασημακοπούλου.

Στις δηλώσεις της η κ. Γιοβανιού σημείωσε πως «οι πληροφορίες μας είναι ότι τα 19 άτομα που έχουν απομείνει στα Κάτω Πορόια από το κάμπ της Καβάλας και τα 51 άτομα που είναι στο Λάι Λιά από το καμπ της Δράμας θα γυρίσουν όλοι πίσω στο καμπ Ασημακοπούλου. Σε επικοινωνία που είχαμε με το υπουργείο μας είπαν ότι θα ελέγξουν πρώτα τις δομές αν έχουν τελειώσει κι αν είναι όλα όπως πρέπει και από κει και μετά αυτοί οι άνθρωποι θα έρθουν. Αρχικά θα έρθουν  αυτά τα 70 άτομα και αργότερα θα έρθουν οι υπόλοιποι, γύρω στα 350 άτομα, που θα είναι από άλλα καμπ της Ελλάδας όχι από τα νησιά. Για το κτήριο έξω από το χώρο των συναυλιών οι πληροφορίες μας λένε ότι δεν πρόκειται να γίνει εκεί κάποια επισκευή, οπότε μένουμε στα προηγούμενα κτίσματα. Και μέσα στην παλιά δομή που έμεναν πριν οι πρόσφυγες στο πίσω μέρος της είναι ο χώρος για τα ασυνόδευτα παιδιά. Εμείς παραμένουμε στο χώρο στον οποίο είμαστε».

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Συμπλήρωσε δε πως «από την Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  έχει οριστεί συντονίστρια για να ξεκινήσουν ειδικά τα μικρά παιδιά το Νηπιαγωγείο μέσα στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Οι δομές είναι πάρα πολύ ωραίες εκτός από ένα κτήριο στο οποίο υπάρχουν ντουζιέρες και τουαλέτες όλα τα άλλα είναι ατομικά. Είναι μικρά φυσικά, για οικογένειες πέντε και εφτά ατόμων. Σε αυτά τα οποία έχουν μπει κρεβάτια και ντουλάπα και τραπέζια είναι για εφτά άτομα, είναι πολύ μικρά. Τα ασυνόδευτα παιδιά θα έρθουν αργότερα. Μέχρι στιγμής θα έρθουν τα άτομα από τα δύο ξενοδοχεία. Στα κτήρια έχουν μείνει μόνο οι εξωτερικοί τοίχοι, έχουν μπει παράθυρα και πόρτες καινούριες, έχει βαφτεί μέσα κι έχουν μπει καινούρια κρεβάτια που έχουν έρθει με το πρόγραμμα ΕΚΟ. Μια ντουλάπα έχει το κάθε διαμερισματάκι, μια πολύ μικρή κουζίνα, ηλεκτρική κουζίνα και ψυγείο και τουαλέτα με ντουζιέρα. Αυτοί οι πρόσφυγες είναι από Συρία και Ιράκ και εν ευθέτω χρόνο φυσικά θα φύγουν στην Ευρώπη. Όσοι είναι από Συρία και Ιράκ είναι πρόσφυγες, δεν είναι οικονομικοί μετανάστες και φεύγουν Ευρώπη. Από τις πληροφορίες που είχαμε υπάρχει κι ένα ευχάριστο, ότι αρκετοί από τους οικονομικούς μετανάστες δέχονται και με έξοδα του ΔΟΜ φεύγουν πίσω στις χώρες τους. Είναι και αυτή μια ευχάριστη εξέλιξη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *