Κύριο άρθροΠαιδεία

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η συντήρηση στους λέβητες σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Καβάλας

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η συντήρηση στους λέβητες σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Καβάλας όπως διαβεβαιώνει η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας κ. Μαρία Φραντζεσκάκη. Παράλληλα ξεπεράστηκε και το πρόβλημα με τις προμήθειες και ως εκ τούτου έχει επέλθει μία εύρυθμη λειτουργία σε όλα τα σχολικά κτίρια της Δευτεροβάθμιας.

Στις δηλώσεις της η κ. Φραντζεσκάκη σημείωσε πως «οι δεξαμενές είναι σχεδόν γεμάτες, οπότε δεν έχουμε θέμα με το πετρέλαιο. Όσον αφορά τους λέβητες, αυτήν την εβδομάδα θα γίνει συντήρηση των καυστήρων. Λίγο καθυστερήσαμε φέτος γιατί μπήκαμε στο νόμο 4412 περί προμηθειών κι εμείς οι Σχολικές Επιτροπές κι έτσι όλα έπρεπε να γίνουν με διαγωνιστικές διαδικασίες και έτσι τώρα τη Δευτέρα τελειώνουμε με αυτό το θέμα και ξεκινάμε με τον ανάδοχο να πάνε οι άνθρωποι να καθαρίσουν και να συντηρήσουν τους λέβητες».

ΕΠΑΛ

Συμπλήρωσε πως «ένα μικρό προβληματάκι που είχαμε με το ΕΠΑΛ όπου είχαν χαλάσει οι δύο καυστήρες, δυστυχώς με τη γραφειοκρατία ενώ ξεκινήσαμε από την άνοιξη το διαγωνισμό, αυτό βέβαια το έχει αναλάβει η Τεχνική Υπηρεσία, μια μικρή καθυστέρηση θα έχουμε, γύρω στις 10 Νοεμβρίου θα είναι έτοιμα λόγω της διαδικασίας που έχει αλλάξει. Δεν θα καθυστερήσουμε περισσότερο, δεν θα έχουνε θέμα δηλαδή τα σχολεία, την επόμενη βδομάδα θα είμαστε έτοιμοι θα μπορούν να ανάψουν. Ήδη μπορούν να ανάψουν γιατί υπάρχει το πετρέλαιο, αλλά δεν νομίζω ότι και στα σπίτια μας καίμε αυτό το διάστημα τα καλοριφέρ, από Δευτέρα -Τρίτη θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε».

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ

Ερωτηθείσα τι γίνεται με τις προμήθειες, η κ. Φραντζεσκάκη σημείωσε πως «είναι ο νόμος 4412 για αυτό καθυστερήσαμε και με τους καυστήρες, αυτή τη στιγμή  βαίνουμε καλώς. Με τα υλικά καθαριότητας που όλος ο δήμος όμως είχε το πρόβλημα το μεγάλο που ακυρώθηκε ο διαγωνισμός κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού λόγω των ενστάσεων που είχαν οι ανάδοχοι, βγήκαμε σε πρόχειρο διαγωνισμό κι αυτό μέχρι αρχές Νοεμβρίου θα έχει τελειώσει το θέμα. Βέβαια δεν θα αφήνουμε τα σχολεία μας χωρίς υλικά καθαριότητας, όταν χρειάζεται κάτι με δική μου συνεννόηση απευθυνόμαστε στο Δήμο Καβάλας και ότι μπορούμε στέλνουμε στα σχολεία. Ούτε χωρίς γραφική ύλη τους έχουμε αφήσει, ούτε χωρίς χαρτί Α4, ούτε χωρίς συντήρηση των μηχανημάτων τους, νομίζω ότι πάμε καλά παρότι είχαμε περάσει μια μεγάλη δυσκολία, αυτή τη στιγμή πάμε πάρα πολύ καλά».

ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ

Όπως συμπλήρωσε έχουν γίνει συντηρήσεις στα σχολικά κτήρια. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «έχει γίνει συντήρηση και με το καινούριο πρόγραμμα των συντηρήσεων των σχολικών κτηρίων κάποια σχολεία που έχουν κάποιο προβληματάκι όπως το 2ο Γυμνάσιο θα ενταχθούν και αυτά σε αυτό το πρόγραμμα και θα τελειώσει. Τώρα από δω και πέρα κάνουμε πράγματα που τρέχουν, δεν κάνουμε τα παλιά γιατί είχαμε βρει μια πολύ χάλια κατάσταση στα σχολεία. Είχαμε να πληρώνουμε και πολλά χρέη σε ΔΕΚΟ. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι αυτά όλα έχουν εξοφληθεί. Και μάλιστα έχω πετύχει την έκπτωση 15% στη ΔΕΗ γιατί πληρώνουμε στην ώρα τους. Δεν χρωστάμε σε κανέναν προμηθευτή στην Καβάλα και όλοι οι προμηθευτές μας είναι από την Καβάλα, δίνουμε μεγάλη δουλειά στους Καβαλιώτες και προσπαθούμε μόνο με Καβαλιώτες να συνεργαζόμαστε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *