Την επαλήθευση του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της μέσης ζώνης μέσω του ΕΣΠΑ για τη ΔΕΥΑΚ πραγματοποίησαν  στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής

Την επαλήθευση του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της μέσης ζώνης μέσω του ΕΣΠΑ για τη ΔΕΥΑΚ πραγματοποίησαν τη Δευτέρα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής. Ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Ξανθόπουλος έκανε γνωστό ότι την ερχόμενη εβδομάδα η Διαχειριστική Αρχή θα επαληθεύσει και το έργο της υψηλής ζώνης.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε πως «τη Δευτέρα είχαμε πράγματι την επίσκεψη της Διαχειριστικής Αρχής στην πόλη της Καβάλας και στην υπηρεσία μας, η οποία ήρθε για να κάνει τη λεγόμενη επαλήθευση, που αφορά το έργο της μέσης ζώνης. Την άλλη Δευτέρα θα ξαναέρθει η ίδια επιτροπή για να επαληθεύσει και να πιστοποιήσει με τον τρόπο που πρέπει τις εργασίες που γίνονται στην υψηλή ζώνη. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο πολύ σημαντικά έργα για την πόλη της Καβάλας και για τη ΔΕΥΑΚ φυσικά προχωρούν με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς. Εκτιμώ ότι η μεν υψηλή ζώνη θα τελειώσει Μάιο – Ιούνιο του 2017, πολύ δύσκολα θα χρειαστεί ενδεχομένως μια μικρή παράταση αν κάτι συμβεί και  μας αλλάξει το σχεδιασμό ο καιρός. Η μέση ζώνη θα μας πάρει περίπου μέχρι τον Αύγουστο – Σεπτέμβριο και πάλι με την ίδια αίρεση, ότι αν τυχόν ο καιρός δεν μας τα χαλάσει. Και η μέση και η υψηλή ζώνη είναι σε πάρα πολύ καλούς ρυθμούς και γρήγορους, κινείται πάρα πολύ καλά το συγκεκριμένο έργο».

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Τόνισε δε πως «αυτό που για μένα και για τη δήμαρχο Καβάλας είναι το στοίχημα, είναι οι λεγόμενες ιδιωτικές παροχές. Του πότε αυτά τα δύο έργα θα είναι πλέον και χρηστικά για τους Καβαλιώτες, δηλαδή πότε αυτά τα έργα θα αρχίσουν να αποδίδουν την επένδυση που έγινε. Είναι το μεγάλο στοίχημα των ιδιωτικών παροχών που πρέπει να γίνουν και σχεδιάζουμε από τώρα πώς θα τις ολοκληρώσουμε. Γιατί είναι δαπάνη που θα επιβαρυνθεί η ΔΕΥΑΚ και δεν είναι κάτι που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ δυστυχώς. Όπως επίσης και η κατασκευή των φρεατίων που ήταν στο προηγούμενο ΕΣΠΑ χρηματοδοτούμενη δαπάνη, αλλά στο καινούριο ΕΣΠΑ δεν είναι πλέον συγχρηματοδοτούμενα έργα και θα πρέπει και αυτά να τα χρηματοδοτήσουμε με κάποιον τρόπο μέσα από τους πόρους της ΔΕΥΑΚ. Έχουμε την κρυφή ελπίδα ότι επειδή οι ρυθμοί μας και η εκτέλεση των έργων αυτών είναι πάρα πολύ καλή, θα έχουμε τη δυνατότητα ενδεχομένως σε αυτήν την προγραμματική περίοδο να εντάξουμε και κάποιο άλλο έργο ύδρευσης για την πόλη της Καβάλας. Είναι κάτι το οποίο μετά το Μάιο με Ιούνιο θα το επαναφέρουμε και νομίζω ότι θα πάρουμε και κάποια άλλη ένταξη έργου».

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΟΥ

Ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στις αντικαταστάσεις δικτύων σε παλιά δίκτυα, σημειώνοντας πως «κάνουμε εκτεταμένες αντικαταστάσεις δικτύων σε παλιά δίκτυα τα οποία λειτουργούσαν όλα αυτά τα χρόνια και είχαμε τρομερές απώλειες. Ολοκληρώνουμε τις επόμενες μέρες μια παρέμβαση και αντικατάσταση δικτύου στη θέση Ιχθυοτροφεία της Νέας Καρβάλης περίπου στα 500 μέτρα, ένα κομμάτι αγωγού που αντικαθιστούμε εκεί και από το οποίο έχουν σταματήσει διαρροές ετών και απώλεια νερού δεκάδων κυβικών καθημερινά. Παρόμοιες τέτοιες παρεμβάσεις θα κάνουμε και σε άλλα σημεία της Καβάλας. Κάναμε στη θέση Αμερικάνου στο Παληό, αυτός ο καταρράκτης στο Παληό που επί δεκαετίες έτρεχε εκεί, καταρράκτης από τις απώλειες νερού της ΔΕΥΑΚ κι όχι φυσικός, έχει σταματήσει πια καθώς αντικαταστήσαμε το φθαρμένο κομμάτι και γλιτώσαμε και από κει κάποιες δεκάδες κυβικά μέτρα νερού. Αντικαταστήσαμε ένα άλλο κομμάτι απέναντι από το Α2 αντλιοστάσιό μας στη Χρυσοστόμου Σμύρνης, κι εκεί είχαμε προβλήματα και στην οικοδομή που είχε δημιουργήσει η απώλεια νερού, αλλά και σε εμάς ταλαιπωρία και απώλεια νερού επίσης. Προγραμματίζουμε να κάνουμε μια παρέμβαση στην οδό Ζαλόγγου, εκεί που έχουμε αντικαταστήσει από την πλευρά του Πολυκλαδικού ένα κομμάτι αγωγού, πρέπει να αντικαταστήσουμε και από την άλλη πλευρά του δρόμου επίσης ένα κομμάτι αγωγού γύρω στα 200 με 300 μέτρα. Τέτοιες παρεμβάσεις θα κάνουμε εκεί όπου χρειάζεται και από τη στιγμή που καταγράφουμε δύο με τρεις βλάβες θα επεμβαίνουμε για να αλλάζουμε κομμάτια ολόκληρα αγωγού. Προγραμματίζουμε μέσα στο 2017 να αλλάξουμε 10 χλμ αγωγών ύδρευσης φθαρμένων από παλιά δίκτυα που έχουν τέτοια προβλήματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *