Την επιδότηση των επιχειρήσεων με 12% κατάφεραν τα Επιμελητήρια για τα έτη 2010 έως 2015

Την επιδότηση των επιχειρήσεων με 12% κατάφεραν τα Επιμελητήρια για τα έτη 2010 έως 2015. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκο Δέμπα κατάφεραν να πετύχουν κάτι πολύ σημαντικό.

Ο ίδιος είπε ότι «είναι μια θετική εξέλιξη. Τη Δευτέρα (σ.σ. χθες) θα κατατεθεί η περιβόητη ρύθμιση που διεκδικούσαμε για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του υπουργείου, του ΟΑΕΔ, προς τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης από το δεύτερο εξάμηνο του 2010 μέχρι το 2015 που καταργήθηκε ο νόμος, το 12% επιδότηση του μισθολογικού κόστους. Όλα αυτά τα χρόνια παρά την κατάργησή του, τα Επιμελητήρια συνεχώς επέμεναν σε κάθε συνάντηση, έχοντας αυτό το θέμα πρώτο στην ατζέντα μας. Σε πείσμα των καιρών κατορθώσαμε αυτό που είναι δίκαιο για τις επιχειρήσεις οι οποίες διατήρησαν τις θέσεις απασχόλησης, είχαν φορολογική κα ασφαλιστική ενημερότητα, για να είναι μέσα σ’ αυτό το πρόγραμμα. Και παρά την μεγάλη καθυστέρηση, φαίνεται ότι υπάρχει αυτή η λύση. Αυτήν την εποχή, μια τέτοια ρύθμιση θα βοηθήσει αρκετά. Ευχαριστούμε και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που έδειξε ενδιαφέρον και τους συναρμόδιους υπουργούς που συνέταξαν το κείμενο για να δοθεί η λύση. Είναι μια οικονομική ανάσα, καθώς είναι αρκετά εκατομμύρια τα ευρώ που οφείλονται στις επιχειρήσεις. Θα διεκδικούμε τη συνέχιση του μέτρου από το 2016 και μετά που ουσιαστικά έχει καταργηθεί. Είναι πολύ σημαντικό μέτρο για τις επιχειρήσεις της περιοχής μας. Ενισχύει την ανταγωνιστικότητά μας. Νομίζω ότι η κυβέρνηση κάποια στιγμή θα πάρει την θετική της απόφαση».

ΝΥΜΦΑΙΑ

Πρόσθεσε ότι «περιμένουμε εξελίξεις για το θέμα της Νυμφαίας. Δεν σταματάμε και αποδεχόμαστε την απόφαση. Πιέζουμε για το άνοιγμα της πύλης εισόδου τηρώντας όμως τους υγειονομικούς όρους που προβλέπονται. Το σημείο κλειδί είναι αυτό, ότι δεν υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός για να μπορέσει να λειτουργήσει. Υπήρξαν και οι εξελίξεις με την απόφαση της κυβέρνησης να κάνουν τεστ 72 ώρες πριν οι εισερχόμενοι τουρίστες και να έχουν το πιστοποιητικό αρνητικής εξέτασης. Έχει δημιουργήσει κι αυτό κάποια θεματάκια, διότι το κόστος εξέτασης στη Βουλγαρία είναι δαπανηρό. Ταυτόχρονα λέμε ότι από τη στιγμή που θα υπάρχει αυτό το πιστοποιητικό, μπορούν να περνάνε κι από τη Νυμφαία. Μιλήσαμε με τον υπουργό κ. Παναγιωτόπουλο και είπε ότι θα προσπαθήσει και ο ίδιος να βοηθήσει για την επανεκκίνηση της Νυμφαίας. Έχει σχεδόν σταματήσει η ροή Βούλγαρων και Ρουμάνων και δεχόμαστε παράπονα από Θάσο και Καβάλα. Είναι ένα πλήγμα. Προέχει η υγεία μας αλλά άνοιξαν τα σύνορα και έχουμε εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες μας και τις υγειονομικές αρχές ότι μπορούν να κάνουν και κάνουν σωστά τη δουλειά τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.