ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Την εμπλοκή πολιτικών γραφείων για προσλήψεις στο εργοστάσιο Λιπασμάτων καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΒΦΛ Νίκος Βογιατζίδης

Την εμπλοκή πολιτικών γραφείων για προσλήψεις στο εργοστάσιο Φωσφορικών Λιπασμάτων καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων κ. Νίκος Βογιατζίδης. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «νομίζω ότι η κοινωνία της Καβάλας είναι πολύ μικρή. Γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και ιδιαίτερα η οικογένεια των 180 απολυμένων οι οποίο γνωριζόμαστε ακόμα καλύτερα. Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πιέσεις από συγκεκριμένα πολιτικά γραφεία της Καβάλας προς εργαζομένους να σπάσουν το μέτωπο των 180 και να μπουν μέσα στο εργοστάσιο να δουλέψουν. Ενεργώντας εμείς θεωρούμε ως εντολοδόχοι του κ. Λαυρεντιάδη. Προσπαθούνε ποντάροντας στην ανέχεια των εργαζομένων να τους επιδείξουν πως το φρόνιμο για αυτούς είναι να μπουν μέσα και να υπογράψουν τις συμβάσεις τις οποίες έχουν κάνει ολόκληρο αγώνα εδώ και ένα χρόνο, έχουν αφήσει τις οικογένειές τους προκειμένου να δικαιωθούν και τους ασκούν τεράστιες πιέσεις ώστε να μπουν μέσα και να υπογράψουν. Άλλωστε υπάρχει συγκεκριμένος πολιτικός χώρος ο οποίος έχει επιδοθεί σε τέτοια πίεση απέναντι στους απολυμένους κι όταν θα έρθει η ώρα θα μιλήσουμε και με συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα. Νομίζω ότι ήταν στημένο το παιχνίδι από πολύ πιο μπροστά, υπήρχε υπονόμευση από την αρχή αυτού του αγώνα και προσχεδιασμός. Κάποια πολιτικά γραφεία μυρίστηκαν αίμα και θέλανε να εκμεταλλευτούν αυτήν την κατάσταση και έτρεξαν να διορίσουν τους γνωστούς τους μέσα στο εργοστάσιο τάζοντάς τους μονιμότητα αλλά υπογράφοντας συμβάσεις ορισμένου χρόνου και συμβάσεις γαλέρας. Κάποιοι συμμετέχουν ενεργά στην φτωχοποίηση της κοινωνίας της Καβάλας και κάποιοι πολύ περισσότερο συμμετέχουν στα επιχειρηματικά προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα του κ. Λαυρεντιάδη κι όχι του τόπου τους για τον οποίο έχουν εκλεγεί».

ΜΕΓΕΘΟΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Και όπως τόνισε με έμφαση «εδώ αυτή η υπόθεση πραγματικά είναι κάποιος να απορεί το μέγεθος της διαπλοκής στην οποία έχει εξελιχθεί. Και πραγματικά υπάρχει και απάντηση από τον ίδιο το δικηγόρο το νομικού συμβούλου της Περιφέρειας τον κ. Αποστολίδη, ο οποίος μας επιβεβαιώνει σε ότι αφορά το ότι ο ίδιος γνωμοδότησε αρνητικά στο να αδειοδοτηθεί η εταιρεία Λιπάσματα Καρβάλης Α.Ε. . Είναι τόσο σοβαρό το θέμα της αδειοδότησης διότι όπως διαπιστώσαμε εκ των υστέρων ακόμα και το σπάσιμο των αδειών είναι παράνομο. Το οποίο όμως επειδή το μάθαμε εκ των υστέρων αν δει κανείς και την απόφαση της Αποκεντρωμένης δεν μπαίνει στην ουσία του. Το καταγγείλαμε εμείς αλλά δεν μπορούσε να το κρίνει διότι είχε παρέλθει ο χρόνος τον οποίο μπορούσαμε να υποβάλλουμε τότε ένσταση. Δηλαδή εδώ έχουμε μια συνεχή παραβατική συμπεριφορά και ύποπτη για μας η οποία πρέπει να ελεγχθεί μέχρι το τέλος τι ακριβώς έχει συμβεί εδώ. Δεν είναι δυνατόν την ώρα που εμείς ως εργαζόμενοι έχουμε υποστεί τα πάνδεινα από τον κ. Λαυρεντιάδη να μηνυόμαστε σωρηδόν και ψευδώς το σύνολο των εργαζομένων, οικογενειάρχες άνθρωποι να έχουμε υποστεί τέτοια τεράστια ταλαιπωρία όλο το προηγούμενο διάστημα και να αντιμετωπίζονται ο κ. Λαυρεντιάδης και οι πρακτικές του και να μην καταδικάζονται από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και το σύνολο της κοινωνίας της Καβάλας. Ο απλός κόσμος μας συμπαραστέκεται και δηλώνει την αλληλεγγύη του απέναντί μας. Όμως δυστυχώς κάποιοι οι οποίοι κατέχουν και θέσεις εξουσίας δεν στέκονται στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις. Και οι περιστάσεις απαιτούν να εφαρμοστεί η νομιμότητα σε όλα τα επίπεδα. Σύμφωνα με τη συνέντευξη που έχει δώσει ο νομικός σύμβουλος της Περιφέρειας κ. Αποστολίδης, προϋπόθεση για να βγει η άδεια με το ρόλο που ήθελε η εταιρία ήταν να επαναπροσληφθούμε. Θα έπρεπε λοιπόν η άδεια πρώτα να έχει περάσει και να έχει εκδοθεί ξανά στην ΕΛΦΕ, αλλά εκεί απαιτούσε να υπάρχει προσωπικό. Το προσωπικό το έχουν διώξει από παντού, εμάς μας είχαν διώξει. Και κάτι τέτοιο δεν θα το ήθελε η ίδια η εργοδοσία».

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ

Κληθείς να αναφερθεί στο επόμενο βήμα, ο κ. Βογιατζίδης επισήμανε πως «στόχος μας δεν είναι να κλείσει η εταιρία. Στόχος μας είναι να δουλεύει, αλλά να δουλεύει νόμιμα σε όλα τα επίπεδα. Στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στις δουλειές μας, εκεί από όπου παρανόμως έχουμε εκδιωχθεί και επιτέλους να υποχρεώσουν τον κ. Λαυρεντιάδη και ειδικότερα αυτή τη δύναμη την έχουν εδώ και τα πολιτικά πρόσωπα της πόλης, θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να αντιταχθούνε στις οποιεσδήποτε παρανομίες του και να τον υποχρεώσουν να εφαρμόσει τη νομιμότητα. Δεν ήρθε εδώ στην Καβάλα ο κ. Λαυρεντιάδης να εφαρμόσει τους δικούς του νόμους. Δεν ζούμε σε χώρα μπανανία. Την ώρα δε που το θέμα μας δεν ήταν μισθολογικό. Ο κ. Λαυρεντιάδης θέλησε να παρακάμψει ακόμα και τους μνημονιακούς νόμους και δεν βρισκόμαστε εκτός εργοστασίου από δική μας επιλογή. Βρισκόμαστε εκτός εργοστασίου γιατί ο κ. Λαυρεντιάδης το θέλησε, γιατί δεν θέλει να πληρώσει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση, διότι δεν θέλει να εφαρμόσει ούτε καν τους ελάχιστους νόμους που έχουν αφήσει τα μνημόνια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *